13 Temmuz 2021 Salı

Layvin Kurzawa & Galatasaray, kiralama maliyetini düşündükçe


Dış basında yer alan haberlerden biri. Galatasaray'ın PSG'li Kurzawa'yı kiralama noktasında, kulüple anlaşmak üzere olduğu ve işin futbolcuyu ikna etmeye yakın olduğu yazılmış. Doğrudur, yanlıştır, bunu bilmem. Doğru ise, Türk basını uyuyor demektir. Bu işi gizli çözmek, duyurmamak değerli. Kiralıyor olsanız dahi maliyetli iş, bu anlamda zor. PSG'de kazandığı ciddi bir maaş var ve bunun karşılanmasını ister. Onu karşıladığınız an da, düşündüğünüz maaş politikasının dışına çıkarsınız. Kiralama maliyeti de yüksek olur.

Adı geçen sol bekler arasında elbette en kalitelisi. PSG rotasyonunda da yeri olan, hatta geçen sezon sözleşme yenilemiş bir futbolcu. Sık sakatlık yaşıyor, böyle bir sorunu var. Zaten bir yerlerden defo verecek ki, sizin gündeminize girsin. Ya hiç almayacaksınız, ya da bu defoları göze alacaksınız. Ben göze almazdım. Zaten sakatlık sorunundan ağzım yandı. O durumda, Saracchi'yi takımda tutar, iyi kötü önüme bakardım.

Kurzawa'yı çok fazla anlatmaya gerek yok. Oyunun 2 tarafında da net katkı diyelim. Burada bekleri konuşurken, mutlaka bir özelliği daha fazla öne çıkıyordu. Kurzawa'nın ise işin hücum ve savunma yönündeki etkisi dengeli olur. Teknik özelliği yüksek, geriden oyun kurulumunda katkı verecek ve akıl katacak. Savunma tarafında da yine aklıyla hareket edip, çalışkanlığıyla öne çıkacak. PSG formasını boşuna giymezsiniz.

Böyle bir sol bekin olduğunda, direkt olarak seviyen yükselecek. Özellikle de pas oyunu oynayacağın, geriden oyun kurmaya önem vereceğin ortamda. Yine de işin kumar tarafı var, o da sakatlıkları. Van Aanholt için "kronik" deniyordu ya, bir de Kurzawa'nın sakatlık geçmişine bakalım. Ne denli istikrarlı kalabileceğini bilemeyiz. Maliyeti de beni düşündürüyor. Bu yüzden de, Van Aanholt gibi isimlerle belli bir noktaya geldiysem, artık o yoldan dönmezdim.

6 yorum:

  1. Kiralama duyunca direk' aman aman sakın' diyorum gedson dışında herhangi bir kira olmamalı artık hele bu tarz maliyeti yüksek isimler, hem maaş 2.5 milyon hem kiralama bedeli 1.5 milyon falan derken 4 milyonluk bir boş transfer oluyor ve oyuncu senin olmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralama mı olur, satın mı alınır, serbest kalarak mı gelir bilmiyorum. Kira olsa da, kulübü gözden çıkarmış.

      Sil
  2. Ayni Lemina gibi cok iyi futbolcu ama sakatlanmasi var bence alternatiflerle anlasmak adina bir yem attilar ortaya. Sunu da söylemek istiyorum Kurzawa disindakilerin hicbirisi Sarachi'den iyi degil yerli bir ucuz isimle Sarachi'nin sakatlik olayi yedeklenebilirdi, transferde yine sinifta kaliyoruz sanirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sakatlık sorunu kafamda soru, yoksa çok iyi isim. Bayağı etiketli hem de.

      Sil
  3. Sakatlık sorunu varsa kalsın. Kalite ne kadar yüksek olursa olsun sahaya cikamadiktan sonra hiçbir faydası olmuyor. Alınan risk büyük olur maaşı sebebiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var gibi duruyor, bu da benim kafamda sorun :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir