30 Temmuz 2021 Cuma

Geriden iyi oyun kursun, hücumda da hızı ve oyun aklıyla katkı sağlasın


van Aanholt'un fizik anlamda hazır olmaması büyük sorun. Bir an önce katkı vermesi gerekiyor, çünkü sol bek tarafı büyük sorun. Anlamadığım şu, sol bekte neden Emre Taşdemir değil de, Ömer Bayram tercih edildi. Ömer Bayram'ın bu seviyede sol bek olmayacağı, orta sahada alternatif olabileceği çok açık değil mi. Yeniden sol bek oynatmaya başladık ve bence yanlış hareket. Emre Taşdemir'i sol bek olarak daha derli toplu buluyorum. PSV karşısında da sol beke geçince, daha net etki eder oldu, asistini yaptı.

Emre Taşdemir de yetmez tabii, en fazla alternatif olacak. van Aanholt'un devreye girmesi ve takımın kalitesini yükseltmesi lazım. Euro 2020'den bu yana idman yapmamış, hazır olması da bir süre alacaktır. St Johnstone karşısında, oynayacağına yönelik çok umudum yok. En azından ilk maçta olmayacaktır. Geriden oyun kurarken ve hücum katkısı anlamında, sol bek ihtiyacı daha net ön plana çıkıyordu.

Beklenti de bu. Geriden iyi oyun kursun, hücumda da hızı ve oyun aklıyla katkı sağlasın. Fiziği de iyi bir sol bek. Savunma özellikleriyle çok ön plana çıkmasa da, müthiş pas arası yapıyor. Yedlin de mesela kağıt üzerinde hücum beki gibi görünür ama ortada hız dışında bir şey yok. van Aanholt'un ise teknik ve pas özelliği çok daha iyi. Sol ayağını iyi kullanır, asistlerinden ziyade golleriyle ön plana çıkar, duran toplara kadar iyi kullanır. Şut artısı dahi, hücum için aksiyon planı demek.

Opta istatistiklerine bakınca, geçen sezon 22 maçta 1 asisti var. Yüzde 80.2 pas isabet oranıyla oynamış. 8 tane isabetli ortası, 30 tane pas arası yapmışlığı görünüyor. Pas arası yapması, savunma tarafındaki en büyük artısı. Başarılı çalımı 10, 2'lü mücadele kazanma oranı yüzde 47.6, top kapması ise yüzde 62.9. Tabii hücum aksiyonu biraz da oynadığı takımın oyun planı ile alakalı. Ağırlıkları savunmaydı, burada hücum olacak. Haliyle de hücum rakamları mutlaka yükselecek.

6 yorum:

  1. Su yazinin ilk paragrafinin altina imzami atarim yani aynisini yazacaktim isten gucten firsat olmadi ki Emre Tasdemir cok daha net sol bek ve farkettirdi de mac icinde neden Omer oynadi bu en anlamadigim noktalarin basinda geliyor.
    Van Aanholt bizde cok daha iyi hucum katkisi verecektir Omer Bayram'in asist krali oldugu yerde olmamasini beklemiyorum zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o ısrarı çözemedim. Ömer Bayram, benden sol bek olmaz diyeli çok oldu.

      Sil
  2. Emre Taşdemir oynamayacaksa neden sözleşme yenilendi anlamıyorum.Ömer Bayram iyi niyetli ama yetenek konusunda yetersiz.Orta sahada dinamizmi işe yarıyor.Solbek konusunda ise yıllardır sıkıntı yaşıyor.Fatih hoca maalesef hatalardan ders almıyor.Ben de Fatih Hoca ile devam edilmesinden yanaydım.Ancak gördüğüm hoca hep bahaneler arkasına sığınıp kendisinin hatalarını görmezden geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım oynar bundan sonra. Hazır değildi deniyor da, kaç zaman oldu.

      Sil
    2. Abi hazir olmasa da pozisyon bilgisi var zaten macta hemen farketti, cok fazla sakatlanmasa bence Emre Tasdemir ortalamanin uzerinde bir bek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir