16 Temmuz 2021 Cuma

Mostafa Mohamed de aşama kaydedecek ve Avrupa arenasında boy gösterecek


Mostafa Mohamed ile alakalı geçen sezon en çok üzerinde durduğumuz konulardan biri, Fatih Hoca'nın onun oyununa biraz daha yön vermek istemesiydi. Bu yön de biraz daha hareketli oynayıp, bünyesine çalışkanlığı eklemesiydi. Fatih Hoca, neredeyse her döneminde forvetlerinden bunu bekler. Burak Yılmaz'dan da bunu bekliyordu ve olağanüstü bir Şampiyonlar Ligi sezonu geçirtmişti. Mostafa Mohamed de aşama kaydedecek ve Avrupa arenasında boy gösterecek.

İyi olan özellikleri zaten baki. Net bir bitirici, fiziği güçlü, fırsatçı, ceza sahası içindeki gol hakimiyeti çok büyük. Bunlar zaten olan özellikleri ama üst düzey bir forvete dönüşecekse yetmez. Hocanın da isteği bu, modern oyuna daha çok uyum sağlaması. Geçen sezon da bunu birçok kez denemişti. Mostafa Mohamed o dönemler bocalamış ve gol etkisi düşmüştü. Tabii o ara dönemdi, işin uyum tarafı vardı. Şimdi ise yaz dönemindeyiz ve bu konunun üzerine net şekilde düşülebilir.

"Mostafa Mohamed'i EURO 2020 maçlarını benle birlikte izlemesi için davet ettim. Ona hücum oyuncularının neredeyse orta saha oyuncuları kadar koştuğunu göstermek istedim."

Mısır ile Olimpiyatlara gitmemesi de bizler adına değerli. PSV maçlarını kaçıracak olmasını geçtim, takıma geri dönüşü geç olacağı gibi, bu yaz dönemini de kaçıracaktı. Şu an oyunu farklılaşıyor, hoca onun üzerine daha çok düşüyor. Röportajındaki şu kesim değerli. Futbolcuyu da kendi yapmak istediklerine ikna etmek istiyor. Mostafa Mohamed, bence bu oyuna uyum sağlayacak. Biraz daha çalışkan olmaması adına hiçbir sebep yok. Fiziği, gücü, hızı, her şey bu oyuna uygun.

Bu demek değil ki gol atmaktan vazgeçiyorsun. Burak Yılmaz örneğini verdim işte, Şampiyonlar Ligi gol krallığına oynadı. Futbol değişiyor, oyun içi katkı değerli. Hoca, forvetlerinden bu olayı oldum olası istemiştir. Bugün ise daha çok değer kazandı. Gol katkısı da böylelikle artacak. Dönüşümünü merak ediyorum ve ilgiyle takip edeceğim. Değerli bir potansiyelimiz ve gelecek adına olabildiğince umutluyuz.

2 yorum:

  1. Bütün bir sezonda baştan sona izlemek güzel olacak Mostafa'yi. Avrupa'da da kendini gosterebilirse güzel olur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir