13 Temmuz 2021 Salı

Galatasaray'ın olası orta saha rotasyonu


Geçen sezon zayıf karnımız orta sahaydı. Alternatif olmadığı gibi, yer yer kalite sorunu da çektik. Özellikle de sezonun son bölümünde. Taylan Antalyalı'dan 6, Emre Kılınç'dan 8 numara çıkarabilmek tamamen hocanın imzası. Düşünün işte, şu kısıtlı ortamda, teknik adamınız Fatih Hoca değil de başkası olsa ne olacak? Neyse, yeni sezon, yeni umutlar. Yönetim değişti ve bir şeylerin de "yönetim" gibi değişeceğine inanıyorum.

Mevcut orta saha hattımıza bakalım. Taylan Antalyalı, Aytaç Kara, Emre Kılınç, Emre Akbaba, Feghouli ve Ömer Bayram. Bartuğ Elmaz gibi kazanımlar olursa, artı olarak onları da yazabiliriz. Arda Turan da geçen orta sahada denendi mesela, o da bir alternatif. Feghouli gidebilir ya da kalabilir, ona bir şerh düşelim. Sayısal anlamda belli isimler olsa da, kaliteyi arttırma yönünde hamleler gerekecek. Gedson Fernandes'i olmazsa olmaz gördüğüm kadar, bir de 6 / 8 oynayan isim gerekliliği var.

Onun için de Dieng ya da Berkan Kutlu isimleri geçiyor. Dieng'in potansiyelini büyük görüyorum. Maliyeti de, potansiyeli kadar yukarıda tabii. Oyunun 2 yönünde etkisi var ve çok tempolu. Berkan Kutlu da ciddi potansiyel sahibi. Alanyaspor'dan tanıyoruz. 6-8 oynayan, pas kalitesi, oyunun 2 yönündeki katkısı ve temposu yüksek bir orta saha. Onun da yerli olması avantaj. Berkan Kutlu transferini bilhassa istiyorum diyeyim.

Stanciu da kaliteyi arttıracak bir ofansif orta saha. Tabii orada şöyle bir şey var, Feghouli gidecek mi? Kalması halinde fayda alacaksınız çünkü, o da orta sahada devam eder diye düşünüyorum. Feghouli ya da Stanciu aynı anda lüks mü kalır? Feghouli şu tabloda mecbur sağ kanada atılır desek, ön tarafın hareketliliğini ayrı olarak konuşmalıyız. Yine de Stanciu o kadar hareketli ve çalışkan ki, orta sahanın temposu üst seviyeye geliyor. O yapı da Feghouli'yi taşır. Stanciu'nun en önemli artısı ise yapacağı gol / asist katkısı. Yani tabela.

Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu
Gedson / Emre Kılınç, Stanciu / Aytaç Kara / Emre Akbaba

4-3-3 içinde şöyle bir şey çıkıyor ortaya. Feghouli, Ömer Bayram, Arda Turan gibi isimler de diğer alternatifler. Hem yerli ağırlığın oluştu, hem alternatifin arttı, hem de kaliten çok yüksek. Yaşlara bakınca da, birçok genç ismin var, bu da daha çok mücadele ve tempo demek. Yazdığım yerlere takılmayın, Aytaç Kara'yı 6 numara gibi de düşünürüz. Geçmişinde ağırlıklı olarak 8 oynadığı için oraya yazdım. Ya da Emre Kılınç'ı yarın kanat rotasyonunda da yazarız. Berkan Kutlu'yu yine 8 numaraya kaydırabiliriz.

12 yorum:

  1. Şimdiye kadar transfer gelmediğine göre bence yönetim PSV maçını önemsemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemsiyor da, hayat PSV maçından ibaret değil mi diyorlar anlamadım.

      Sil
  2. taylan/berkan-gedson/aytaç-stanciu/akbaba cok ideal duruyor insallah olur ama suan mevcut ortasaha rotasyonunda bunlara ek feghouli-arda-kılınç-ömer-jımmy-atalay-bartug-erkan var. Sorun biraz burda kanada atsak devsirmeleri kanatlar da dolu kerem-barış-babel-yunus-ogulcan-sekidika-ali yavuz var. Babel, ogi ve aliyi santrafora atsak orda da mohamed-falcao-diagne var. Almadan önce falcao-diagne-feghouli-jımmy-babel mutlaka göndermeliyiz, kadro sistikten sonra yarı maliyetini karsılayarak göndermeye calışırız ama ne gelen var ne giden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu da gerçekleştirmek az daha zaman alacak gibi :(

      Sil
  3. (Emre)
    Jimmy Durmaz var daha. Kanatlarda forma bulamaz belki ama 8 numara olarak bence is gørur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jimmy Durmaz kalmaz o maaşla artık. Ameliyat oldu, dönüşü falan çok uzun hikaye onun.

      Sil
  4. Berkan-Gedson-Taylan üçlüsü çok uyumlu olur diye düşünüyorum, Aytaç ve Bartuğ alternatif olarak katkı verebilirse güzel de derinlik olmuş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Skor tarafında sorun yaşarsın bu sefer de. Kim tabela yapacak?

      Sil
  5. En kritik transfer gedson ikincisi berkan, berkan alanyada bu sezon baya 6 numarada oynadı bence taylan yedeğin berkan olur hatta 8 sol içte oynar bence aytaç kesinlikle 6 olmaz çünkü defansif açıdan tackle ve ikili mücadele yüzdeleri düşük sadece 8 oynar bunu kasımpaşada bile defalarca kanıtladı. Gedson taylan yan yana önlerinde stanciu yada taylan 6 gedson sağ iç verkan sol iç ligin üzerinde ortasaha rotasyonu olur. Bartuğ 3 temel eksikliğe sahip birincisi mücadele gücü zayıf, ikincisi temassız bir oyuncu, üçüncüsü 6 numaranın temel özelliği olan alan kapatma becerisini bilmiyor playoff u-19 maçlarında bunu net bir şekilde gösterdi ama bunlar gsde değil kiralık bir takımda gelişebilir, oyun görüşü, 2 ayak kullanımı, oyun devamlılığı ise üst seviyede yazdıklarımı geliştirirse çok üst seviye topçu olur geliştirmezse 6 numarada yetersiz kalır 6 numara öncelikle mücadele, tackle ve alan parselazasyonu ister.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru. Gedson bağlantıda, Berkan da savunmadan top çıkarma tarafında büyük iş olur. Tabii yanlarına bir de tabela yapacak isim gerekecek ki bu da olmazsa olmaz.

      Sil
  6. Farklı oyun tarzlarına yonelebilmek adına orta saha rotasyonunun genişliği çok mühim. Burda asıl dikkat edilmesi gereken transferlerle mevkide kuru kalabalik oluşturulmamali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oluşmaz. Yazdığım rotasyon en azından öyle değil :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir