21 Ağustos 2021 Cumartesi

Emre Taşdemir'in Giresunspor'a kiralanması konusunda anlamadığım detaylar var


Emre Taşdemir'in Giresunspor'a kiralanması konusunda anlamadığım detaylar var. O da Galatasaray'ın mevcut sol bek rotasyonu kaynaklı. van Aanholt tamam da, yedeği Ömer Bayram. Ömer Bayram'ın artık sol bek oynamaması gerektiğini her fırsatta görüyoruz. Orta sahaya geçişi onun kariyerini uzatmıştı ve başarılı bir dönem geçirmişti. İyi bir alternatif oldu diyelim, bu daha doğru tanım. Hatta sol ön için de bunu yazarım ama sol bekte, hele ki bu seviyede asla tutunamaz.

Emre Taşdemir de, sol bek performansı ile Ömer Bayram'ın önündeydi. Bunu geçen sezon gördük. Saracchi'nin olmadığı o dönem, müthiş maçlar çıkarmış ve beklentiyi aşmıştı. Sık sakatlanır, seni eksik bıraktığı olur, bu ayrı. Maliyet düşüktü, 0 bedel ve beklentiyle geldi. Bunlara bakınca, çok iyi bir transfer olduğunu görüyorduk. Bir de yeni sözleşme uzattın, üstelik zam vererek. O vakit neden takımda tuttun ki?

Bunu da anlamadım. Sözleşme uzatıp, takımda tutuyor, sonrasında gönderiyoruz. Bir de eksik olduğun pozisyon. Sözleşmeyi de bunun üzerine uzatmadın mı? Nasıl olsa kiralarız diye düşünerek bu sözleşme uzatılmadı, direkt olarak rotasyonda düşündün. Bugün ise başka bir şey yaptın ve gönderdin. Sol bekte de van Aanholt / Ömer Bayram ikilisini baş başa bırakıyorsun. van Aanholt olmadığı an, sol beki boşaltmış oldun.

Yabancı hakkı doğar da yabancı bir sol bek mi gelir, yoksa yerli bir sol bek mi alınır bilmem. Yerli anlamında çok fazla seçenek yok gerçi. Galatasaray'a alternatif bir sol bek gerekiyor, bu iş devşirmelerle de çözülmez. Yedlin'i sol beke çekerek, müthiş bir katkı sağlayamazsın. Net, güvenilir bir hamle gerekecek. Orayı kendi elimizle boşalttık ve olası bir van Aanholt yokluğunda, bu konuyu daha ciddi şekilde konuşuruz.

13 yorum:

  1. Güzel yazı, ellerine sağlık ağabey. Barış Alper hakkında da bir yazı yazmayı düşünüyor musun? Veyahut burada mı konuşalım? Bir anda neden kayboldu acaba? Arda, Babel filan onun önünde mi yani şu dönemde?
    Ne düşünüyorsun bu konuda. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 gün önce yazdım da, yarın yayına girer :)

      Sil
    2. Tamamdır, güzel bir pazar yazısı geliyor desene. Hürmetler. 😉

      Sil
  2. emre sakatlanmasa zaten banko sol bek olur. hem genç hem türk. ama şans yok. sadece ömer'e bırakılmamalıydı orada yedeklik. büyük hata.

    ayrıca emre'ye ayıp. bıraksan kendisi istediği kulübe gidecek. sen uzatıp sonra belki de hiç istemediği yere zorluyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir'e neden ayıp olsun. Kimse kimseyi zorla bir yere göndermiyor. Zorla gönderilse Rize işinin takasinda o olurdu. Zamlı sözleşmeyi aldı, nerede ayıp.

      Sil
  3. Boey solbek oynayabiliyor.Hoca onu kaydırıp sağ beke yedlin i koyabilir.Yine de bence de Emre takımda kalmalıydı.

    YanıtlaSil
  4. Menajer meselesi olabilir sözleşme yenilemesi ben size şu oyuncuda kolaylık sağlarım ama benim oyuncumla sözleşme yenileyeceksiniz gibi bir durum olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi oyuncu o? Bence sözleşme olayı sanki eski alacakları kaynaklı.

      Sil
  5. Şöyle olmuştur hoca emrenin kampta bu sezon için yeterli olmayacağını fakat 1 sezon süper lig takımında kiralanırsa maç temposuda kazanarak seneye takıma yararlı olabilir diye düşünmüştür ki kiralamaya müsade etmiştir. Bence mantıklı fakat anholta ömeri yedeklemek yerine iyi bir yerli seçenek bulsak aslında harika olurdu chealse vs takımlarda sözleşme uzayıp kiralar ve oyuncunun kendi seviyesine çıkmasını bekler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezondan önceki sezon da aynı şey denilmişti. Zam aldı bir de.

      Sil
  6. Yedlin gönderilip yerine çift beki yedekleyen birisi mi düşünülüyor acaba? Bana hiç mantıklı gelmedi gitmesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bilmiyorum. Transfer döneminin sonuna kadar her şey olabilir :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir