8 Ağustos 2021 Pazar

Eksik yok, elin olabildiğince güçlendi


Samsunspor adına forvet transferi bugünün değil, uzun zamanın konusu. Tomane sakatlandığından bu yana, forvet ihtiyacı malum. O forvet bulunamadığı için, Süper Lig hakkı alınamadı. Garanti bir forvetin önemi büyük. Tomane bu ihtiyacı karşılardı da, maalesef geçen sezonu sakat geçirdi. Alternatif olarak düşünülen Nadir Çiftçi'yle bir yere gelemedin, Coureur da hayal kırıklığı oldu. Haliyle de bu sezonun önceliklerinden biri forvet transferiydi.

Samsunspor, lig başlamadan transferi bitirecek gibi görünüyor. Birçok isim geldi, neredeyse yeniden kadro kuruldu diyelim. Teknik direktör gelmeden önce de transfer gerçekleşiyordu, teknik direktör sonrası da transferler geliyor. Tabii öncesinde anlaşılan Darri gibi yabancılarla yola devam edilir mi emin değilim. Yapılanma içinde yapılanma diyelim. Soner Gönül, Ali Ülgen gibi yerli transferlerini herkes ister de, yabancı işi biraz karmaşık. Teknik direktör gelmeden, yabancı işine pek girmemek lazım.

4-4-2 kadrosu oluştu sanki. Forvet transferi bekleniyordu da, Tomane'nin de formda olduğunu söylemek lazım. Elinde kaliteli bir forvetin var ve hoca da tutuyor. Mehmet Akyüz'ü aldın, genç potansiyelin Ali Kılıç var. Üstüne de 1. isim olarak Melunovic geldi. 4 tane iyi forvetin varken, 4-4-2 kaçınılmaz. Forvetlerinin tarzları da bu oyuna uygun. Tomane ön alanda Elmander rolünü alacak, çalışkan isim. Melunovic de sert bir pivot, ortalama bitirici ama çalışkanlığı oldukça iyi. Mehmet Akyüz hızlı isim, bu forvetlerin açacağı alanı iyi doldurur. Ali Kılıç'ı da böylelikle rotasyona yazmış olacaksın.

Orta sahanın merkezine bakınca, Savicevic, Osman Çelik, Cihat Kahraman ve Hasan Kılıç gibi alternatiflere sahipsin. Gökhan Karadeniz'i bu denklemin içine koyamıyorum, onu kazanmanın tek yolu 4-2-3-1 ki, bu kurgu bence kullanılmayacak. Kanatlarda da Yasin Öztekin, Furkan Fehmi Güneş, Çinari, Melih Okutan gibi isimler var. 4-4-2 gibi bir kurguyu taşıyabilecek kanatlar. Bazı beklerinin de, 4-4-2 kurgusunda kanat olarak oynayabileceğini düşünüyorum. Kanat / bek çünkü çoğu, hücum odaklı. 

Geçen sezonun üzerindesin kadro olarak, bu net. Geçen sezonun en büyük sorunu, alternatif üretememiş olmak. İlk 11'e kaliteli isimler yazıyordun da, alternatifleri bulamıyordun. Bu sezon ise, ligin zorluğuna odaklı kadro genişliği sağladın. Stopere aldığın Barış Başdaş'ı konuşmadım mesela, hem sertlik getirecek, hem de oyunu geriden kurabilecek bir stoper. Boli de varken, çok sağlam stoper tandemi oldu. Eksik yok yani, elin olabildiğince güçlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir