14 Temmuz 2021 Çarşamba

Geri dönüşü olmaz söylemine çok takılıyorum


Slavia Prag cephesinden "Galatasaray'la anlaşmaya varamadık" açıklaması gelse de, o işin pazarlık tuzu. Ne kazanabiliriz diye düşünüyorlar, haliyle de rakamı yükseltme peşindeler. Taraftarlarının sevdiği bir futbolcu, satılmasını istemiyorlar. O tepkiyi de en aza indirmenin yolu, bonservisten gelecek rakam. Böyle bir süreç var yani, iş pazarlık aşamasında. Olur, olmaz bilmem de, olması halinde ciddi bir kazanım yapacağız. Yalnız bazı Galatasaray taraftarının algısını anlayamıyorum.

Beğenmeme, her işte bir kulp arama tavrı var. Stanciu için 5-6 milyon avro'lar konuşulurken, "geri dönüşü olmaz" diye bir yorum tarzı türedi. Stanciu 28 yaşında, 38 değil. Olay illa satış ise, 2 yıl sonra da bu futbolcuyu satabilirsin. Gomis ya da Fernando kaç yaşında takımdan ayrıldı? Sadece Arap ya da Çin pazarını düşünmeyin, Avrupa'ya bile gider. Çünkü çoğu takım "geri dönüşü olmaz" diye bakmıyor. O an alacağı katkının peşinde.

Ben de bunu anlamıyorum zaten. Tüm transferleri "geri dönüşü olur", "sonrasında büyük paralar kazanırız" mantığıyla yapamazsın. Bazen de direkt olarak katkı sağlamayı amaçlarsın. Stanciu, direkt olarak seviyeyi arttıracak futbolcu. 28 yaşında ve 4 yıl net katkı alsan, geri dönüşü fazlasıyla sağlamış oluyorsun. Aldığın katkıya, yükselteceğin seviyeye bak. Transferde elbette gençlere yönel, parlat, büyük paralara sat da, bugün şampiyon olma gerekliliğini de unutma.

Hagi ve Popescu gibi isimler uç örnekler de, kaç yaşlarında bu takıma geldi. Ujfalusi ya da, hadi çapı biraz daha aşağı çekeyim. Kaç yaşında geldi, nasıl katkı sağladı? Bu tarz tonla örnek veririm. Yine altını çiziyorum, 38 değil, 28 yaşında bu adam. Önünde de çok rahat 4-5 sezon var. Şu da var, Avrupa'da büyük kulüplerde oynamamış deniyor. Sasa Iliç oynamış mıydı, Fenerbahçeli Pelkas'ın kariyeri ne ya da Bakasetas nereden geldi? Bugün Slavia Prag ile eşleşsen adamlar sana karşı favori. 

13 yorum:

  1. Abi orta sahada amaç gedsonu alıp onu parlatmak olabilir diğer 2 oyuncuda gedsonu büyütmek üzerine oyunculardan kurulu olacaktır belki de ama taraftar istiyor herkes genç pptansiyelli olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson'u al parlat ama senin olsun, başkasına hazırlama :)

      Sil
    2. Tabi abi senin olacak gedson cidden iyi paralar kazandırır :)

      Sil
  2. Abi konu ile alakasız ama yeni formaları ben hiç beğenmedim. Keşke forma tasarımları için taraftar oylaması yapılsaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben beğendim, o konuda da detaylıca yazdım. Yarın yayında olur :)

      Sil
  3. Farkinda mısın bilmiyorum ama bu takımın Avrupa da başarılı olabilmek gibi bir şansı yok. Süper ligde öyle yada böyle şampiyon olursun zaten. Şampiyonlar ligi kulüplerinin bütçelerine bak sonra takımın bütçesine bak. Tabii ki genç ve potansiyeli olan adamlara öncelik vermek doğru seçenek olacaktır ve böyle de olmak zorundadır. Gomis in maliyeti ne kadar ve kaça sattın? Fernando nun keza öyle. Koşan mücadele eden takım kurmak zorundasın ve aynı zamanda oyuncularından para kazanmakta zorundasın. Evet bence de stanciu geri dönüşü olmayacak bir oyuncu ve alınması gereksiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gayet farkındayım ve Stanciu'yu da tanıyorum. Yazıda yazdım zaten, detaylıca her şey var. 38 yaşında değil, 28 yaşında :)

      Sil
  4. Tarz olarak Türkiye'de iş yapacak oyuncu tarzı var fakat ona uygun bir oyun tarzı da oynamak gerekebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8'e çekince de bu etkiyi veriyor, o kısım önemli.

      Sil
  5. Sneijder icin de neler soylediler ve elbette buyuk bir yildizdi ancak aldigimiz katkinin hesabi yapilmaz sahsen Falcao, Feghouli gibi yuksek maliyetlerin yaninda Sneijder'den aldigin katki inanilmaz. Su an anki durumlarda zaten o gunku Juventus'u eleyebilecek bir kadronun Turkiye'de kurulmasi mumkun degil o bakimdan seni hakli buluyorum yeri geliyor Ajax bile direkt katki alacagi 30+ oyuncu aliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesele katkı almak, istikrar yakalamak. Stanciu da bunu verir.

      Sil
  6. 1m euro maaşa gelirse belki satabilirsin ama o maaşa da gelmez ama.

    Hadi satsan bile 7-8 e alıp 2-3 e satarsın. Söz konusu rakamlar yüksek.

    Falcao giderse Tetteh niye alınmıyor 7 ye alacaktın 2 sezon önce hala genç ligi tanıdı gezgin bir adam. Şimdi 3 e alabilirsin ha bizden belki yine 6-7 isterler ucuz olursa ve falcao Diagne giderse Benjamin Tetteh i uygun maliyetle isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi niye illa satışı düşünüyoruz ki. Satma. Kalsın 4 5 yıl net katkı al :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir