14 Ağustos 2021 Cumartesi

Elimizde cevher var derken ki kastım bu


Elimizde cevher var derken ki kastım bu. Oynatarak büyüteceksin. Üst üste 11 başlayacak ki, istikrar kazanacak. Böylelikle "takımın olmazsa olmazlarından" biri olacak. Onyekuru gibi isimler geçerken, bu tarz başka bir kanat daha alınmamalı dememdeki kasıt bu. Onyekuru gelir, formayı o alır. Kerem Aktürkoğlu da bekler. Gerçi Kerem Aktürkoğlu'yu sağ kanat gibi izler olduk. Ben solda düşünsem de, hoca ona sağ kanatta "oyun kurucu" rolünü de vermiş.

Pas oyununa daha yatkın olması ve gelişmesi gerektiğini söylüyor. Sol kanatta iyi kat edip, kendisine şut opsiyonu oluşturuyor ve gole yakın oynuyordu. Sağ kanattaki rolü ise daha serbest, Feghouli o pozisyonda oynarken ki gibi. 2 ayağını kullanabilmesi avantaj, sola da kat edebiliyor. Rakip yarı sahasında cirit atıyor ve tüm hücum aksiyonlarının da içinde. Oyununa yön katıyor yani. St Johnstone karşısında da turu getiren isimdi.

Transferi dönemini hatırlıyorum da, yine zorlu bir süreçti. Bu tarz, potansiyelli yerliler adına masada değildik çünkü. Kötü yönetiliyorduk, eğer Kerem Aktürkoğlu'nun sözleşmesi bitmiyor olsaydı da bu transferi yapmazlardı. Alt liglere bir türlü inemiyor, oralarda aksiyon alamıyorduk. Hatta Fenerbahçe ile görüşüp, anlaşamadığı söylenmişti. Neyse ki devreye bir şekilde girildi ve sözleşmesi bittiği için bu "deneme" yapıldı. Zarar vermiyor işte. Tutması halinde ise kazanımın büyük oluyor.

Fatih Hoca da, Kerem Aktürkoğlu'nu kazanacağı zamanı iyi ayarladı ve bugünlere getirdi. Bu çocuk, henüz 1.5 - 2 ay önce Euro 2020'de 1 dakika dahi süre alamadı. Bu saatten sonra mutlaka alır da, illa böyle göze parmak sokması gerekmez. Fatih Hoca'nın büyük bir imzasıdır. 3. Lig'den aldığı genci, Galatasaray gibi bir takımda "olmazsa olmaz" yoluna soktu, Milli Takım'a yükseltti ve potansiyelinin ucu bucağı olmayacağını göstermeye başladı. Sol kanatta başladık, sıra sağ kanada geldi. Hızlı, teknik bir kanattan, tekniğiyle, oyun aklıyla ön plana çıkacak, oyun kurucu bir kanada dönüşüyor.

20 yorum:

  1. O kadar mutluyum ki, elimizde büyüyecek bu çocuk. Haftalar ilerledikçe takım içerisindeki uyumla birlikte takımımızın beyni olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. 3. Lig'den geldi, 1 yıl içinde geldiği nokta ortada. Bazısı da 23 yaşına gelmiş falan diyor. Adamın nereden geldiğine bak önce. Diyenlere diyorum bunu :)

      Sil
  2. Doğan Alemdar-Berkan Kutlu-Barış Alper Yılmaz... ikisini bitirdik digerini de 3.5-4 ne istiyorlarsa vermek lazım. bonservise takılanlar oyuncuların düşük maaşını es geçiyorlar. maliyet sonuçta bir paket ve bu üç oyuncunun sana 5 senede maliyeti bonservisler dahil 15m civarı. Keremle birleştirildiğinde hakikatten heyecan veriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaleci konusu muamma. Yedek beklemeye hiçbir kaleci gelmez ki, 3 yıllık Muslera sözleşmesi var. Potansiyel genç kaleci işi bilinmez.

      Sil
  3. Fatih Terim i bir çok konuda eleştiren birisi olarak hakkını vereyim. Kerem Aktürkoğlu, Oğulcan Çağlayan gibi geçmişte Hasan Kabze ve Necati Ateş gibi oyuncuları Galatasaraya kazandırması çok büyük bir iş. Galatasarayı güzel günlere taşıyacak oyuncular Kerem Aktürkoğlu, Oğulcan Çağlayan gibi oyunculardır. Bizim tek yapmamız gereken kötü oynadıkları günlerde bile bu oyunculara destek olabilmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hasan Kabze'de hocanın bir dahli yok yalnız. Onun döneminde gelmedi :)

      Sil
  4. Iskoc ve Ingiliz basinlarinda da Kerem'in ismi ozellikle yazildi bu son macin ardindan. Gecen seneye gore buyuk bir gelisim gosterdi ve son macin ozetini izlerseniz sahanin ileriye donuk hemen her yerinden ya bir asisti ya bir kilit pasi var neredeyse ozet Kerem'in scouting videosu gibi olmus seneye ya da en gec 2 seneye yuvadan ucar bu cocuk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adını duyuracak işte. Şu Avrupa gruplarına adım atalım da, daha çok konuşulacak.

      Sil
  5. Onyekuru konusunda çok yazdım kesinlikle kaçırmamalıydık hatta kerem sağda da gayet verimli oynar bunu geçen sezon 2 maçta gösterdi dediğimde linç yemiştim kerem sağda olmaz diye. Ama kerem sağda solda oynadığı kadar verimli oynadığını bize gösterdi, onyekuru inanılmaz bir koşucu, topsuz oyun adamı çok tehlikeli bu çocuk 5e gelmesi inanılmaz tek sıkıntı oyun kurucı kanat rolünü sadece kereme kalması ama inanılmaz bir kanat tehlikesi yaratmış olucaktık ama artık onyekuru defteri kapandı elimizdekilerle en iyisini yapacağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru Yunanistan'da inanilmaz isler yapip daha buyuk takimlara gitmezse birkac sene icinde yine Galatasaray'a donecegini dusunuyorum.
      Yazdiklarina katiliyorum ben de Onye icin boyle dusundugum icin linc yedim Kerem ya da Baris Onye gibi kosamaz dedigim icin vs. ama artik olan oldu baska bir oyuna evrilmemiz gerek.

      Sil
    2. Onyekuru konusunda yanılacağımızı çok düşünmüyorum ben. Elimizdeki imkanlar az değil, yeterli. Genç isimlerimiz var, onların üstüne düşmek bence doğru. Onyekuru, Olympiakos'da 2 milyon avro yıllık alacak, o paraları da veremeyiz artık.

      Sil
  6. Çok hareketli topu beklemiyor sürekli topa doğru gidiyor ve top ayagindayken de her an bir aksiyon yapma ihtimali var. Düz bir kanat değil kesinlikle. Yerli Grealish havası var :))

    YanıtlaSil
  7. doğan da doğan diyenler gördü herhalde golü. okan a sallayıp doğan diye tutturmak nereden çıktı anlamadım. izlemeden yorum yapıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç kaleci, hata yapacak elbette. Geleceği var o çocuğun. Ama bonservis verilip alınacağını hiç zannetmiyorum.

      Sil
  8. Kerem 'i kazanmak önemli.Onyekuru iyi oyuncu ama Kerem takım oyununda daha iyi.Onyekuru'nun Everton ve Monaco'da tutunamamasinin en büyük nedeni takım oyununda ciddi sıkıntıları olması.Onyekuru maç içerisinde kayboluyor bazen.Bu kazanima devam etmek gerek.Özellikle Taylan ve Berkan'ın da önünü kapatmamaliyiz.Gedson gelirse Gedson 'u sağ önde kanat olarak oynatabiliriz veya Berkan sol önde kanat olarak kullanabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdiklarinin coguna katiliyorum ancak Gedson gelirse ona göre düzen kurulur ve muhtemelen Berkan'in yeri degisir zira iyi bir Gedson Besiktas'i tek basina yikabiliyor, Gedson bu yasinda su an bile buyuk oyuncu, Berkan'da ise buyuk potansiyel var ikisi farkli seyler.

      Sil
    2. Değişebilir de, birlikte de oynayabilirler. Yeter ki iste, formül bulunur. Niye Berkan ile Gedson kıyası, neden birlikte oynayamıyorlar? Bence de Taylan / Berkan hattının önü tıkanmamalı, bu yerli kuralı durumunda.

      Sil
  9. herkes onyekuru diyor ama bizde kiralık geçirdiği tek tam sezon haricindeki kiralık dönemlerinde belli dönemlerde çok iyi performanslar göstersede genelde çok iyi işler yapamamıştı. hatta o ilk sezonda olan geri koşma ve defansa destek verme hususlarında sonraki dönemlerde neredeyse hiç yoktu. oyun içi katkıdan da iyice kendini soyutlayıp gol kovalayan tek yönlü bir isme dönüştü zaman zaman ki galatasaray gibi hedefleri olan bir takım için bu yapıda bir oyuncu ancak hamle oyuncusu olabilir.

    kerem'e dönecek olursak ben şu anda yaşadığını dönüşümü çok değerli görüyorum. eğer sağ kanatta hem yaratıcı hem de üretici bir isme dönüşebilirse şu anda takımın neredeyse en çok ihtiacı olan konuda harika bir çözüm olacak hem de kendi değerini ve tavanını çok çok daha arttıracak.

    sağ kanatta kendisinde ısrar edilmeli her türlü. umarım şu ana kadar gösterdiği performansı daha rakip olarak görebileceğimiz seviyede rakiplere karşıda göstererek sezon boyunca üstüne koyarak devam eder.

    bu sayede kendisinin boşalttı sol kanatta da benzer bir gelişimi sezon içinde barış'tan da bekleme ve görme fırsatımız oluşacak. hatta uzun vadede barış, moahmmed, kerem ve alınabilirse halil'den oluşacak genç, dinamik ve potansiyeli yüksek bir hücum hattına kavuşabiliriz. tabi son kısmı biraz hayal ama zaten futbolu çekici kılan unsurda bu tür hayaller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarsız ve dengesiz hareket etti. Yine alınabilirdi ama maliyeti var, elinde de orada oynatabileceğin başka yetenekler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir