12 Ağustos 2021 Perşembe

Eğer bir 6 numara alınacaksa, regista özellikli bir isim alınmalıdır


Transfer dinamik iş, her an her şey olabilir. Seri ile alakalı da dün başka bir şey düşünürken, bugün başka düşünebilirim. Dünkü orta saha yapısı ile bugünün orta saha yapısı farklı. Daha genç ve dinamik bir yapı oluştu. Dün ise, biraz daha ağır, yaşlı, yetersiz isimler vardı. Hele ki Seri'nin oynadığı dönemde çok daha ağırdık. Seri için hep ne dedik, etrafını hareketli tutarsak katkısı olur. Müthiş bir pasör çünkü, saha görüşü oldukça iyi.

Seri'yi 6'ya atar ve derinde oyun kurucu gibi oynatırsın. Önünü de 2 tempolu isimle geçtiğinde farkı ortaya çıkar. Kanatlar adına da bu geçerli. O koşuları atacak, hareketli kanatları da iyi görür. Bugün öyle bir yapın var, haliyle Seri'den katkı alırsın. Yine de söylüyorum, öncelik mi olduğu konusu tartışılır. Galatasaray'ın şu an ihtiyacı, Gedson Fernandes ya da muadili olacak bir isim. Bağlantı olacak, topla çıkabilecek bir isim.

Seri'yi de ekstra olarak alırsın ancak. Bu sefer de orta sahada bir bolluk oluşur. Alternatiflerin artar da, sayısal anlamda yukarı çıkmış oluyorsun. Seri'nin piyasası iyice düştü, transferi adına şartlar uygun. Ortamı bilen bir isim olduğundan, uyum sorunu da yaşamaz. Onu yeniden ayağa kaldırmak mühim olacak. Galatasaray'a da böyle gelmişti ve ligin 2. yarısından itibaren bence performansı iyiydi. Galatasaray sonrası Fulham düşünmedi, elde tuttu, oynamadığı aylar geldi. Ligin 2. yarısında Bordeaux'a kiralandı ama o dönemi de iyi değildi.

Şu an 30 yaşında. Bonservissiz şekilde çıkartabilsek ve yıllık 1.5 milyon avro bandına ikna etsek, kafalarda olumlu anlamda soru işaretleri oluşur. Öncelik değil, olmazsa olmaz hiç değil. Bu işe biraz daha fırsat gibi bakarsınız. Gençleşme konusuna aykırı gibi dursa da, işin fırsat kısmı burada ayrılıyor. Seri adına da böyle bakabiliriz. Galatasaray illa bir 6 alacaksa, bu regista özellikli olmalıdır. Seri de doğal olarak alternatif.

14 yorum:

  1. Seri kesinlikle kilit acici ve tabela katkisi yapabilecek adam, dedigin gibi son donemine giriyor ve ayaga kalkmak isteyecektir, adaptasyon sorunu da yok. Ayni profil olmasalar bile Gedson olmazsa Seri diger alternatiflerin onune gecer ve farkli bir formasyon denenebilir zira elinde Berkan gibi bir dinamo var Seri bizdeyken boyle bir destekleyici oyuncun yoktu. Kisacasi benim onceligim kesinlikle Gedson olmazsa da Seri'yi en tepeye yazarim zira senin kaliteni yukari cekecek ve skora direkt katki verecek isim ayrica Cicaldau, Seri ikilisi cok can yakabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri gelirse, Gedson da şart bir şekilde. O bolluk da nasıl açılır bilmem. Şu an Seri için daha mantıklı bir ortam olsa da, öncelik değil gibi.

      Sil
  2. Tecrübe ve kalite gerekiyor. Seri bu kapsamda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii bir fırsat durumu da oluştu. O kapsama da giriyor.

      Sil
  3. Seri çok beğendiğim bir futbolcu olsa da, Gedson'u da orta saha merkeze yazdığımızı düşünürsek, zaten 3 tane yerliden 2 tanesini bu bölgede oynatacağız gibi gözüküyorken, kontenjan sıkıntı olabilir. Kerem-Taylan-Berkan üçlüsü ilk 11'de göreceğimiz yerliler olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu düşünerek zaten acil durumu yok dedim. Haklısın.

      Sil
  4. yabancı sınırı varken taylan yerine seri'nin yazılması mümkün değil

    YanıtlaSil
  5. Taylan'ın önünü kapatacak bir transfer olur gibi geliyor o açıdan karşıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir orta saha gelecek ama. O koşulda da Taylan veya Berkan'dan biri yedek.

      Sil
  6. Biz serinin 6 oynayacağı bir pyun oynamıyoruz şu anda taylanda 6 numarayı oyun kurucu olarak oynuyor ama defansif görevlerinide aksatmıyor ve sürekli kendini ve defans hattını ileri taşıyor. Seri bırakın bu git geli defansif olarakta yetersiz. Taylan berkan 6 numara rotasyonu yakalamışken tekrardan yazıyorum gedson yada başkası bu takımın box to box 8 numaraya ihtiyacı var 6 numarayla işimiz yok şuanda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı maçlarda sahada olur, daha iyi pas yaparız düşüncesi işte :) Bana kalsa, Gedson gelsin ve orta saha defteri kapansın.

      Sil
  7. Taylan ve Berkan'ın önünü kesecek transferlerden kaçınmammiz lazım.30 yasina gelmiş oyunculardan faydalanmak için 23 -26 yaşındaki oyuncuları kaybetmememiz ve küstürmememiz gerek.Futbolcu kendine değer verildiğini hisseder ise aidiyet duygusu oluşur.Yoksa ileride bu genç oyuncular tutunamazlar.Biz de hersene olduğu gibi yine transfer sevdasına düşeriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınmayacaktır zaten. Ben fırsat niteliğini yazdım sadece :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir