28 Ağustos 2021 Cumartesi

Alpaslan Öztürk de direksiyonu o rotaya kıracak gibi


Alpaslan Öztürk üzerine konuşmak lazım. Transferini çok istediğim, gelmesi halinde de, az çok ne vereceğini bildiğim bir futbolcuydu. Burada esas nokta "doğru beklenti". Rotasyon, kadro derinliği önemli. Hele ki kaliteli yerli futbolcular noktasında. Sınır zorluyor, yıllar içinde daha da zorlayacak. Haliyle de, Alpaslan Öztürk ve Aytaç Kara gibi isimlerle, kadro derinliğini oluşturup, yerli kalitesini arttırmak önemliydi.

Geçmiş yıllarda da, potansiyel diye baktığımız, daha genç yerli stoperlerimiz oldu. Çoğu tutmadı, çünkü futbol tarzları ile bizim oynadığımız oyun arasında pek bir alaka yoktu. Alpaslan Öztürk'ü çok istememin nedenlerinden biri bu, oyun tarzı bize uyar. Stoper oynadığında geriden iyi oyun kurar, topla çıkar, belli oyun zekası vardır. Liderliği, savaşçı özelliği, mücadeleci yapısı, takımı ateşlemesi gibi noktalar da sonrasında geliyor.

Gökhan Zan ve Emre Aşık'ı hatırlarsınız. İlk 11'e yerleştikleri dönemler elbette oldu ama genel olarak rotasyondaydılar. An gelir, formayı alırlar ve sanki geçen maçlarda oynamışlar gibi performans gösterirlerdi. Alpaslan Öztürk de direksiyonu o rotaya kıracak gibi. Ben "rotasyon" açısından bakıyorum ve şu an istediğimi alıyorum. Nelsson / Luyindama oynar, belki x stoper daha gelir ama Alpaslan Öztürk'ü de oraya dahil ederek, ortaya harika bir rotasyon çıkar.

Böyle maçlarda sahne alır, elinden geleni yapar. Yenilen golde hatası olsa da, sonrasında müthiş bir performans gösterdi. Çok kritik müdahaleleri vardı. Takımı da ateşledi, isyanı başlatan isimlerden biri oldu. Sezon içinde bu tarz performansları vermeye devam edecek. Oyun tarzı da, bizim oynadığımız oyuna oldukça uygun. Katkısını verecek, garanti bir alternatif olacak. Yeter ki beklentiler uçmasın, doğru düzeyde kalsın. Doğru düzey de bu.

9 yorum:

  1. Hatasından sonra kendine kızması çok kıymetliydi. Sonrasında hatayı fazlasiyla affettirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ateşi, isteği, mücadelesi harika. İdeal alternatif işte, çıkıp işini yapacak.

      Sil
  2. Alpaslan adı gibi savaşçı ve mücadeleci ruhuyla benim de beğendiğim oyunculardan biri. Yabancı kuralı varken yerli kontenjanı için fatih hocanın elini rahatlatacak isimlerden biri. Bazı müdahalelerinde gecikme olmasın ötürü pozisyon ve gol yediğimiz olmuştur. Bkz; randers maçı ve yanılmıyorsam bir hazırlık maçında yapmıştı böyle bir hata. Ama daha da iyi olacağı kanısındayım, her geçen gün üzerine koyuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O müdahalelerde zamanlama sıkıntısı olmasa, seviyesi bence çok daha iyi olurdu. Defolar olacak. Rol belli, beklenti belli :)

      Sil
  3. Alpaslan ilk transfer edidiği zaman stoper meziyetleri olarak Galatasaray seviyesinde olmadığını düşünüp yerine daha genç bir isme şans verilmesi düşüncesindeydim fakat Alpaslan yeri geldiğinde hata yapsa dahi takımı sahiplenişi ve ortaya koyduğu karakter ve istek beni bu transfer için ikna etmeyi başardı. Bir transferi değerlendirirken bunları da göz önünde bulundurmak gerektiğini bana tekrar hatırlattı. inşallah böyle devam eder ve ailemizin bir parçası olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli ağırlığı da zorlarken, bonservisi elinde çok gerekliydi bu iş. Ciddi alternatif.

      Sil
  4. takımı sahiplenen hırslı oyuncuların hastasıyız...

    YanıtlaSil
  5. Marcao 10 milyona en az satılır ve kaan alınırsa tadından yenmez

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir