12 Temmuz 2021 Pazartesi

Nicolae Stanciu & Galatasaray, tabelası yüksek ofansif orta sahaları severiz


Transfer konusunda en kritik yer "orta saha" ve ciddi yatırımları da burası üzerinden yapacak gibiyiz. Birçok isim çıkıyor tabii. Kim gelir, kaça gelir gibi konuları bilmiyorum. Belki de medyaya düşmemiş, en azından bizlerin tahmin edemeyeceği isimler gelecek. Özellikle de yabancı konusunda. Hadi yerli transferinde az çok kimin geleceğini tahmin edersin, havuz dar da, yabancı işi başka. Tek bildiğim, 6 numara arayışı kadar, 8 / 10 numara gibi oynayabilen bir futbolcu arayışı da var.

Cicaldau'yu konuşmuştuk, hatırlarsınız. 8 numarada oynayan ama 10 numara özelliği gösteren, ofansif bir orta saha. Temel özelliği de "tabelasıydı". Yani gol / asist katkısı. Rakip ceza sahası içi ve çevresinde o kadar net bir bitirici ki, özellikle gol sayısı ciddi seviyedeydi. Bence aranan ve ihtiyaç duyulan ofansif orta saha profili de bu. Net şekilde forvet arkası olmayacak, 8 numara özelliğini de barındıracak. Gol / asist katkısı da en kötü 10 / 10 seviyesine yaklaşacak.

Orta sahadan, istikrarlı şekilde gol / asist katkısı alamadık. Gedson Fernandes de henüz o özelliğini göstermedi (onu da gösterse neler olacak kim bilir), Emre Kılınç ilk etapta goller attı, sonra kesildi. Taylan Antalyalı ise zaten geride oynuyor, bunu yapması zor. Haliyle de skor yükü sadece kanatlar ve forvete yayıldı. Oysa Fatih Hoca'nın takımlarında, genelde orta saha bu yükü üstlenirdi. Hocanın Emre Akbaba konusundaki ısrarı bu yüzdendi yani. En azından biraz daha gole yakın diye.

Stanciu da bu tarzda bir isim. Forvet arkası oynamasına rağmen, 8 numara özelliği de var. Slavia Prag forması giyiyor, 28 yaşında ve geçen sezon toplamda 45 maçta 16 gol 8 asisti var. Tam da Galatasaray'ın aradığı tarz işte. Tabela özelliğiyle ön plana çıkan bir 8 / 10 numara diyelim. Çok hareketli, ön alanda çalışkan, oyun görüşü, pas kalitesi iyi, şutu güçlü, iyi bir ofansif orta saha. Özellikle geçen sezon ciddi anlamda aşama kaydetti. Maliyetli iş tabii, ciddi bonservis bedelleri konuşulur. Belli ki o pozisyon adına böyle bir yatırım yapılacak.

07.07.2021 tarihli yazı..

12 yorum:

  1. Emre Akbaba ile yapılmak istenenleri yapar belki oyuncu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O aranıyor zaten. Orta sahanın biraz daha tabela yapabilmesi. Skor gücünü yükseltmesi.

      Sil
    2. Akbaba ile karşılaştırma bile yapılmayacak bir oyuncu:) keşke olsa valla akbaba falan izlemek istemiyorum ben artık, ciddi heyecanlandıran bir oyuncu 5 milyon falan deniyor valla bence uygun, sat diagneyi al onun parasına

      Sil
    3. Karşılaştırma değil, tarzdan yola çıkarak. Hocanın Akbaba oynatma nedeni, orta sahadan biraz olsun skor alabilmekti. Tuttu, tutmadı ayrı ama o an eldeki malzeme oydu.

      Sil
  2. Aptalca bir hamle olur bu yaşta bonservis vermek, 4 sene önce 3.7m a satıldı şimdi son transferi bize saplayacaklar eren derdiyok kasımpaşa gibi. Burak bey de farklı çıkmadı. Baskette yerli kalmadı. Plan vardı sponsor vardı??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş hamle olur. Bu yaşta birine bonservis verirsin, yaşı 28 ve kalitesi net. Büyük seviye atlatır. Kelimeleri doğru seçersek bir dahakine sevinirim :)

      Sil
  3. 2018 Ocak ayında 24,5 yaşında 3.75m euro,
    2019 Temmuz ayında 26 yaşında 4m euro,
    verilen oyuncuya 28 yaşında 4m verip 2-3 sonra 30-31 yaşında satabilecek miyiz?
    Hanı yaşlı satışı olmayan oyuncu alınmayacaktı. Bonservis elinde olsa veya en fazla 2m bonservisi alınsa anlarım 4m euro bu yoklukta ciddi para dönüşü pek mümkün görünmeyen oyuncuya ancak sembolik bonservis ödenmeli. Stanciu bu arada bilinmeyen bir oyuncu değil yetenekli ama eşiği aşamamış oyunculardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine transfer yapar. 33 yaşında değil, 28 yaşında. 2 yıl sonra Araplara satarsın belki de. Fernando kaç yaşında gitti Sevilla'ya. Gomis kaç yaşında gitti ya da. Fenerbahçe Guiliano ve Josef'i kaç yaşında sattı. Bu değil konu. Gayet iyi isim, geçen sezonu da müthiş geçti. Hocanın tanımındaki 10 numara adına ideal isimlerden.

      Söylemek istediğim başka şey, bu "saplama", "aptalca" gibi kelimeler. Sevmiyorum, bu tarz yorumları da yayınlamıyorum :) Kötü bir niyetin olmadığını biliyorum.

      Sil
  4. Sneijder gibi ufak tefek de olduğu için ona daha fazla benziyor, maçlarını izleyince anlıyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sneijder değil de, bence Romanyalı Lincoln :)

      Sil
  5. Bu tarz oyuncuya kesin ihtiyaç var.Aslında elimizde Feghouli gibi bir cevher var ve bu işi çok iyi yapabilecek özelliklerde.Cezayir milli takımında da benzer pozisyonda oynuyor.Ama maalesef kendisinin oynamaya pek niyeti yok.Bu transfer olursa çok yararlı olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrar yok, güvenip yola çıkamıyoruz Feghouli için :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir