10 Ağustos 2021 Salı

Galatasaray'ın stoper hattında ne olur, ne biter konuşmak lazım


Nelsson transferinin ardından, Galatasaray'ın stoper hattında ne olur, ne biter konuşmak lazım. Bu transfer öncesi, "transfer için hangi pozisyon ilk öncelik" diye sorduğumda "stoper" ilk sırayı almıştı ki, ben de buna katılıyorum. Galatasaray'ın sağ stoperi kan ağlıyordu çünkü. Luyindama'yı toparlarız diye hayaller kursak da, o işin olmayacağı çok açık. Sakatlık sonrası eski Luyindama'dan eser kalmadı ve pek de geriye dönülecek gibi değil.

Oyun kurma tarafındaki zaaflarını geçtim de (Galatasaray'ın oyunu adına çok önemli bir unsur), hız ve atletizm de gittikten sonra, Luyindama'dan geriye ne kalır ki. Ya sat sat sat diyerek, 2-3 milyon avro'yu gördüğün an bırakacaksın. Ya da 1 yıllık daha sözleşme uzatıp, Diagne misali kiralayacak ve piyasasının artmasını bekleyeceksin. Takımda kalacağını da düşünmüyorum bu arada, yollar bir şekilde ayrılacaktır.

Yolların ayrılması halinde mevcut rotasyon yeterli olacak mı diye de sormak lazım. Nelsson / Marcao yeni stoper tandemimiz olacak ve arkalarında da Alpaslan Öztürk / Işık Kaan Arslan ikilisi görünüyor. 11 oynayan isimler iyi de, alternatifler o oranda güven verdi mi tarafı tartışılır. Alpaslan Öztürk iyi bir alternatif gerçi, istediğim transferlerdendi. Oyun yapısı ve tarzı, bize uygun. Işık Kaan Arslan da potansiyelli bir genç ve kamp döneminde iyi izlenim vermişti. Biraz da güvenmek lazım diyelim.

Ben sayısal anlamda takıldım. 4 stoper, rotasyon adına yeterli midir? Yedek olacak yeni bir stoper için de bonservis bedeli vermek istemem. Donk devam ediyor olsa, tam aradığım isim olurdu. Yedek bekler, sorun çıkarmaz, tecrübelidir, zaten burayı bilen, senin futbolcun. Yine de onunla devam edilmeyecek gibi. Takımda stoper özelliği olan başka bir futbolcu da görünmüyor. Emin Bayram kalmış olsa, o bile iyiydi. Ozornwafor'u falan düşünmüyorum bile, hala neden takımda onu da anlamış değilim. 

Nelsson ve Marcao istikrarlı isimler, o açıdan güvenim tam. Pek sakatlık yaşamaz, takımı eksik bırakmazlar. Alternatiflere bu anlamda az şans gelecektir. Alpaslan Öztürk orada güven veriyor, Işık Kaan Arslan'ı da göreceğiz. Belki Luyindama da kalacak bu arada, o durumda zaten bu konuyu konuşmaya gerek yok. Gidecektir desem de, henüz gitmedi. Bonservisle yeni bir stoper alacağımızı sanmıyorum. Belki genç bir yerli gelir, ona bir şey diyemem. 

8 yorum:

  1. Nelsson transferi ile birlikte bu takım bir oyun kurucu sağ açık, bir de Gedson veya muadili, bir de Halil transferlerine bakar. Gerisi Fatih hoca'nın sihirli parmaklarında. Şimdi yazarken "ya bu adamları da hepsini birde alabilir miyiz" diye düşünmedim değil. Ama almalı mıyız? Çok çok kritik, kesinlikle almalıyız. Bir senenin daha avuçlarımızın içinden kaymasına müsaade edemeyiz. Bu arada dikkatimi en çok çeken de, belli bir istikrarı tutturmuş, oyun ahlakı olan oyuncular üzerinden gitmemiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de katılıyorum saydığın isimlere. Gedson tarzı biri, yaratıcı sağ kanat + Halil.

      Sil
  2. donk ile neden devam edilmez anlamış değilim. en azından gözün kapalı güvenebileceğin bi alternatif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunlar var sanırım, takım içi eğlenceler, partiler bazı isimlere ihaleyi kestirdi.

      Sil
  3. Yabancı kontenjanı sıkıntı olacak sanırım. Luyindama'ya alıcı bulmak da zor gibi şu dönemde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Sözleşme uzatıp, kiralamak ve piyasa oluşturmak da bir ihtimal.

      Sil
  4. Nelsson-Marcao ikilisi sayesinde artık ön alan baskısı yediğimizde sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir