19 Ağustos 2021 Perşembe

Bir Galatasaraylının, uzun zamandır bu istatistikle 1. olduğuna denk gelmedim


Koşu ya da kat edilen mesafe tarzı istatistiklere çok takılmasam da, önemli nihayetinde. Galatasaray'ın geçtiğimiz sezonlarda en çok eleştirilen noktalarından biriydi. Daha yaşlı yapılarla, amansız bir pas oyunu oynamaya çalışıyorduk. Sonrasında takımın temposunun ayarlanması amaçlansa da, imkanlar dahilinde bu sağlanamadı. Bu transfer döneminde ise "gençleşme" öne çıkarken, bunun temel nedenlerinden biri de takımın tempo ve mücadele gücünü yukarı taşımaktı.

Berkan Kutlu, işin tempo tarafında öne çıkan isim. Takımın eksiklik duyduğu bu noktada, kısa zamanda ciddi katkı sağladı. Tolga Ciğerci de çok koşardı diyenlere, o 2 milyon avro yıllık ücret alarak ve 5 maç oynayıp, 15 maç sakat kalarak bunu yapardı diyeyim. Berkan Kutlu'nun yıllık ücret noktasında maliyeti belli ve istikrarlı bir futbolcu. Henüz de takıma uyum sağlama tarafında. O uyum, daha çok hücum tarafında ortaya çıkacak. Oyununa, özellikle hücum tarafında katacağı yön olacak.

Giresunspor karşısında, 12 bin 495 metreyle, ligin ilk haftasında en çok mesafe kat eden futbolcu oldu. Bir Galatasaraylının, uzun zamandır bu istatistikle 1. olduğuna denk gelmedim. Giresunspor karşısında, takım olarak da kat edilen mesafe oldukça iyi. Eğer 10 kişi kalmasak, büyük ihtimalle takım olarak da ilk 2-3 sıra içinde yer alırdık. 1. olmamak da, maçın 2-0 olması ve rakibin 10 kişi kalmasıyla alakalı olurdu.

Fatih Hocanın sürekli 96 - 2000 dönemi vurgusunu yaptığını görüyoruz. Kalite olarak o seviyelere çıkmak artık zor. Öyle bir oyuncu grubunu yakalamak imkansız da, genç yapı oluşturup, gelecek adına temel atmak mümkün. Hem de takımın kat ettiği mesafe ve mücadeleyi arttıracağız. Berkan Kutlu da, Taylan Antalyalı da bu noktada öne çıkacaklar. Şu an 2'si arasında rol çatışması var aslında, orası da tam oturmadı. Oturduğu an, çok iyi bir orta saha ikilisi izleyeceğiz ve mevcut yabancı kuralında elimizi güçlendiren en önemli etmen olacak.

11 yorum:

  1. Taylan'ın satılıp Ozan'ın kiralık olarak alındığı bir senaryoya ne dersin abi? Berkan ve Taylan aynı pozisyonun futbolcuları oldukları için sanki alan paylaşımını iyi yapamıyorlar ve dinamik olmamıza rağmen yaratıcılık konusunda biraz kısır kalıyoruz. Mevcut durumda kuraldan dolayı ikisini de oynatmak zorundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün Twitter'da yazdım bunu. Öyle bir şey olsa iş oraya kayar, yerli stoper şart olur 3 stoper işinde. Taylan Antalyalı kaça gider tabii, mesele o.

      Sil
  2. Abi berkanın takımın en çok koşanı olduğunu tahmin ediyordum da sence 2.kim olmuştur? Tahminime göre boey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakamlara bakmak lazım da olabilir, şaşırmam.

      Sil
    2. Berkan 13380
      PVA 11049
      Boey 10686
      Luyindama 9979
      Cicaldau 9498

      Sil
  3. Sezonun en iyi transferi Berkan'dir benim için. Mevkiler arası mesafe de azalırsa bu enerjisine ek olarak yaratıcıligini da sergileyebilecektir....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de net hamle oldu. Beklediğimizi de almaya başladık.

      Sil
  4. Takım kolu mesafesi ve berkanın 13 km koştuğunu okuyunca çok şaşırmıştım, çünkü premier lig yada şampiyonlar liginde 13 km koştuğunu gördüğüm futbolcular bildiğiniz her kadrajdaydı, ayrıca 30 dk 10 kişi oynamış takımında 115 civarı koştuğumuz yazıyordu oda garip gelmişti o kadar koşmamıza şaşırmıştım ki, sinan yılmaz yazmış gs sözlükte okudum türkiye koşu mesafeleri çık güvenilir değil özellikle bazı stadların kamera açısı vs sebeplerinden dolayı diye ben bunun doğru olduğunu düşünüyorum, 13 km koşan futbolcu premier ligde bile çok nadirdir bir sefer kante performansına denk gelmiştim izlerken yoruluyosun zaten yada barca prag maçında prag 120 km koşmuştu direkt farkediliyordu bence ne takım 110-115 km nede berkan 13 km koşmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun, yine de bir göstergedir. Berkan 13 km koşmuştur, net eminim.

      Sil
    2. Rakamlar tam dogru olmasa bile sahadaki herkes icin ayni sistemin kullanildigini dusunursek Berkan'in kosu mesafesinin herkesten iyi oldugunu soyleriz bu da bence yeterli ve degerli bir bilgi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir