22 Ağustos 2021 Pazar

İrfan Can Eğribayat & Galatasaray, kim Muslera'nın arkasında yedek olmak ister


İrfan Can Eğribayat, Adanaspor'da da potansiyel sahibi bir kaleciydi. Göztepe kendisini Adanaspor'dan 500 bin avro gibi bir bonservise aldı ve önünde 1. kaleci gibi düşündükleri yabancı bir isim olsa da, forma İrfan Can Eğribayat'ın oldu. İstikrarlı ve iyi bir sezon geçirdiğini de söylemek lazım. Öyle yerli kaleciler var ki, belki kendisine sıra gelmeyecek gibi görünüyor ama o da iyi bir kaleci. Arttırdığı değeri sonrası da, Göztepe iyi bir satış yapabilir. Henüz yaşı 23 ve gelecek onun.

Galatasaray'da kaleci konusunda bir planlama hatası yapıldığı açık. Yine yazayım, ayrılmak isteyen Okan Kocuk'a saygı duysam da, Muslera'nın arkası yine boş kaldı. Muslera da sezona felaket girince, yeni bir kaleci ihtiyacı oluştu. Okan Kocuk gibi bir kaleciyi kiralık gönderip, yerine potansiyel bir yerli kaleci arıyorsun. O kaleciyi alsan da, oynayan yine Muslera olacak. 3 yıllık sözleşmesi var. Gelecek kaleci de bunu görüyor ve tercih nedeni olmuyorsun.

İrfan Can Eğribayat da seni tercih etmez yani. Oynamak isteyecektir, yeni yeni büyüyor. Neden bu gelişimi sekteye uğratsın ki. 8+3'de yerli kaleci avantaj ve bunun yeni farkına vardık. yarın 7+4, sonra 6+5 olacak. Yerli ağırlığı yıllar içinde artacak yani. Muslera sonrasını düşünürken, 3 yıllık yaptığın sözleşme sonrası, bunu bugünden düşünmek zor. 1 yıllık sözleşmesi kalsa, güzel hareket derdim. Bugün ise tercih sebebi olmuyorsun.

İrfan Can Eğribayat'ı beğenirim. 1'e 1'lerde iyi kalecidir, ayakları temizdir, geriden oyun kurmanda yardımcı olur. Fizikli de kaleci, potansiyelini değerli görüyorum. Keşke imkan olsa da, gelse ve 1. kaleci olsa. Elini yabancı kuralı adına çok rahatlatırdı. Şuna inanmıyorum. Diyorlar ya, yerli kaleci alırsın ve sezon içinde en az 20 maç oynar. Oynamaz, Muslera varsa, o oynamaya devam eder. Bu da doğaldır. Muslera varken alabileceğin kaleci, yedek olmayı kabul edecek bir tecrübe olabilir ki, böyle de bir kaleci göremiyorum. Mert Günok vardı, o da oynayabileceği yer olan Beşiktaş'a gitti.

6 yorum:

  1. Genç potansiyelli kaleciyi musleraya yedek yapmak saçma yaşlı tecrübeli bir yerli ile yedeklemek mantıklı çünkü tecrübeli kaleci uzun süre oynamasada sahaya çıkıp bişeyler sunabilir ama genç kalecide bu çok zor. Bizim yaptığımız hata fatih hocanın talebiyle fatih öztürk gibi bir kazmaya ederinin üzreinde maaşla 2 sene almak bak adam gitmiyor. Hakan arıkan tarzı serkan kırıntılı gibi tecrübeli ama kazma olmayan adamlarda alınabilirdi, gittiğimiz yol doğru ama tercihimiz yanlıştı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle ama şu an bir kaleci ihtiyacı da var görünüyor.

      Sil
  2. Muslerayla 3 sene sözleşme uzatılması MC kadar olmasa da hocaya da yazar (tıpkı Emre A. gibi), yaşadığımız kadro erozyonunda hocanın payı yadsınamaz. Musleranin asla 3 sene daha birinci kalecimiz kalabileceğini düşünmüyorum, kalede de bir Falcaomuz Babelimiz oldu böylece. eninde sonunda yerli potansiyelli bir kaleci gelip kaleyi alacak ne kadar erken olsa o kadar iyi. Uzadıkça Muslera daha çok yipranacak.

    YanıtlaSil
  3. Galatasaray altyapısından yetişen Alperen var.Istanbulspor da.Çok iyi kaleci.Bence düşünülmesi gerek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir