28 Ağustos 2021 Cumartesi

Böyle bir potansiyel Avrupa'dan gelirken ederi ne olacaktı?


Gururlanıyorum ister istemez. Blog takipçileri biliyor, Barış Alper Yılmaz ismini uzun zamandır yazıyordum. Samsunspor kaynaklı, 1. Lig maçlarını izliyorum, izlemeye devam ediyorum. Geçen sezon da, 1. Lig'deki potansiyel futbolcular içindeki en parlayanı oydu. Herkes görüyor tabii, doğal olarak transferi. Galatasaray'ın bu transferi gerçekleştirmesini çok istiyordum. Daha doğrusu, bu tarz yerli potansiyeller için cesur hareket etmesini bekliyordum. 1.5 milyon avro'luk bonservisi çok bulanlar oldu da, böyle bir potansiyel Avrupa'dan gelirken ederi ne olacaktı?

Kerem Aktürkoğlu da potansiyeldi. O direkt olarak 3. Lig'den Galatasaray'a geldi. Bonservisi elindeydi ve bir fırsat transferi gibi baktık. Fatih Hoca kendisini hazırladı, yavaş yavaş şans verdi ve en doğru zamanda oynatmaya başladı. Geldiği nokta da ortada. Barış Alper Yılmaz ise 1. Lig'den geldi ve Ümit Milli futbolcu. Kerem Aktürkoğlu'ndan "tecrübe" noktasında biraz daha farklı yerde yani. Onun için de doğru zaman var diye düşünürken, bu zaman erkene çekilmiş oldu.

Ciddi bir bonservis verdik, beklenti var, yatırım büyük. Doğru zaman da buymuş demek ki. PSV karşısında ilk 11 oynadı, 45 dakika sahadaydı. O kadar kaos içindeydik ki, kimseyi anlayamadık. Hatayspor maçında sonradan girdi, bence çok iyi işler yaptı. Randers karşısında ise 2. yarıda "kurtarıcı" edasıyla oyuna girdi ve kurtardı da. Ben kendisini sol kanatta beklerken, sağ kanat performansıyla "buradayım" dedi. 

Takımın enerjisi fena değildi de, 2. yarıda başka bir seviyeye çıkıldı. Kerem Aktürkoğlu kötüydü bu maçta. Onun yerine oyuna girip, sağ kanadı otoban misali kullandı. Rakip sol bek sakatlandı, yanamadı artık. Barış Alper Yılmaz için hep ne dedim, bu çocuk yaşına göre müthiş bir fizik güç. Kerem Aktürkoğlu'ndan dahi, bu özelliği sayesinde daha büyük potansiyel demiştim. Okuyanlar hatırlayacak. Yetenek zaten var da, fizik olarak da güçlü olunca ayakta kalıyorsun. Bu enerji de takımı çok yükseltiyor.

Kerem Aktürkoğlu yalnız değil yani. Biri solda, diğeri sağda da oynayabilir, birbirlerinin alternatifi de olabilirler. 8+3 derken, Kerem Aktürkoğlu olmazsa olmaz diyorduk. O da son maçlarda belki bunun öz güveni, yapmaması gereken işlere girişti. Ne o işler dersek, ısrarla çalım denemesi, birkaç kişinin arasına girmesi, pası unutması. Oysa onu ön plana çıkaran "oyun aklı ve hareketliliği". Elbette yükselecek, gelecek onun da, arkasında da rekabet edebileceği, müthiş bir potansiyel daha var.

15 yorum:

  1. Evet israrla yaziyordun bu yazin da gelinen noktayi guzel ozetlemis. Benim yeni takim yapisinda en cekindigim nokta da senin de degindigin ne yapilmasi gerektiginin tam olarak bilinmemesi yoksa yetenek ve hirs acisindan hepsi Galatasaray seviyesindeler ama bazen yeri gelir tecrube yetenegin cok daha fazla önüne gecer. Bunu sadece Kerem icin soylemiyorum hatta Morutan analizlerinde yapilan yorumlardan birisi de bu idi uzaktan gereksiz sayida olmayacak sutlar deniyor Galatasaray'da bu tip top kayiplarina goz yumulmaz diye. Besiktas macini izledin mi bilmiyorum Alex Texiera'nin golune bakmani tavsiye ederim cok temiz özguvenle ve bilerek atilmis bir gol zira adam bunu defalarca yapmis halen de yapiyor iste bu nokta da bizim genclerin eksigi var onu da Feghouli'nin kapatmasini bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman lazım işte, sabredeceğiz. Genç futbolcu gelişecek. Şimdiden olumsuz hüküm verirsek, hiçbir genç iş yapmaz.

      Sil
    2. Haklisin her seye ragmen ben yine de genclerle yapilan pres oyununun tecrube karsisinda bile ise yarayacagini dusunuyorum yeter ki bizdeki tecrubeli isimler Diagne, Feghouli, Arda uzerlerine duseni yapsinlar gencler gelistikce oyunumuz dogal olarak yukselecektir.

      Sil
    3. Bir seyi yazmayi unutmusum bugun Salih'in performansini gorunce hakkini teslim etmek istedim zira eski yazilarinda Berkan'a o kadar bonservis verilecegine bedava Salih neden alinmadi diye cok elestiriyordum sen de tersini soyluyordun daha cok erken elbette ama su ana kadarki maclara bakarak saniyorum Berkan'i almak dogru kararmis.

      Sil
    4. Beşiktaş Salih Ucan'i, bizim Berkan Kutlu'yu kullandığımız gibi kullanmaya çalışıyor. Haliyle de o katkıyı alamaz. Biraz daha 10'a yaklaştırsan, orada da bu seviyede zayıf kalabiliyor. Berkan Kutlu başka bir futbolcu. Alanya'da da bence o daha ön plandaydı ama insanlar işin tabela tarafına baktı.

      Sil
    5. Su an oynamaya calistigimiz duzene bakinca ne kadar teknik de olsa Salih'in temposu yetmeyecek ve de yumusak kalacakti zaten yurtdisinda da bu nedenle tutunamadi, dediklerine katiliyorum. Ben onceki yazilarda bu yorumlari yaparken yine gecen senekine benzer bir oyun oynayacagimizi dusunuyordum megerse hoca temponun daha on planda oldugu daha guncel bir sistem pesindeymis acikcasi son 2 mactan buyuk keyif aldim umarim boyle devam ederiz.

      Sil
    6. Gençleştik artık, pres ana etken. Geçen sezonlarda, transfer kaynaklı bu denli değişimi yapmak imkansızdı.

      Sil
  2. Alt ligleri takip etmek çok önemli gerçekten potansiyelleri çok ucuza alabiliyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli de ağırlık kazandı, artık daha da önemli :)

      Sil
  3. gece hayatına kapılmaz umarım. çok büyük tehlike. boğa gibi mohammed ne hale geldi? hocayı eleştiriyorlar alakası yok. insanlar bilmiyor yakında çıkar kokusu. feci kapılmış tam kadın delisi olmuş mohammed.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapılmaz, neden kapılsın. Herkes bir değil.

      Sil
  4. barış alper bana keita'yı hatırlattı. mücadelesi azmi ayakta kalışı, darbeye rağmen direnişiyle. bundan sonra fatih hoca daha çok formayı verecektir. Keremin son zamanlardaki "ben oldum" artık forma da garanti rahatlığıyla hareket edişine, barış alper DUR demiştir. Bu rekabetin kazananı Galatasaray olacaktır. Barış alper beklediğimize değmiş senin gelişin. helal olsun sana çocuk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiziği, gücü öyle gerçekten. Tabii Keita üst düzey bir teknikti :)

      Sil
  5. Bırakalım Avrupa'yı süper ligde herhangi bir takimdan gelse bile çok daha büyük paralar harcanırdi. Alt ligleri tarayıp böyle potansiyelli oyunculara yatırım yapmak gerekiyor. Kesinlikle zarar edilmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Yerli anlamında da bu tarz çok potansiyeller var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir