18 Temmuz 2021 Pazar

Tecrübeyi kazandı ve artık üzerine koyma zamanı


Bazı şov yıldızları var, belli anlarda sahne alıyorlar. Emin Bayram konusunda da geçenlerde böyle bir yangına maruz kaldım. Gaziantep FK karşısında Taylan Antalyalı'nın stopere geçmesi, o gün Emin Bayram'ı düşünmemeyi ben de eleştirmiştim. Sonrasında oynatılmaya başlandı, hatta Ankaragücü deplasmanında "güven" amaçlı kaptan da yapıldı. Geçen sezon kiralanması da, o stopersizlikte hataydı, bunu da ekleyeyim. Ben bunları zaten eleştiriyorum.

Ama "Fatih Hoca, Emin Bayram'ı kaptan yaparak şov yaptı" tarzı bir yaklaşıma katılmam. Katılmadığım gibi, ciddiye dahi almam. Fatih Hoca'nın tüm kariyerine bakın, orada görecekleriniz bu soruyu cevaplar zaten. Bunu bile bile, gelip de böyle abuk yorumlar yapmayı nasıl başarıyorsunuz? Futbolcunun kariyeri bitti diyor adam, oysa çocuğun yaşı henüz 18. Geçen sezon Boluspor'a kiralandı ve oynamaya başladı. Bu yıl da yine Boluspor'a gidiyor. Bildiği takım, ona güveniliyor. İstikrarlı şekilde oynayacak.

Işık Kaan Arslan ya da Emin Bayram'dan biri kalacaktı. Emin Bayram kalır diye düşünsem de, Işık Kaan Arslan'ın performansı beklemediğim şekilde gerçekleşti. Haliyle de Işık Kaan Arslan rotasyonda yer alıp, Emin Bayram kiralanıyor. Işık Kaan Arslan 20 yaşında bir de, 2 yaş büyük. Emin Bayram için her şey yeni başlıyorken, adam çıkmış, kariyeri bitti diyecek neredeyse. Fatih Hoca düşmanlığı yapayım diye o kadar dar açılardan bakılıyor ki.

Mutlaka oynama garantisi alınmıştır. Geçen sezon da ciddi süre buldu zaten. Tecrübeyi kazandı ve artık üzerine koyma zamanı. Boluspor'a kiralanma hikayesi anlatılmıştı. Emin Bayram'ın pas özelliğini geliştirmesi gerek ve Boluspor da geriden kısa pasla çıkmaya çalışan bir takım. Geçen sezon kiralanma nedeni bu yüzdendi. Şimdi istikrarı hiç bozmadan, aynı takımda 1 yıl daha devam edecek. Galatasaray'la olan sözleşmesi de uzatılmıştır.

8 yorum:

  1. bence şu anda da burada ilk 11 oynayabilecek seviyede. bunu abartmadan söylüyorum. bi başakşehir maçı vardı, hatırlayın o maçı; ne demek istediğimi anlarsınız.

    YanıtlaSil
  2. Emin'i özel kılan şey topla olan ilişkisi. Boluspor'da bu ilişkiyi ve hızını biraz daha gelistirebilirse seneye rotasyonda olur.

    YanıtlaSil
  3. Emin ile ilgili endişem geçen sezon sadece 10 maç ve maç başı 60 dk süre alması, aslında geriden pasla çıktığı yazılan bolu tercihi çok doğru ama daha çok oynaması lazım çünkü büyük potansiyel birde biraz daha sertlik kazanması lazım işin mücadele konusunda kendini geliştirmeli işallah 1-2 sezon sonra takmımızon ana parçalarından biri olarak görürüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi yavaş yavaş işte. Bu sezon tüm sezonda oynar bence.

      Sil
  4. Mücadelelerde biraz çekingen kalıyor sanki. Yeni tarz ayağı iyi defansif yönü çok zayıf stoperlerden olmaz umarım. Türk işi bir Lenglet buralarda tutmaz çünkü.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir