24 Temmuz 2021 Cumartesi

Patrick van Aanholt Galatasaray'da


Dün öylesine karıştı ki, hangi habere yetişeceğimi bilemedim. Aslında önden yazarım, yazı stokta bekler. Sol bek konusu bizde borsa olduğu için, Van Aanholt bitti tarzı haberler çıksa da, önden yazmayayım dedim. Ben de öncesinde yazdığım tanıtımı tekrar paylaştım, 10 dakika sonra Sacha Boey açıklaması geldi. Sonrasında ise Van Aanholt'u gördük, o da açıklandı. Haliyle de bu yazı bugüne sarkmış oldu. Aslında geleneğimdir, transfer açıklanır açıklanmaz yazısını girerdim.

Van Aanholt'la alakalı konuşulması gereken her şeyi konuşmuşuzdur. Sol bek işi dediğim gibi borsaya dönmüştü. Belli isimler üzerinde durduk ve onları konuştuk. Bu işin uzama nedeni, daha iyi kimi alabiliriz üzerineydi. Van Aanholt'la 2 hafta önce de anlaşabilirdin mesela. Hem maddi durumları daha makul noktaya çektin, hem de tüm alternatifleri değerlendirdin. Kurzawa, Alioski, Moreno, hepsini konuştuk.

Transfer konusunda ağırlıklı olarak genç isimlere yönelmek doğru. Bonservissiz olarak gelecek isimler için ise yaşa pek bakmamak mantıklı. Sol beke vermediğin bonservisi, belki de başka bir pozisyona kaydırdın. Cicaldau biraz daha maliyetli görünüyor mesela, imkanı oraya çekmiş olabilirsin. Kaliteli de bir isim ayrıca, Hollanda Milli Takım'ının 1. sol beki ve kariyeri de ortada. Daha iyi kimi alabilirdik bilmiyorum. Alioski de olabilirdi ama herkesin bir defosu var işte.

İyi bir hücum beki. Sol ayağını iyi kullanır, hızlıdır, çok tempoludur, rakip ceza sahası çevresinde çok iyi şut atar. Savunma sezgisi de güçlü, pas aralarının hayranıyım. İyi de duran top kullandığını eklemek lazım. Asist rakamı düşük görünebilir ama o durumlar biraz da oynadığı takımın yapısı ile alakalı. Hücum takımında iş değişir. Sağ bek biraz daha savunmacı oldu, haliyle sol bekte öncelik hücuma kaydı. Bir bekin tecrübeli, bir bekin genç. Bu da ideal denge.

Sakatlık geçmişinde ise, omzuyla alakalı bir sıkıntı olsa da, çok tekrarlamadı gibi. Geçen sezon o anlamda sorun yaşadı. Ondan önce ise birkaç sezon öncesine geliyoruz. Omuz işi tekrarlayabilir tabii de, kronik sakatlıkları olduğunu düşünmüyorum. Hayırlısı olsun, bence iyi bir transfer, katkısı olacaktır. Fatih Hoca'nın da çok istediği söyleniyordu. Bonservisinin olmaması, tecrübesi avantaj olacak. Bu genç yapının içine, böyle tecrübeler de gerekiyor.

13 yorum:

  1. Kanadı komple kullanan bekleri severiz. Ne zaman Premier League özeti izlesem bu adamın bir hücum aksiyonu vardı. Kerem ve Barış'ın açacağı alanı çok iyi değerlendirir. Umarım sakatlığı nuksetmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omuz işi sıkıntı olabilir gibi duruyor ama bakılmıştır bunlara.

      Sil
  2. sol bek böyle hücuma yatkın olunca acaba sağ bek için bir Kaan Ayhan hamlesi gelir mi düşüncesi oluşuyor ister istemez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ bek hamlesi savunma ağırlıklı oldu zaten :)

      Sil
  3. Tam anlamıyla dolu dolu bir sol bek transfer ettik. Başarılı olacağına inanıyorum

    YanıtlaSil
  4. Kurzawa olmayacaksa Van Aanholt olsun istiyordum zaten o da oldu, bence imkanlar dahilinde iyi transfer sadece gec kalindi yani su aciklanan transferlerle hazir bir sekilde PSV macina cikabilseydik keske benim aklim hala orda, 5-1 i kabul edemiyorum.
    Bu arada Saracchi'nin de capraz baglari kopmus Leipzig'de gecmis olsun, saglik doner sahalara umarim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurzawa işi maliyetli olurdu, o anlamda bizi aşmıştır.

      Sil
  5. Bakalım, daha açıklama gelmedi :)

    YanıtlaSil
  6. 31 yaşında ve Hollanda formasıyla kupa maçlarında oynadığı futbol ortadayken bu adamdan komple sol kanadı kullanmasını beklemek fazla hayali. temposu kalmamış ve bu adamı biz hücumcu bek olarak kullanacaksak vay halimize. daha iyisi bulunur bulunmaz oldum olası bu tarz transferleri sevmedim, ben defansif kullanılır diye düşünüyorum , bu form ve fizik ile hücüm rolü mümkün değil. elde babel, feghouli, falcao arda varken şimdi 31 yaşında bir transfer daha! üzücü bir durum en az 3 yıllık imza atar en fazla bir yıl oynar.

    YanıtlaSil
  7. Bence sanki sol bek biraz daha savunmacı sağ bek biraz daha ofansif oldu. Sağ bekte yedlin zaten savunma yapmayı bilmiyor :) boyleda atletik topla ilişkisi fena değil gibi geldi skills videolarından tabi 4-5 maç izlemek lazım ama dolayısıyla ben şimdilik böyle gibi düşündüm. Birde asist sayısının düşüklüğü premier lig takip ederim crystal palace kontra atak takımı, van anholt göze batan öne çıkan futbolcudan ziyade tam sistemin adamı işini yapan ama maç kazandırmayan tiplerden ki böyle aynı standardı verebilen adamlarada ihtiyaç var. Alıcı gözüyle izlemek başka ama öyle kilit pas asist falan hatırlamıyorum desem yeridir o konularda pek deneyen biride değil bu verilen görevlede alakalı olabilir tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam tersi oldu. Sağ bek savunmacı, sol bek hücumcu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir