3 Temmuz 2021 Cumartesi

Ludwig Augustinsson & Galatasaray, adı geçen sol bekler arasında bence en iyisi


Kaç tane sol bek konuştuk sayamamaya başladım. Tonla ihtimal var ve aradan kim sıyrılacak ben de merak ediyorum. Belki de hiç konuşmadığımız bir isim gelecek. Daha doğrusu, gelen isim ne zaman gelecek? Asıl soru bu diye düşünüyorum. PSV maçı adına olmazsa olmaz bazı transferler var ve sol bek de ilk sırada olabilir. Emre Taşdemir ve Ömer Bayram, mevcut sol beklerin. Bu rotasyonla da o maça çıkmayız diye düşünüyorum. Çıkıyorsak, zaten geçmiş olsun.

Galatasaray'la adı anılan sol bekler içinde bence en kalitelisi Augustinsson. Konuşulan sol beklerin diğer bir ortak noktası, teknik özelliklerinin ön planda olması. Geriden oyun kurabilmesi temelinde olan isimleri konuşuyoruz. Sağ bekte bu anlamda Mariano ezberi vardı. Şimdi o durumu sol beke taşımak istiyor gibiyiz. Ben de mesela bu tarz bekleri çok daha seviyorum. Oyun aklı, tekniği yüksek olsun, pas yapabilsin, orta kalitesi iyi olsun.

Augustinsson da bu özellikleri fazlasıyla karşılıyor. Werder Bremen forması giyiyor, şu an 27 yaşında ve sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmış. Bu da zaten transferi gerçekleşebilir kılan nokta. Sıkıntısı ise biraz da sakatlık geçmişi. Sık sakatlanabiliyor ve ayrılıklar yaşıyor. Bu sakatlıklar olmasa, mevcut özellikleri dahilindeki seviyesi çok daha yukarıda olurdu. Bu olmadığı için, Werder Bremen'de çakıldı kaldı diyelim.

Sakatlık sorunu kırmızı çizgimiz. Saracchi de iyi bir sol bekti ama sık sakatlanıyordu. Bu yüzden de takımda tutulması adına bir çaba gösterilmedi. Augustinsson için de böyle bir sıkıntı var. Yine de bu sıkıntılar, futbolcunun adının Galatasaray'la anılmasına sebep. Teknik özelliği, oyun aklı ve pas kabiliyeti yüksek, orta kesme kapasitesi üst düzey, çok iyi bir sol bek. Adımızın anıldığı sol bekler arasında da bence en iyisi.

4 yorum:

  1. Psv maçlarına kadar yetişmez ise solbek olarak jimmy durmaz düşünülebilir mi ne dersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jimmy Durmaz ameliyat olmuştu ve ne zaman döneceği de belli değil. Onu sol bek düşünmek için artık geçti.

      Sil
  2. Kesinlikle benim de en çok içime sinen isim bu olur eğer gelirse.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir