26 Ağustos 2021 Perşembe

Ayrılık kaçınılmaz, yeter ki zamanlı olsun


Ayrılık kaçınılmaz, yeter ki zamanlı olsun. Donk'un ayrılığını da böyle görmekteyim. Son dönemde, 1'er yıllık sözleşmeler yeniliyordu, bu da yaş haddi kaynaklı. Katkı alabileceğine inandığın sezon, kendisiyle yola devam ettin ve o katkıyı da aldın. Bambaşka bir transfer hikayesi zaten. Kasımpaşa'da orta sahaya geçişi ve yarım sezonda geldiği nokta sonrası Galatasaray'a gelişi. Galatasaray'da ise ilk etapta tutmayışı ve kiralık gittiği dönem, opsiyonu karşılansın diye forma giymesi adına dua edişimiz.

Sonrasında geri döndü, Tudor yüzüne bile bakmıyordu. Fatih Hoca göreve geldikten sonra ise, direkt olarak şans verdi ve futbolcuyu yükseltti. Fernando'nun sakatlandığı dönem orta sahayı taşıdı, devamında Fernando ile çift 6'yı iyi oynadı. Ertesi sezon yer yer stopere geçti, yine 6 numara için net alternatifti. Yeri geldi forvet oldu, maç kazandırdı. Sonrasında ise tam anlamıyla stopere geçti ve orta sahaya geçişi misali, kariyerini 1 tur daha uzattı.

Bugün 35 yaşında ve yine net alternatif. Takımda kalabilirdi de. 1 yıl daha tutar, yeri geldiğinde katkını alırdın. Ama yabancı sınırı öyle bir hal aldı ki, değişim kaçınılmazdı. Kasımpaşa da bu fırsatı kaçırmadı ve transferi gerçekleştirdi. Futbolcunun da zaten buralardan ayrılmaya pek niyeti yoktu. Kasımpaşa eski takımı, yıllarda orada forma giydi. Ne alacağınızı biliyorsunuz, Fatih Hoca ile birlikte geçirdiği dönüşüm ortada. Kasımpaşa için sağlam bir transfer.

Yolu açık olsun diyelim. Galatasaray adına hem performansı, hem de saha dışındaki hareketleri ile unutulmayacak bir karakter. Gençlere ağabeylik yapması, takım içindeki liderliği, saha içinde şans bulduğu her an yaptıklarıyla unutulmayacak. Teşekkür eder, kariyerinin sonrası adına şans dilerim. İlerleyen dönemde bakarsınız teknik heyete katılır, kulüp içinde yine bir görevi olur. İçim bir tık burkulsa da, ayrılık kaçınılmazdı.

15 yorum:

  1. Yabanci siniri olmasa kesinlikle kalmaliydi derdim hatta su Marcao olayinin sonuclanmasina göre de kalabilirdi zira Joker gibi oyuncu ama elbette bunlari öngöremezdik o da fazla beklemedi teklifi kabul etti zaten, hayirlisi olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de derdim. 1 yıl daha katkı verirdi. Yedek kalsa sorun olmaz, oynatsan maç eksiği yaşamaz. Yapacak bir şey yok diyelim.

      Sil
    2. TFF'nin zayiflatma politikasi yine tikir tikir isliyor ne yapip edip isleri zorlastirmayi basariyorlar her sene.
      Fatih Hoca'nin yerli kurali bu kadar net meyvelerini vermisken onu inkar edip kendi takimlarina bu kadar düsman bir Federasyon daha var midir acaba.

      Sil
  2. O kadar güzel bir yazı konusu ki ayrılık zamanlı olması donkta tam olarakta yapılan bu. Belhanda rodrigues vb. birçok kişide de yapılmayan artık öğreniyoruz bu vakitli ayrılma işlerini maşşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rodrigues'de yapıldı aslında. Teklif varken satarsın, teklif yokken nasıl satacaktın :)

      Sil
    2. Sanki rodriguesde 1 devre geç yapıldı yaz döneminde çıkıp trezeguetyi 5 milyon çıkış opsiyonlu almak lazımdı alamadık sonrada kasımpaşa kontrat güncelleyip oğsiyonu kaldırdı futbolcu sonrasında premier lig yaptı kimlwrin cengizin bile tutunamadığı ligde yıllardır oynuyor

      Sil
    3. Teklif yoktu ki, olsa satılır. Neden gerçekleşmesin.

      Sil
  3. melo iyi hatırlanıyorsa zamanında ayrıldığı için. donk da öyle olacak. muslera ise pek öyle olmayacak gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidişat o. Yüksek maaş, daha geçilecek 2 yıl.

      Sil
  4. Yabancı sınırı olmasa müthiş bir alternatifti yedekte ama söylediğin gibi şartlar erken ayrılığı zorunlu kıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok, alkışlarla uğurlamış olduk.

      Sil
  5. Fatih Hoca olmasa, mümkün değil bu seviyelerde tutunamazdı. Surinam Milli Takım işi bile hocanın sayesinde.

    YanıtlaSil
  6. Hocam ben biraz farklı yöne konuyu çekerek M.Cengiz döneminde gündeme bomba gibi düşen seks partisi haberlerinin de etkisi olduğunu düşünüyorum. Hem futbolcu üzerinde hem kulüp üzerinde. böyle birşey olmasa dahi çamur at izi kalsın muhabbeti. Şu da dikkatimi çekti; önce karagümrükle görüştü olmayınca Kasımpaşa ile imzaladı. İstanbuldan ayrılmıyor, belki de partileri bitmesin istiyordur bilemeyiz :) Herşeye rağmen sahadayken güvendiğim adamlardan biriydi. Kadıköy'de meşhur serinin bittiği maçta attığı kafa golünü hayatım boyunca unutmayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir. Kalmamasında en önemli etmenlerden biri hatta. Yine de değişim gerekiyordu :) Alpaslan Öztürk geldi işte, artık bu rolde sahne onun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir