2 Temmuz 2021 Cuma

Simon Deli & Galatasaray, menajerler iş başında


Medyada adı anılan isimleri konuşmaya devam ediyoruz. Simon Deli ismi de anılmış. Şu tabloda, böyle bir transferin düşünüleceğini zannetmiyorum. Neden düşünmüyorum dersek, sol stoperde zaten Marcao var. Hadi Marcao'ya teklif geldi, güzel bir bonservis kazandık diyelim. Yerine gelecek isim 29 yaşında, geri dönüşü olmayacak biri olmaz. Yine "scout adımı" atılır. En olmadı, daha garanti, net katkı alacağın bir isme yönelirsin.

Simon Deli, enteresan bir stoper. 1.92 boya, çok hızlı bir stoper. Sol ayaklı, topu da çok iyi kullanır. Fizik gücü de oldukça iyi. Buna rağmen, konsantrasyonu bir o kadar kötü, odağı çabuk kaybolan, biraz dengesiz bir stoper. Bu anlamda da Luyindama'ya benzetebilirsiniz. Hatta hızından yola çıkıp, Luyindama / Dany / Marcao arasında bir yerde diyeyim. Tabii bu 2 isme göre, pas becerisi oldukça iyi. Enteresan bir stoper yani. İçi seni, dışı beni yakar diyeyim.

Luyindama'dan çıkıp, Simon Deli yine olmaz. 29 yaşında neticede, yatırım olmayacak. 2 sol stoper de birlikte oynatılmaz. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı. Geçen sezonun 2. yarısında Slavia Prag forması giydi, Club Brugge'nin futbolcusu. Belli ki bu dönem bir transfer yapacak ve çeşitli kulüplere öneriliyor. Rizespor'la dahi anı anılıyordu. Menajerler iş başında, x futbolcunun, birçok kulüple adının geçtiği günlere geldik.

Stoper alınacaktır bu arada. Luyindama'nın gidişini kesin olarak bekliyorum. Sağ stoper mutlaka düşünülüyordur ve şöyle bir düşünce duymuştum. Sol stoperde 2 yabancı (biri Donk olabilir), sağ stoperde de 2 yerli. Kaan Ayhan'ın transfer olması halinde stoper oynatılacağını düşünmüyorum, yine yazayım. Kim olur, ne olur, nasıl gelişir bilmiyorum. Sağ stoper arayışının olacağını düşünüyorum sadece.

2 yorum:

  1. Bu adama para verip almak yerine luyindama'yla devam etmek daha mantıklı hiç olmazsa bonservis ödememiş oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı tarzlar aslında ama Marcao varken, neden bir sol stoper alınsın?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir