13 Ağustos 2021 Cuma

Feghouli ile görüşmek için, bu kadar geç mi kalınmalıydı?


Feghouli'yi oynatmak adına geç bile kaldık. Takımdan gönderebiliyorsan gönder de, gönderemediğin zaman da katkı almaya çalış. Mevcut içinde, yerine yazabileceğin kimse yok. Cicaldau işin içine girene kadar orta sahanın merkezinde de yok, sağ kanatta düşündüğün "oyun kurucu" profilinde de. Hazırlık maçlarında da beğenmiştim. Sonrasında düşünülmedi bile. Yedekte tutuldu, 1 dakika dahi alamadı. PSV rövanşında, 45. dakikada takım ısınırken ki ruh hali de herkesi kızdırdı.

Fatih Hoca, Feghouli'yle uzun zaman sonra görüştük diyor. Bu görüşme de iyi sonuç vermiş diyelim. İlk maçta 11'de kullansak, eminim ki turu ilk maçta alırdık. Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu'yu yazdığın an, tamamlayıcı olarak daha ofansif bir isim oynatman lazım. Zaten merkezden üretimin az, hücumda da organize olabilme noktasında zorlanıyorsun. Bu anlamda elindeki en iyi isim Feghouli. Hoca da kazanmaya karar vermiş.

St Johnstone rövanşında iyi bir maç çıkardı. Maç eksiği var tabii, uzun zamandır oynatamadık. Onun varlığı, orta sahada biraz daha derli toplu olma ve topu doğru kullanma tarafında değerliydi. Rakip ceza sahasına yaklaşacak ve gol arayacak bir isim de. Atılan 2 golde de katkı sahibiydi. Merkezden üretemezken, tabela katkısı almış oldun. Yarın da, sağ kanada atabilirsin, oradaki oyun kurucu açığını dindirmeye çalışırsın.

Böylelikle de piyasası oluşur belki ve elden çıkarırsın. Ya da kazanırsın, bu sezonu tamamlar. Sağ kanat için ayırdığın bütçeyi de, Gedson Fernandes ya da Halil Dervişoğlu gibi transferlere aktarırsın. Kendi içinden adam kazanmaya kim karşı çıkar ki? Geç kalıyoruz demem o. Bu görüşme adına neden bekledik, daha önce olamaz mıydı? Belli ki Falcao ile de görüşüldü ve kamp kadrosuna alınmadı. Feghouli ise 11'deki yerini aldı.

17 yorum:

  1. evet başlığın cevabı. gönderilmeye çalışıldı, talibi çıkmadı ve talep de feghouli'den gelmiş. artık saha içini geçtik de eleştirmek için pusuya yatmak hiç yakışmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu yorumu anlamadım. Bana mı diyorsun pusuda yatmak diye. Bu blogu yeni takip etmeye başladın sanırım. Fatih Hoca'yı ne denli savunduğumu bilmiyorsun galiba. Bilen arkadaşlar yazar birazdan sana.

      Sil
  2. Feghouli mantıklı bir yönetim hamlesiyle istenmediği söylendi falcao ile birlikte, falcao maç kadrosuna alınmazken fegin alınması bence doğru değil bu bir süreç yönetimidir, bir sonraki hamle kadro dışıdır. Ve futbolcuya git yoksa 1 sene top oynamazsın demektir. Feghouli maçta oynayarak ve fatih hocanın açıklamaları ile 1 sene daha kalmıştır geçmiş olsun, stratejik hata yapıldı şurada ağustos sonuna kadar kadroya alınmayıp kadro dışı kalsa giderdi çünkü yazın milli takıma formda olmak bir sonraki sene iyi kontrat bulamama riskine giremezdi, fege güvenilmeyeceğini son 2 yıldır görüyoruz, dünde çok çok fazla top kaybı yaptı, bence iiyi değildi 1 gol atması fiziken bitik çok top kaybeden fegholuyi bence gizlemez. Fatih hoca aslında oynatmazdı ama turu tehlikede gördüğü için kullandı ama hata yaptı, feg elimizde kalmıştır artık. Bu arada gedson gelirse ilk 11 nasıl olur bir yazı konusu olabilir sanki benim aklıma gelen taylan berkan gedson ortasaha kerem sağ açıl cicaldau sol açık yada elmas dizikiş tarzı kerem biraz daha serbest rolde bu konuda işlenebilir sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro dışı kalsa gider miydi emin değilim, neden bu parayı bıraksın. Bence doğru olan yapıldı, satamıyorsan katkı al. Kötü bir isim değil ki, kazanabilsen sana artı. Oraya aktaracağın bütçe ile Gedson / Halil yapacaksın belki de.

      Sil
  3. Ghezzal millibtakimda Feghouli 'nin yedeği.Satamiyorsan kazanman gerek.Geçen sene biraz oynasa şampiyon olurduk.Umarım kalırsa kendisini sahaya verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ghezzal, Feghouli'nin yedeği değil, Mahrez'in yedeği. Feghouli orada orta sahanın merkezinde oynuyor. Ama söylediğin doğru, az katkı alsak şampiyon olurduk.

      Sil
  4. Konuyu saptırmak da istemiyorum, ancak hoca Diagne ile de konuşsa keşke. Bu konuşmamış hali çünkü. Konuşmadığını nerden biliyorsun da denilebilir, ama hocanın Diagne'ye yaklaşımı pek yumuşak olmadı bugüne kadar. Umarım kazanılır. Çünkü 3-4 milyon euro bandına gideceğine, bence gitmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşmamış olsa, şu an sahada olmazdı.

      Sil
    2. Umarım öyledir, çünkü Diagne'nin Serie A takımlarının yaptığı teklifleri değerlendirmesini istiyorlar diye biliyorum. Konuşmuşsa hoca bunu izin vermez diye düşündüm. Sanırım "kalırsa kalır, giderse de izin veririm" modunda.

      Sil
    3. Teklif önemli tabii orada da.

      Sil
  5. cagne, feghouli, babel bizim kontratlı oyuncularımız. hiç pahasına gideceklerse gitmesinler. özellikle sağa lider özellikli teknik, klas bir adam arıyoruz aslında elimizde var.
    ya da cagne gibi her zaman gol atabilecek biri de var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da bunu düşünerek kullanmaya çalışıyor işte.

      Sil
  6. gol attı diye aldanmış herkes. berbat oynadı maçta. sporcu ahlakı yok kulübe saygısı da yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç katılmıyorum, bence iyi bir maç çıkardı. Merkezde üretmek için sahada, 2 gole katki zaten. Az buçuk ön alanda pas yapabilmeni de sağladı.

      Sil
  7. Çok değişik bir oyuncu Feghouli sanırım 4 yıldır bizde ve asla bir istikrar göstermedi. Çok zor böyle güven vermeyen oyuncularla uğraşmak. Haftaya ne yapar bilemiyoruz şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güvenmiyorum da, satamıyorsan ne yapacaksın ki. Stratejiyi de yazdım, bana mantıksız gelmedi.

      Sil
    2. Strateji doğru kesinlikle Fatih Hoca bir şekilde verim almaya çalışıyor ondan ama Feghouli Feghouli işte :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir