23 Temmuz 2021 Cuma

Sacha Boey Galatasaray'da


Transferdeki hareketlilik büyük oldu. Türk medyasında pek konuşmayıp, yabancı basında bu transferleri okumak ve akabinde transferlerin gerçekleştiğini görmek güzel. Dış basın yazıyor, sonrasında yerli basınımız o haberi sahipleniyor. Hatta bazısı, haberi paylaşırken trip bile atıyor. Galatasaray'a dönersek, gençleşme diyorduk ya, bu yönde adımlar atılmaya devam etmekte. Sağ bek ihtiyacı malum, fırsatları da kaçırmamak gerekiyor.

Sacha Boey de böyle bir fırsat. Rennes'in futbolcusu ve geçtiğimiz sezonu Dijon'da kiralık olarak geçirdi. Dijon kötü bir takım tabii, hücum anlamında orada parlayabilmek zor. Sacha Boey de savunma aksiyonuyla biraz daha ön plana çıkan isim. Temposu, atletizmi, müdahale zamanlaması, ikili mücadelelerde güçlü yanı olumlu tarafları. Hücum konusu ise zamanla gelişecek. Henüz 20 yaşında olduğunu atlamayalım. Bu tarz gençler ciddi anlamda gelişim gösterecektir.

Yakın zamanda Celtic'i reddettiği atlanmasın. Bu da potansiyelini gösteren diğer etmen. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl var ve takımında devam etmek istemiyor. Bu da fırsatı doğurdu, transferi de bitirmemizi sağladı. Üstelik son derece makul şartlarda diyelim. Tutmaması halinde dahi zarar getirmez, her türlü alıcısını bulursun. Tutarsa da, kazanımın olabildiğince büyük olur. Scout ekibine bu anlamda güveniyorum. Geçen sezonlarda da bu tarz isimler bulmamıza rağmen, sattığın kadar al durumu çok büyük engel oluşturmuştu.

Bir sağ bek hamlesi daha olur da, yerli mi, yabancı mı bilemedim. Larsen işi bu transferle birlikte iptal olmuş olabilir. Ciddi maliyetler konuşuluyordu. İsmail Çokçalış tarzı hamleler adına ise hala bir kapı açıktır bence. Yedlin'in de satılacağını düşünüyorum, tutmadı artık o iş. Omar'ın dönüşü de geç olacak derken, bir sağ bek hamlesi daha bekliyorum. Transferde doğru tarz bu, devam diyelim. Gençleşmek, geleceğe oynamak böyle bir şey. Tabii tecrübeye de kapıyı kapatmadan.

17 yorum:

  1. Bu tip genç ve potansiyeli yüksek transferlere yönelmek önemli bir adımdı.Maalesef yıllardır 30 yaş üzeri, emeklilik hesabı yapan ve hedefsiz oyunculara bel bağladık.Bunun sonunda da özellikle Avrupa 'da sonuç hüsran oldu.

    YanıtlaSil
  2. Bilmiyoruz hiç izlemedik. ama 30 yaşında Larsen'i alacağımıza böyle oyunculara gitmemiş bence olumlu. Scout işi olması da güzel. İnşallah başarılı olur.
    PSV maçı sonrası 2-3 gündür vakitsizlikten yazamadım. O maçla ilgili zaten beklentimizin olmadığı ve şansımızın olmadığını hep konuştuk, yazdık. Maç da beklediğimiz gibi oldu. ZAten çok eksik bir takımla, asla böylesi hazır bir takımla karşılaşmamamız gereken bir zamanda yapılan zamansız bir maç olacaktı. Doğal olan oldu.
    Ben bu maça bakıp da büyük büyük yorumlar yapılmasına ve Fatih Hoca'ya olan intikam ve kin duygularının körüklenmesine anlam veremiyorum.
    en az 10 oyuncu alacağımız bir transfer sezonu yaşanacağı aşikar. Eylül ayında bittiğinde nasıl bir takım oluşturulacağı belli olmadan amaç nedir ki erken erken yorumlar yapılıyor. 10 transferi de bir mucize olsa da 21 haziran - 21 temmuz arasına yetiştirseydik misal ne olacaktı diye bekleniyor? PSV'yi eleyeceğimiz mi? 1% olan şansımız 10% olurdu en fazla!!!
    İnsaf beyler. Hap içelim 2 haftada 20 kilo verelim değil mi. Maden bulalım, 1 yılda işletip 100 milyon dolar kazanalım...
    Genel kurulun seçtiği yönetim bir tercih yapmış Fatih Hoca ile devam kararı vermiş; bence de doğrusunu yapmış. Birlikte 3 yıllık bir plan yapılmış. Belli ki gençlerden kurulu bir takım yaratılacak. İmkanlar ölçütünde tabi ki. Ama PSV maçının 21 temmuzda olması kimsenin suçu değil. lütfen artık herkes birazcık sakin olsun. biraz sakinlik, sabır -

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Larsen de olabilirdi ama genç oyuncu imkanın varsa, önceliğin mutlaka bu olurdu.

      Sil
  3. Sanki hem larsen hem boyle alınıp yedlinden çıkmaya çalışıyorlar gibi geliyor bana, latsen sol tarafıda yedekleyeceği için böyle birşey olursa şaşırmam ama kötü çıksa bile canları sağolsun böyle transferleri her sene 3-4 tane yapmalı ve denemeliyiz. Böyle büyümekten başka çaremiz yok euronun seneye 15-20 olmayacağının garantisi yok çünkü, tek euro kazancı olan futbolcu satışları büyümemizin ana kaynağı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Larsen olmaz artık, olmayacağı da söylenmişti. Belli ki yaş baremini aşağı çekecekler.

      Sil
  4. Almazlar artık, o iş iptal olmuş. Arkasına bir isim daha bekliyorum tabii. Yerli olur.

    YanıtlaSil
  5. Saniyorum bu transfer tarzini biraz da PSv macindaki hezimet tetikledi, yasli oyunculari direkt elediler gibi duruyor, bana biraz Carole transferini animsatiyor umarim cok daha basarili olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlandırdı deriz de panikle hareket edilmiyor.

      Sil
    2. Haklisin Dursun Ozbek zamanindaki panik yok bu arada Lionel Carole de Kayserispor ile anlasmis :)

      Sil
    3. Carole işi tutmamış olabilir ama zararı da olmadı. Doğru transfer tarzı çünkü. O potansiyele Sevilla dahi yatırım yaptı.

      Sil
    4. Katiliyorum zira bir donem cok da iyidi acikcasi herkes gelisim gosterecegini dusunuyordu, her seye ragmen dripling ve adam eksiltmesi vardi saniyorum bir gozundeki problem nedeniyle sorun yasiyordu cok ileri gidemedi ama zarar da ettirmedi.
      Yabanci kisitlamasi bu tarz transfer yapilmasinin da önunu tikadi biraz nereden bakarsan bak katki alacagin adama yonelmek zorunda birakiliyorsun.

      Sil
    5. Herkes tutacak diye kural yok işte. Denemekten vazgeçmemek lazım.

      Sil
  6. Galatasaray'ın muhakkak teknik ekibe de Avrupa'dan transfer yapması lazım. Aksi taktirde bu oyunculardan maksimum verimi alamayız ve yine iyi futbol göremeyiz.

    YanıtlaSil
  7. Çok doğru tarz bir transfer. Şimdi önemli olan bu oyuncuları doğru antrenman ve taktiklerle yükseltebilmek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir