26 Temmuz 2021 Pazartesi

Sadece yarım sezon içinde dahi eski haline dönebilir ve transferde adını geçirir


Ahmed Musa ismini yıllardır konuşuruz. Bir ara Galatasaray'a geliyordu da. 2018 Dünya Kupası'nda öyle bir parlama yaşadı ki, piyasası patladı, müthiş bir ücret karşılığında Suudi Arabistan'a gitti. Sonrasında da konuştuk tabii. Kiralar mıyız, olur mu, olmaz mı diye düşünüyorduk. Uzun zamandır serbest statüdeydi. Sonrasında kendini hazır tutmak adına Nijerya'ya döndü, Hamsik'in yaptığı gibi bir dönem geçirdi. Bugün ise Karagümrük'e imza attı.

Türkiye'deki, piyasası düşmeye başlamış iddialı forvetin, yeniden ayağa kalkmasını takip etmeyi çok seviyorum. Hemen hemen hepsi, bu ülkeye geldikten sonra toparlanıyorlar. Özellikle de 4 büyükler dışında kalan takımlar adına. Futbolcular parladıktan sonra da, bu büyükler o ismi almak için transfer uğraşı veriyorlar. Ahmed Musa henüz 28 yaşında. Sadece yarım sezon içinde dahi eski haline dönebilir ve transferde adını geçirir.

Kanat özelliği de olan, olabildiğince hızlı bir forvet. Oyun aklını, bitirici kalitesini tartışacak olsak da, düzen içinde çok elverişli isim. Farioli'nin Karagümrük'ünde önemli bir yeri olacaktır. Genellikle 3'lü savunmaları kullanıyorlar ve 3-4-3 / 3-5-2 üzerinde oynuyorlar. 3-4-3'ün, sol forveti de olur, 3-5-2'nin tamamlayıcı forveti de. Açık alanı bulur zaten, o noktadan sonra durdurulması zor. 10 golün altında kalacağını düşünmüyorum.

İddialı bir forvet. Ligin de şimdiden en iyi transferlerinden biri oldu. Karagümrük de bu tarz hamleleri iyi yapıyor diyeyim. Her ne kadar etiketli isimler gelse de, o isimlerden ciddi katkılar almayı başardılar. Farioli sonrası da daha izlemesi keyifli bir takım haline geldiler. Hocanın da taktik dokunuşlarını izlemek, tek düze taktiklerin döndüğü ülkemize önemli bir kalite getirdi diyelim. Ahmed Musa, ellerinde çok önemli bir koza dönüşecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir