11 Temmuz 2021 Pazar

Rony Lopes & Galatasaray, bu işler biraz da fırsat


Rony Lopes ismini de, İspanya medyasından sürekli takip ediyoruz. Israrla Galatasaray'a yazıyorlar ama Türk medyasında bu yönde bir haber henüz görmedim. Sağ kanat alacağımızı düşünüyorum. Alacağımız isim de, hem ters ayaklı, hem de oyun kurucu özellikli olacaktır. Feghouli'yle yola devam edilse bile, Feghouli'yi bundan sonra orta sahanın merkezinde izleriz. Sağ kanat günleri geride kalmalı diye düşünüyorum. Oyunun merkezinde farklı biri oluyor.

Sağ kanat deyince de, Ghezzal haberleri son zamanlar da aktif. Beşiktaş'ta devam edeceğini düşünüyorum, iş biraz da menajer oyunları. Transferi olur da gerçekleşirse farklı konuşuruz da, şu an için beklentim yok diyelim. Profil bu ama, gelecek futbolcunun tarzı yakın olur. Sağ kanatta "oyun kurucu" özelliği biraz da alışkanlık oldu. O da Feghouli kaynaklı tabii. Fatih Hoca, 2 kanadı hızlı tutmaktan ziyade, 1 kanadı biraz daha "oyun kurucu" temeli üzerinde geliştiriyor.

Rony Lopes'in son dönemi düşüşte diyebiliriz. Nice dönemi ciddi süre bulsa da, performansı beklenilen ölçüde değildi. Monaco dönemi parlayan yıldızını hatırlarsınız. O sayede, Sevilla'ya 25 milyon avro karşılığında gitmişti. Sevilla dönemi ise parlak geçmedi. Nice'a kiralandı, acaba ayaklanır mı derken, bence yine olmadı. Piyasası da 2 yıl içinde doğal olarak düştü. Bonservis belki yine zor olur da, opsiyonlu kiralama düşünülebilir. Bu işler biraz da fırsat.

25-26 yaşlarındaki Rony Lopes'i biraz olsun düşmüş bulmuşken, transferi düşünülebilir. Bu tarz isimleri genelde ayağa kaldırıyoruz. Topla hareketli, teknik düzeyi yüksek, oyun aklıyla hareket eden bir kanat. Rakip ceza sahası çevresinde iyi vuruşları var, Çalım özelliğiyle, rakip ceza sahası içine sık sık giriyor. Son dönemde tabelası biraz düşse de, yeniden toparlanabilir. Hızı da etken diyelim, seri futbolcu ve bu ligde durdurulması kolay olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir