13 Temmuz 2021 Salı

Hareketliliği hep vardı da, artık ısırmaya başlamış


Yunus Akgün'ün Adana Demirspor günlerini değerli buluyorum. Şampiyonluğa oynayan takımın en önemli hücum silahlarından biri olmayı başarmıştı. Özellikle de Samet Aybaba'nın göreve gelmesinin ardından. Aslında oraya kiralanma sürecinde de enteresan hikayeler var. Yunus Akgün'ü kiralarken, Erkan Zengin ve Volkan Şen serbest statüdeydi. Son gün onları takımda tuttular ve rotasyonda Yunus Akgün geriye düştü. Ocak ayından sonra ise süreleri arttı ve net faktörlerden biri oldu.

Ozan Kabak'ın gösterdiği çıkış misali, Yunus Akgün'ün de o dönemde parlamasını bekliyordum. Ozan Kabak'a göre de daha önce şans bulmaya başlamıştı. Şans geldiğinde bunu kullanacaksınız. Sonrasında ısrar ediliyor çünkü, hoca vazgeçmiyor. Hep diyorum ya, ışığı kalırsa devam ettirir diye. Yunus Akgün geçen o günlerde yerinde saydı. Belki de geç kiraladık, bu hamle daha önce yapılabilirdi. Adana Demirspor günleri onu hem güçlendirmiş, hem de özgüven kazandırmış.

Kasımpaşa karşısında ilk 11'de sahaya çıktı ve çok iyi bir maç oynadı. Hareketliliği hep vardı da, artık ısırmaya başlamış. Mücadele ediyor, ayakta kalıyor, güçlenmiş. Atılan ilk gole bakın, büyük oranda Yunus Akgün'ün çabası. Mücadele etti, topu kaptı, rakibi geçti ve araya müthiş bir top bıraktı. Bu da oyun görüşü işte. Sol ayağını da iyi kullanıyor. Sırf bu görüş ve sol ayağını iyi kullanması üzerine, acaba sol iç orta sahada olabilir mi diye düşünüyordum.

Yunus Akgün'ün bu çıkışı, transfer stratejisini de değiştirir. Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz gibi 2 ciddi potansiyelli kanadımız var ve Yunus Akgün'ü de 3. isim olarak yazalım. 2'si solda oynamayı seviyor çünkü, Yunus Akgün sağ kanatta. Belki ileride pozisyonu da değişir ve bahsettiğim sol iç orta saha gibi görmeye başlarız. Yunus Akgün, Oğulcan Çağlayan gibi mücadele özelliği olacak sağ kanatlarımız var. Feghouli kalırsa, o da ister istemez net isim. Sağ kanat transferi bu anlamda gerekli değil gibi.

6 yorum:

  1. Tarz olarak tam aranan isim aslında ama vadettiklerini ne oranda yapabilecek orası önemli. Adana Demir günlerinde üzerine koymasi güzel.

    YanıtlaSil
  2. 1 yıl daha Samet hocaya teslim edilsin ya da 25 maç garantisiyle tekrar 1.lige verilsin, yedekten süre alacak diye beklememeli,hele orta saha içlerinde alternatif olması şu aşamada zor.Kalırsa da geçen yıl Kerem'in bulduğu süreleri bile bulması zor, hoca bu yıl Oğulcan'da ısrar edecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben artık kendim kullanırım, olmuş çünkü.

      Sil
  3. Bu sezon kanatlarda genç oyuncuları göreceğiz gibi.Kerem,Barış,Ogulcan ve Yunus.Dinamik bir takım oluruz böylelikle.Babel ,Arda ,Feghouli gibi ağır oyuncuları hamle olarak kullanmak daha mantıklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzerine iddialı yabancılar gelmezse, tablo bu ve bence sağlıklı durum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir