26 Ağustos 2021 Perşembe

Galatasaray 2-1 Randers, mücadelemiz ve keyifli futbolumuzla


Futboldan memnun olmayan yoktur diye düşünüyorum. Hatta mücadeleyi öne çıkarıp, futbolu ardından getirelim. Bazı bireysel hatalar var, bazı anlamsız ısrarlar da var. Ama bu maç dönecekti, benim bir kuşkum yoktu. 2. yarıya başlarken yapılması gereken 1-2 hamle vardı, belki 1'i yapıldı ve o 1 de var olan enerjini, bambaşka bir seviyeye çıkardı. Barış Alper Yılmaz'ın kendini tanıttığı gün diyelim. Blogu takip edenler biliyor, 1 yıldır ısrarla yazdığım bir futbolcu. Bu potansiyeli biliyordum ve beklediğimden çok daha önce "kendini kanıtlamış" olması elimizi güçlendirdi.

İlk yarının 10 dakikasına bakıyorsun, müthiş bir baskın var. Kaçan pozisyonlar, rakip yarı sahaya yerleşmişsin. Randers'ın bu denli övülmesini de anlamadım, ben bir şey görmedim bu rakipte. Hücumda hızlı, kaliteli diyeceğimiz ayaklar var da, savunması kağıt gibi. Az rakip yarı sahada kalıp, biraz hızlı pas çevirince dağılıyorlar. Kontradan, bireysel hatalar zinciri ile gol yedik. 1-0 geridesin ama rakip ne kadar kapanmaya çalışsa da, açık verdi. Bunları da pek kullanamadık.

Çünkü 2 eksi var. Babel'in fren futbolu ile Kerem Aktürkoğlu'nun dağılması. Kerem Aktürkoğlu'nun tüm tercihleri hatalıydı ve sürekli bir kendini kanıtlamaya çalışırcasına çabalaması bizi iyi kılmadı. Babel de sağ olsun her hızlı hücumu yavaşlatıp, sürekli 1'e 1 rakiple oynama hevesinde. Hücum nasıl hızlı akacaktı ki? Feghouli'nin orta sahanın merkezinde müthiş bir organizasyon oluşturması ve bunu yönetmesi, Diagne'nin de ne kadar gol kaçırırsa kaçırsın, ileri uçtaki güçlü futbolu senin baskılı olmanı sağlıyor.

2. yarıda oyuna aldığın Barış Alper Yılmaz'la birlikte de, sağ kanadı otoban yaptın ve sonuca gittin. Boey'in de maç boyunca iyi futbolu vardı. 2. yarıda sağ kanadı inanılmaz kullandık. Belki Babel vitesi yine düşürdü ama van Aanholt hücumda sorumluluk alarak, imza gollerinden birini attı. Sağ kanadı övdük de, gol sol kanattan geldi. 1-1 sonrası da oyunun kopacağı çok açıktı. Baskılı, rakip yarı sahada hızlı hareket eden ve sağ kanadı müthiş kullanan bir Galatasaray. 2-1 geldi, 5'e de giderdi bu maç. 

Özellikle son 10 dakikada öyle kontralar harcandı ki. Mostafa Mohamed'in gol isteği, Emre Akbaba'nın ayakta kalamayışı gibi olumsuz etmenlere rağmen, Berkan Kutlu'nun hala ayakta oluşu o kontraları oluşturdu. 1. dakikadaki enerji ile 90+5'deki enerji nasıl bir oluyor bilmiyorum, Berkan Kutlu bunu başardı. Rakip kaleci de belki hayatının maçını oynadı. Şu maç nasıl 5-6'ya gelmedi bilmiyorum. 3 tane topun da direkten döndü. Skor zor dursa da, hak ederek, keyifli futbol oynayarak ve mücadelemizle kazandık.

21 yorum:

  1. İlk maçta ne kadar uykumuz geldiyse de bu maçta neşemiz yerindeydi. İstediğimiz, beklediğimiz, özlediğimiz Galatasaray işte bu. Artık bu takımda Babel yerine Barış'ı görmeliyiz. Cicaldau ve Morutan'ın da takıma uyumuyla birlikte çok zevkli bir sene bizi bekliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla göreceğiz, şu transfer dönemi bitsin de. Taşlar yerine oturuyor.

      Sil
  2. Bu maç olmadı, sonrasında bitirilir diye ümit ediyorum. Önemli olan bu imkanları oluşturabilmek.

    YanıtlaSil
  3. Hocam müthiş zevk aldım bugün. Oynanan futbol, taraftar, maçı anlatan spiker :) herşey muhteşemdi. Yine kalemize uğrayan ilk topu golle savuşturduk, bu sene kaderimiz. Abi öyle bir top oynadık ki eminim 2-0 bile geride kapatsak ilk yarıyı, bu maç döner derdi çoğumuz. Son yıllarda izlediğim, izlemek istediğim, arzuladığım Galatasaray'dan enstantaneler gördüm maç içinde. Herşey müthişti bugün, kötü oynadı diyebileceğim bir kişi kerem o da gereksiz top kayıplarından dolayı. Ama hocanın dediği gibi o da yoruldu bu aralar o da insan sonuçta. Ligde şu futbolun yüzde 70'iyle bile ipi göğüsleriz diyorum ben. Teşekkürler Galatasaray bugün bizi çok mutlu ettin, helal olsun çocuklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eklemeler olacak, oynatamadigimiz çok iyi isimler vardı. Yapı genç, heyecanlıyız :)

      Sil
  4. Daha bu takima Gedson'un gelme ihtimali var, Morutan ve Cicaldao da eklendigi zaman bambaska bir sey izleriz. Aanholt'u cok begendim özellikle sorumluluk almaktan kacinmamasi ve bindirmeleri gercek bir buyuk takim beki, bana göre bu sene cok gol atacak, Boey cok iyiydi.
    Baris Alper gibi patlama yapacak ucan kacan birisini kenardan getirebilmek buyuk esneklik sagliyor bir Onyekuru etkisi olmasa bile o etkiye yakin seyler izletti bize.
    Son olarak Diagne cok iyiydi kesinlikle kalmali zira Mustafa'nin dengesi bozulmus, ayni pozisyonda yuzde yuz maci koparacagin yerde Diagne kesin asist yapardi ki Mustafa'nin vurusu da kotuydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyum işte, her şeyin ilacı. Zaman geçtikçe bu isimler yükselmeye devam edecekler.

      Sil
  5. Takım tempo kazandı ve sabredersek çok iyi olacağını gösteriyor.Bu takıma Cicaldau, Morutan ve Nelsson da eklenecek.Gedson ve Halil de gelirse çok iyi olur.Ama Fatih Hoca yine Babel ve Feghouli gibi iki oyuncuyu ayni anda 11 oynatma takıntısından vazgeçmedi.Arda,Babel,Feghouli, Emre Akbaba tarzında oyunculardan en fazla 1 tanesi 11 başlaması gerekiyor.Gecen sezon ne zaman bu takıntıan hoca vazgeçti, şampiyonluğa ortak olduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite yükselecek, gençleştin zaten. Uyumla birlikte çok daha iyisini izleyeceğiz. Yeter ki bazı ısrarlar olmasın.

      Sil
  6. Skor belli etmese de bu senenin en iyi futbolunu oynadık şimdilik. Bitiricilik ve oyun ezberi az daha yüksek olsa rahat farka giderdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da aşarız gibi. Diagne bu şekilde sürekli kaçırmaz :)

      Sil
  7. Maç müthişti ama Babel gittiğinde derin bir oh çekeceğim. Boey, Diagne, PvA ve Berkan'a nazar değmesin adamlar makina gibi. Feghouli'de askerlerle çevrilince müthiş bir general oluyor, son bir şarkı diyoruz artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasımpaşa işi olur umarım. Babel'e dönmememiz gerekecek.

      Sil
    2. Cok iyi yorum, tempo yukunu daha dinamik ve genc oyuncular cekince Feghouli kalitesini gösterdi, beraber oynama aliskanligi kazanilirsa Feghouli'den daha klas performanslar da gorecegimize eminim.

      Sil
    3. Etrafını hareketli kılar, Feghouli'yi de daha ekonomik ve özgür hareket edeceği orta sahaya çekersen, fark da ortada çıkar.

      Sil
  8. Yıllardır ilk kez top oynadık tutuklugun olması normal. Diagne bizden 6 ay uzak kalınca düzelmiş

    YanıtlaSil
  9. Yine de Feghouli gider umarım Babel ve Falcao ile birlikte. Harroui Kaan Ayhan ve Halil geldin yeter :)

    YanıtlaSil
  10. skoru kabullenmeme ve maçı isteyen bir takım görmek güzel. fakat oynadığımız oyunda babel'de ısrar edeceksek ona uygun tek yer forvet olabilir. Kerem önemli bir yetenek ama karar verme konusunda sıkıntıları var eğer o eksiğini giderip oyuna sürekli etki edebilirse tavanı bir kaç seviye daha yukarı çıkacaktır.

    cagne belkide en etkin dönemini yaşıyor. çok faydalı ve çok istekli oyunun içinde alan açıyor rakip savunmayı ısırıyor ama yine de bu takımın gelecek planlarında yer alacak mı, bir noktada mostafa mohammed'i ayağa kaldırmak lazım yada halil'i çözüp fransız takımlarının mohammed ile ilgisi doğru ise onu değerlendirmek düşünülebilir.

    tabi maçta feghouli'nin istekli olamsı biraz gölgelese de yaratma sorunumuz vardı gibi. baskı var istek var ama oyun aklı yeterli değildi. bu noktada nelsson, cicaldau ve morutan'ın vereceği katkı çok değerli olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da bağlantıda iş görür, yine temposu sorun. Sonradan forvet olarak girse bir derece diyeyim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir