9 Ağustos 2021 Pazartesi

Galatasaray adına bazı algılar var ve bu algıya kapılan sayısı da her geçen gün artıyor


Galatasaray adına bazı algılar var ve bu algıya kapılan sayısı da her geçen gün artıyor. Teknik heyetle alakalı bir sıkıntının, daha doğrusu "eksikliğin" olduğunu ben de düşünüyorum. Taktik problem de olabilir hatta, bunlar eleştirilir. Ama gidip de bu takım çalışmıyor, sadece ayak tenisi oynuyor, her gelen futbolcu geriye gidiyor, kimse gelişmiyor tarzındaki yorumlar saçma. Bu "her gelen geriye gidiyor" tarzı yorum da, Mostafa Mohamed'in durumu sonrası daha sık yapılır oldu.

Şu da var. Yeni gelen transfer henüz Fatih Terim idmanı yemediği için iyi. Bazısı da, futbolcuya 20 milyon avro'luk teklif geldi de bizim mi haberimiz yok diyor. Ülke sınırlarında şu an kime geldi ki bu teklif. O teklifin gelmemesi, senin ülkenin etiketi ya da değeri diyelim. Maalesef Türkiye Ligi'ne ucuz pazar olarak bakıyorlar. Haliyle de hayal ettiğin o uçuk teklifleri alamıyorsun. Bu yorum da Marcao üzerinden yapılmıştı. Galatasaray'ın en istikrarlı ve ayakta kalan isimlerinden biri olan Marcao.

Gedson Fernandes geçen sezon bitmiş halde geldi, sezon sonu geldiği nokta aklınızda. Tek başına mı çalıştı bu adam? Halil Dervişoğlu aynı şekilde, bir anda değer katladı. Kerem Aktürkoğlu'nun geldiği yer ya da? Taylan Antalyalı büyüdü aynı şekilde, arttırırım bu örnekleri. Bazısı elbette düşecek, bazısı yükselecek. İşin biraz da futbolcuda bitmediği neden düşünülmüyor. Scott Piri adına da haksız eleştirilerin olduğunu düşünüyorum.

Bence şu an problem fizik değil. Taktik / teknik, maç içi hoca dokunuşu gibi unsurlar eleştirilir, hatta teknik heyetin yeterliliği de tartışılır. Yalnız basma kalıp gibi, ilk paragrafta saydığım nedenlerle eleştiri yapmak saçma. Aksi tonla örnek var, uzatmaya kalksam uzatırım da. St Johnstone karşısında kötü oyun oynandığına inanmıyorum. Kazanmalıydın o başka. İlk yarıda olanları izledik. En güçlü olduğumuz nokta yıkılıyor, birçok etmen var.

14 yorum:

  1. Bizim şansızlığımız psv gibi bir takım ile ön eleme oynamaktı.Henüz takım seçimden dolayı hazır degildi.Normalde Turkiye'de psv yi eleyecek takım yok maalesef.Geçen sene Beşiktaş Paok'a elenmisti.Paok ile Psv arasında uçurum var.Biraz gerçekçi olmak gerekiyor.Ayrıca olmaz denilen Taylan,Kerem ,Ogulcan ,Halil gibi oyuncular ile son ana kadar şampiyonluk kovaladık.Fatih hoca özellikle oyuncu değişikliklerinde hata yapsa da henüz sezon başı ve beklemek gerek.Teknik ekibe katılım olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. PSV karşısında takım dökülürken en diri oyuncu takıma en son katılan Diagne'ydi. Bu da insanın aklina bu takım ne yaptı bir ay boyunca diye bir soru getiriyor insanın aklına.

    St. Johnstone karşısında taktik bir zeka kesinlikle yoktu bireysel yetenekler ve teknik üstünlükle bir şeyler yapılmaya çalışıldı ancak berabere kalınabildi. Bütün bu şartlar altında suçlu veya suçlular lazim değil mi? Uefa'dan da elenirsek bu rezillik olmaz mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon başı yükleme, doğal. Yeterince hazırlık maçı da yapılamadı. + olarak bu maç bence gözden çıkmıştı da. St. Johnstone karşısında ise ilk yarıda gayet sonucu alacak oyunu oynadın, kale ağzından gol kaçıyor, direkler. 10 kişi kaldın, yine üstün taraftın. Daha elenmedin :)

      Sil
  3. Sene başında yükleme yapılınca doğal olarak oyuncular fiziki olarak düşük gözükür. O çok övülen Tudor kondisyonu da bunun en güzel örneği. Burada eleştirilebilecek tek şey yeterince hazırlık maçı yapılmaması. Eksikliklere rağmen St Johnstone maçında hiç fena değildik, takım zamanla oturacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de eleştirdim işte, planlama hatası var. Haziran ayındaki o boşluk, bize kötü sonuç doğurdu.

      Sil
  4. 2 yerli sağ bek
    1 yerli stoper
    1 yabancı stoper (nelson)
    1 ön libero - 6 numara ÇOOK ÖNEMLİ
    1 8 numara (gedson )
    1 sprinter ve dikine giden kanat(Morutan)
    1 kanat oyun kurucu
    1 merkez play maker(8 tadında koşan 10 numara tadında top yapan )
    1 santrafor(Halil)
    1 Diagne kaldığını varsayıyorum (giderse 1 santrafor daha)
    11 oyuncu daha almalıyız ..
    Ama bu sene ama devre arası..
    Eğer büyük takımsak elimizdeki değerli ouncularıda TUKAKA yaptıysak almalılar. (YANLIŞ DEMİYORUM SEBEPLERİ OLAN TERCİHLER OLABİLİR)
    Ve biz taraftar olarak kulübün parası var yok bilemeyiz yada nasıl ödeyecek bilemeyiz..
    GALATASARAY kulübünün başkanı olmak için 5-6 kişi yarışıyorsa ve
    TERİM'in istediği yönetim geliyorsa muhtemelen bizden önce takımın tekrar yapılancağını ve bu harcamaların oldacağını biliyorlardır diye düşünüyorum..
    Neticede burası GALATASARAY ülkenin en değerli markası en önemli spor kuruluşu çok büyük potansiyeli olan takımı.Ne yapıp edip takım yapılanmasında büyük GALATASARAY takımını kurmalılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla isim yazmışsın, bence o kadar transfere gerek yok. 2 yerli sağ bek, 1 yerli stoper, 6 numara, hem sprinter kanat / hem oyun kurucu kanat. Hem de merkezde 10 numara, o kadar zengin değiliz :)

      Sil
  5. muslerra
    fatih öztürk
    ismail çipe

    nelson
    marcao
    lyundama
    alpaslan
    yerli stoper

    joe boey
    yerli sağ bek
    yerli sağ bek

    vaan anholt
    emre taşdemir
    ömer bayram

    ön libero ÇOK ÖNNEMLİ
    taylan

    gedson
    emre kılınç
    aytaç kara
    berkan kutlu


    morutan
    barış alper

    cacıldau
    emre akbaba
    merkez yabancı orta saha


    kerem
    oğulcan
    yabancı kanat


    halil
    mostafa
    diagne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdığın mesajı neden bir daha yazdın ki. Bahsettiğin tüm işler olmaz, imkansız zaten.

      Sil
  6. Burada esas sıkıntı saha içi organizasyon ve oyuncu tercihleri/değişiklikleri hepimiz ilk maçı izledik artık diagne ile başlaması lazım çünkü bize tur lazım ve diagne formda yada zatıf rakibe aytaç yerine daha formda emre kılınç tarzı koşu yapan adam lazım buda bariz ama hocamız aynı 11 ile çıkarsa şaşırmam yada oyuncu değişikleri bizi çoğu zaman geriye götürüyor. Esas sıkıntı bu yoksa hocanın bilgisine tecrübesine vs saygımız sonsuz sadece iyi antrönör ekiple çağı yakalaması lazımken ısrarla eski futbolcu şartıyla antrönör alırım diyor hoca gibi tüm yenilikleri getirmiş sınırları kaldırmış adama bu yakışmıyor antrönörün yerli yabancısı olmaz ha eski futbolcunuda koyarsın ama hepsi olmaz. Şampiyonluk maçlarında emre akbaba ısrarı bizi mahvetti ama hoca bazen çok ısrar ediyor, ama yinede herşeye rağmen hocama güveniyoruz cive destekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne de gitmek istiyormuş, onunla alakalı da böyle bir sorun var. Akbaba ısrarı oldu da, mantığı şu, merkezden skor üretimi hiç olmadı. Cicaldau bundan geldi mesela.

      Sil
  7. Fatih Hoca geldiğinde beri her transfer döneminde yeniden takım kuruyor. Buna devre araları dahil. FFP varken; sırf şampiyonlar ligi için Nzonzi, Seri, Lemina, Falcao, Andone, Babel, Sarakki vs bir sürü kiralık oyuncu alındı. İnanılmaz maaşlar ödendi. Ve sonuç fiyasko oldu.
    Şu ana kadar ki transfer stratejileri baştan aşşağı hatalı idi. Kiralık oyunculara o kadar para saçmanın ne yapalım FFP var ile açıklanabilir bir tarafı yoktu. Bugün kulüp 400 milyon TL zarar açıkladı son 1 yıl için. Bu zararın büyük kısmı akıllara zarar şekilde yapılan yüksek maaşlı kontratlardan kaynaklanıyor. Bu kontratların bazılarında Fatih Hoca'nın da etkisi ve katkısı var.
    İlk defa bu yılki strateji doğru. Geçmişlerine değil geleceklerine yatırım yapmak. Bonservise para harcama ancak düşük maaş vermek bunlar doğru işler.
    İnsanların bu denli sabırsız olmalarının sebebi biraz da birikimden. şimdi hoca haklı olarak yeni bir takım kuruyoruz, bize 3 sene lazım diyor. Ama herkes; hocam sen dün gelmedin 4 yıldır burdasın her sene takım yapıyorsun diyor. Bir de üstüne bu avrupa kupası maçları falan derken işler karıştı.
    Kulübün de Fatih Hoca'nın da bu hissiyatı iyi analiz etmesi lazım. Buna tepkisel yaklaşmamak lazım. Taraftarın nabzını iyi tutmak ve suçlayıcı ifadeler kullanmamak lazım.
    İyi futbol, bir plan, oyun olması için illaki sürekli transfer yapmak gibi bir zorunluluk yok. Bir sürü düşük bütçeli takım kendilerine göre bir oyun kurabiliyorlar. Fatih Hoca için yapılan en ciddi eleştir de bu bence. Bir oyun bulamamış olması, arada başarılı olan oyunlardan 1 mağlubiyetle vazgeçmesi veya çok fevri davranması. Takımın fiziksel ve sakatlıkla ilgili yaşadıkları da cabası.
    Ekibinin çok ama çok zayıf olması da eleştiri konusu.
    Bunlara tepki göstermeden iyi niyetle izah etmek lazım. İnsanlar sırf böyle düşünüyor diye kötü niyetli veya bir takım medyanın yönlendirmesi ile hareket ediyorlar denemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ffp varken günü kurtarmakta mecbursun, satamayan bir yönetimin var çünkü. Mecbur kiralıyorsun, sattığın kadar al var. Kalite de düşmesin derken, etiletli isimler geldi. Nasıl bugün yüksek bonservis sorun görünmüyor, o gün de olay maaştı. Pandemi olmasa da şampiyonduk zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir