29 Temmuz 2021 Perşembe

Mert Günok & Galatasaray, tecrübeli yedek kaleci arayışı mı var?


Galatasaray'da "yedek kaleci" arayışının olduğu söyleniyor. Aslında bu anlamda beklentim yoktu. Fatih Öztürk yedek bekler (madem o kadar maaş veriliyor), Berk Balaban ya da İsmail Çipe 3. kaleci olur diyordum. Okan Kocuk, güven veren bir 2. kaleciydi ama oynamak istemesine saygı duyuyorum. Oynamak için takımdan ayrıldı. Muslera varken de forma şansı bulmak zor. Bunu bildiği için kiralık olarak gitti.

Kaleci için de 25 - 26 yaşları oynaması gereken, gelişim göstereceği yaşlar. Madem yedek kaleci arayacaktık, Okan Kocuk neden gitti görüşüne katılmam. Burada futbolcuya saygı duymak lazım. Tabii bu durum 2. kaleci ihtiyacını doğurdu. Benim mantığımda ya 2 denk kalecinin rekabeti, ya da yedek kalecinin mümkün olduğunca tecrübeli olması var. Muslera'ya rekabet gerekiyor, onu rekabetsiz bırakmak çok sağlıklı değil.

PSV karşısında iyi başlamamış olsa da, Muslera'ya güvenim sonsuz. Mutlaka toparlar, o kötü performansın intikamını alır. İş orayı sağlama almak diyelim. Güvenilebilir ve tecrübeli yerli yedek kaleci kim olabilir dersek de, başka bir adres yok. Mert Günok'u Beşiktaş da istiyordu ama Ersin Destanoğlu satışı olmayacak gibi. Bu tabloda onlar kaleci almaz. Yoksa Mert Günok için en doğru adres Beşiktaş olurdu. Direkt olarak 1. kaleci olacağı takımdı.

Aykut Kocaman, Volkan Babacan'ı ağırlıklı olarak kullanıyor. Mert Günok'un, şampiyonluk sezonunun ardından kötü bir performansı vardı ve Milli Takım'daki yeri de sarsıldı. Hala kadroda olsa da, 1. kaleci değil. O anlamda iyi gençler var, büyüyorlar. Mert Günok, 32 yaşında ve çok tecrübeli artık. Başakşehir'de çok ciddi bir seviyeye gelmiş, özellikle de ayaklarını kullanma noktasında ciddi fark yaratmıştı. İlla tecrübeli kaleci alınacaksa da, başka bir adres kalmıyor gibi. Bu transfer beni şaşırtmaz.

6 yorum:

  1. Aslında tepki olabilir ama bizim yedek den daha çok direkt ilk 11 zorlayacak bir yerli kaleci bulmamız gerekiyor. FB ve bjk bunu korkusuzca başarmışken bizimde bu kervana katılmanız lazım. Sonuçta muslera ile en fazla 3-4 yıl daha oynarız onda da yıpranan Muslera olur.....

    YanıtlaSil
  2. Okan Koçuk neden kiralık gönderildi. Fatih Öztürk ne işe yarayacak diye başlayıp bir sürü soru sorulur eğer Mert Günok transfer edilirse. Bu transfer çılgınlığına dur demek lazım artık. Bu kadar da olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi gitmek istediği için gönderildi. Oynamak istedi çünkü. Buna saygı duymak lazım.

      Sil
    2. Oyuncuya saygı duyuyorum. Fakat Mert de gelirse 4 tane kaleci olacak sözleşmeli olarak kadromuzda. Bu kadar zengin bir takım mıyız biz?

      Sil
    3. Gidecek işte eldekiler de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir