15 Temmuz 2021 Perşembe

Ligin ilk 6 haftasında 4 deplasman yapacağız


Fikstürde yorumlanacak çok fazla bir şey yok aslında. Fikstür yorumlamayı da çok bilmem zaten. O anın şartları ne getirir bilemezsiniz. Bugünden bakıp, şu şöyle olur dersiniz de, o gün geldiğinde neyin ne olacağı bilinmez. Formsuzdur takım mesela, teknik adam değiştirir ve hava yakalarlar. O hafta da sizinle oynarlar ve sorun olur. Ya da sakatlık durumlar var bu işin, neyin ne olacağı bilinmez. Haliyle de fikstürle alakalı söylenecek çok fazla bir şey yok.

Şu olur. Kış şartlarında Sivas, Malatya gibi deplasmanları oynamazsın. Ya da Ağustos sıcağında gidip de Adana deplasmanına çıkmazsın. Bunlar yer yer avantaj tabii. Yine de iş sahada belli olur, şartlar bir anlamda herkese aynı. Bir takım bu duruma daha alışık olsa da, o anın görüntüsü belli olmaz. Hayırlısı olsun diyelim, umarım sezonu şampiyon tamamlarız. Şu an takımları da yorumlamak zor. Çoğu takım transfere yeni başladı sayılır.

Şöyle bir şey var. Ligin ilk 6 haftasında 4 deplasman yapacağız. Avrupa Kupaları'ndaki ön elemeleri de düşünürsek, Ağustos ayında çok sıkışık bir fikstür bizi bekliyor olabilir. Ağustos - Eylül ayları ciddi anlamda deplasmanlar var. Lige yeni çıkmış Giresunspor deplasmanıyla başlıyoruz ki, lige yeni çıkmış takımlar da bu tarz maçlarda sürpriz yaparlar. Bu bol deplasmanlı fikstürden mümkün olan en iyi sonuçla çıkmalıyız.

Ligi erken açmak burada avantaj olacak. Diğer takımlara oranla mutlaka çok daha formda ve hazır başlayabiliriz. Bu fikstürü bir şekilde geçersek, ligin 2. yarısında aynı tabloda 6 haftada 4 tane iç saha maçın olacak. Burası da avantaj mesela. Bunun dışında gözüme başka bir detay da çarpmadı. Derbi muhabbeti her seferinde yapılır ve ben buna hiç girmem. Şunu da ekleyelim, Galatasaray'ın kendi sahasında yeni çim çalışmaları olduğundan, ilk haftaların bol deplasman olması da bir bakıma iyi.

6 yorum:

  1. Bence sezonu erken açmamız ilk 6 haftada oynayacağımız topla ilişkisi diğerlerinden üstün olan trabzon, alanya,kadımpaşa,hatayla oynamamıza çok yardımcı olacak çünkü fatih hoca hep sezon sonu max olacak sezon başı yerlerde olacak şekilde yükleme yapar ki bencede doğrusu budur, fakat sezonu daha da erken açmamız bence bu maçlarda rakiplerden iyi durumda olmamıza vesile olacak bunu sonuçlara yansıtırsak büyük avantaj sağlarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezonu erken açtığımız için, söylediğin gibi o maçlarda avantajımız olacak gibi.

      Sil
  2. Tabi geçen seneki 2.yarı en zorlu virajlardan çıkıp ankaragücü vs görece en kolay kulvarda çuvallamamızla fikstür falan hikaye olduğunu gösteriyor önemli olan takımın durumu ve bizim ne oynadığımız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burası da, fikstürü yorumlamanın mantıksızlığı. O anın şartları belirliyor her şeyi ve bugünden tahmin edilemez.

      Sil
  3. Geçen sezon ikinci yarı çok zor dediğimiz fikstürden baya iyi puanla çıkıp sonrasında son sıralardaki takımlara üst üste puanlar kaybetmiştik. Biz iyi olursak fikstür de iyi olacak yoksa her maç çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikstür yorumlamak zor bu yüzden. Yukarıda yazdığım gibi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir