14 Temmuz 2021 Çarşamba

Onyekuru meselesinin üzerinden son bir kez daha geçelim


Onyekuru meselesinin üzerinden son bir kez daha geçelim. "Neden transfer edilmiyor" üzerinden bir isyan var çünkü. Transfer edilmemesini mantıklı bulanlar kadar, mantıksız bulanlar da var. Ben mantıklı bulan taraftayım. Öncelikle şunu yazayım, Fatih Hoca bu transferi gerçekten istese, bir şekilde bu iş olurdu. Annesinin cenazesi için ülkesine gidip, 1 gün sonra partilerden fotoğraf atma, sonrasında da ülkeye sakat dönme hadisesi vardı. O noktada zaten gözden düşme süreci başladı. Bu büyük bir disiplinsizlik.

İşin bir de kadro mühendisliği tarafı var. Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz gibi sol kanatta oynayacak 2 tane cevherimiz var. Babel'e falan girmiyorum bir de. Babel ve Onyekuru hem birbirinin ikamesi değil, hem de Babel'i gitmemesi halinde tribüne mi atacaksın? 1 yıl daha kalacak işte, katkı da aldığın isim. Oldu da gitti desek, 3. alternatif olarak, yine o bölgeye Onyekuru maliyetine mi gireceksin?

Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz, sağ kanatta da olabilir ama sol kanat asıl zirvede oldukları yer. Onyekuru'yu sağa yazdığında ise zaten olmuyor. Ndao diyorlar mesela, ben o tarz bir hamle de yapmazdım ama bir farkı var. Sağ kanatta oynaması başlı başına farklılık. Sağ kanada bir hamle gelecektir de, hala oraya oyun kurucu bir kanat beklentim var. Sağda kimse zorlanmaz, o pozisyonun futbolcusu oynar. Ya da birini oraya alıştırırız. O tabloda bile Onyekuru'ya yer kalmıyor.

Bir de menajer sorunu var. Artık bu dönemde kendisiyle çalışılmak istenmiyor. Hatta takım içinde kalan bazı futbolcularıyla da (bir tek Ozornwafor kaldı sanırım) yollar ayrılacak. Onyekuru'yu, Fenerbahçe ya da Beşiktaş alabilir diye almazsın, bu bizim adetimiz değil. Avrupa'da istediği takıma gidebilir, onun kararı artık. Galatasaray'da iyi dönemi var, potansiyelini, yapacaklarını biliyoruz da, şu an elde başka değerler de oluştu.

11 yorum:

  1. Bu sezon dahi gelmesini istememiştim ki zaten düşündüğüm gibi de oldu oyunu zaten. Ciddi bir katkısı yok. Modern futbolda da onyekuru gibi oyuncuların artık yeri kalmadı. Gereksiz yere para harcamak olur transferi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'da yer bulsan da, artık önünde çok ciddi 2 tane yerli potansiyelin var.

      Sil
  2. Artık bu Onyekuru kısır döngüsünden çıkmak zorundaydik iyi oldu bence. Galatasaray'daki genelini ortalamaya vurursak 5-6 maçta bir maç iyi oynayan bir oyuncudan bahsediyoruz. Böyle bir adamı çölde su bekler gibi bekleyen taraftarı anlamak gerçekten çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O açıdan hak veriyorum sana. 2 tane dev yerli potansiyelin var bir de o pozisyonda.

      Sil
  3. 45 maçın 5 tanesinde iyi oynuyor. hiç üzülmeye gerek yok. bu takımın banko sol açığı kerem olmalıdır. sağda yapamaz ama kerem. chiesa da yapamıyor mesela.

    barış'ı çok izlemedim. sağa daha uygun gibi o. ama bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon öncesi takıma katılsa görüntü değişir, ona bakmıyorum ben. O pozisyonu doldurduk, hem daha maliyetsiz isimler.

      Sil
  4. Hem yerli hem daha az maliyetli ve ileride Avrupa ya transfer olma potansiyeli olan Kerem,Barış,Yunus ve Ogulcan varken Onnyekuru'nun transfer edilmemesi doğru karar.Onyekuru Avrupa da büyük transfer yapamaz artık.Hem Everton hem de Monaco da denendi ve olmayacağı göründü.Hızlı ve çok etkili iyi bir kontraatak oyuncusu ama topsuz alanda ve defansif yönde sıkıntılı.Disiplin sorunu da ayrı bir konu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimiz güçlü şu an ve önlerini kapatmaya bence hiç gerek yok.

      Sil
  5. Hoş geldin diyelim :)

    Elimiz o pozisyon adına güçlü, çok potansiyelli yerli gençler var. Ben onlarla devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Yabanci kisitlamasi olmasa direkt alin derdim zira Super Ligde buyuk avantaj sagliyordu ama su asamada luks olacak artik bizim icin zaten TFF'nin Fenerbahce icin calistigini dusunursek satranc oyunu gibi transfer yapmamiz lazim hata yapma luksumuz yok. Onyekuru'yu severiz yoksa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmasa da, yine önü doldu. 2 tane müthiş potansiyelin var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir