11 Ağustos 2021 Çarşamba

Donk, güzel bir vedayı hak ediyor


Donk'un güzel bir vedayı hak ettiğini düşünüyorum. Sosyal medya üzerinden, veda mesajlarını pek yayınlamaz olduk. Linnes de her ne kadar son dönemi iyi geçmemiş olsa da, bunu hak ediyordu. Onun da akıbeti ne olacak merak ediyorum. Anadolu'da kalmasını beklerken, hala ses yok. Anlamsız maaşı onu değersiz kıldı da, iyi bir alternatifti. Anadolu adına çok daha fazlası olacaktır. Ailesinin Norveç'e dönme arzusunda olduğu söylense de, söylenti olarak kaldı.

Donk'a dönersek. 4. Fatih Terim döneminin en büyük kazanımlarından biri. Donk'un Kasımpaşa'da, orta sahaya geçtikten sonra gösterdiği performans öyle seviyedeydi ki, yarım sezon içinde Galatasaray bu transferi yaptı ve istediğini alamadı tabii ki. Galatasaray orta sahasında tutmadı diyelim. O Donk da, gamsızlığı ve vurdumduymaz yapısı üzerinden eleştirildi. Sonra da Real Betis'e kiralandı ve opsiyon şartları karşılansın diye dualar ettiğimizi hatırlıyorum. Öyle gözden çıkmıştı, zararı göze almıştık.

Opsiyon şartları karşılanmadı, geri döndü. Bu sefer de Tudor kendisini düşünmedi ve kendi kendine takıl demiş futbolcuya resmen. Nigel de Jong kadro dışıydı mesela. Donk ise kadroda görünmesine rağmen şans bulamıyordu. Fatih Hoca ise göreve gelir gelmez, 2 futbolcuyu birden takıma aldı ve o aralar Nigel de Jong'un satışı gerçekleşti. Hocanın iyi niyeti bu satışı sağladı, yoksa Nigel de Jong yattığı yerden parasını da alırdı.

Donk'u ise, ayağının tozuyla kupa maçında oynattı ve katkı da aldı. Basın toplantısında bile, Donk'un fiziği üzerinden bir portre çizdi. Sonra hazırlık kampı oldu derken, Donk ilk etapta rotasyona dahil oldu. Badou Ndiaye'nin satışı ve yerine kimsenin alınmaması sonrası da, ilk 11'e yerleşti. O şampiyonlukta, Fernando'yla birlikte gösterdikleri performans çok değerliydi. Sonraki sezonda hem ilk 11, hem de rotasyon olarak, sürede sahada olan futbolculardandı. Orta sahadan, yavaş yavaş stopere geri döndü ve bir kariyer uzatmasını da orada yaşadı.

Şu son zamana kadar da, bir şekilde katkı verdi. Luyindama sakatlandı, stoperi taşıdı. Luyindama formsuz döndü, yine stoperi taşıdı. Oyun yapısı içinde de değeri vardı ama yaş da 35 oldu artık. 36 olacak hatta. Bazı sıkıntılı haberler de gelmeye başladı, haliyle de hoca "değişim" demiş oldu. O haberlerde adı çıkan çoğu isim de, bugün kadroda değiller. Oysa hocanın "evlatları ya da kazanımları" olarak adlandırırdık. Ne olursa olsun, teşekkür etmek lazım. Katkısı, emeği çok oldu. 4. Fatih Terim döneminin de belki en önemli imzalarındandı.

10 yorum:

  1. hatırlayacağımız birçok an var da ben en çok Kadıköy'deki 1-3'lük maçta herkesin arasından göstere göstere kafayı vurup beraberliği sağladığı gol ile hatırlayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok an var hem de. Şu geçen yıllarda ciddi katkısı oldu.

      Sil
  2. Galatasaray da iken milli takım bile görmüş bir Donk var her Galatasaray taraftarı güzel hatırlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Surinam ile bir şampiyona tecrübesi de oldu :)

      Sil
  3. Formayı aldığında hep hazırdı. Hedefi olan ciddi kadrolarda Donk da hep ciddiyetini korudu takımı sahiplendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden de, Fatih Hocanın 4. Galatasaray döneminin en önemli imzası diyorum.

      Sil
  4. Bencede veda mesajı keainlikle yayınlanması lazım. 2 şampiyonluktada önemli rolü var teşekkürler donk

    YanıtlaSil
  5. Donk aidiyet duygusuyla oynadı yıllarca.Hiç tavır yapmadan her pozisyonda görev aldı.Savunmada,ortasahada hatta forvet oynadı.kendisine güzel bir veda hazırlanmalı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir