31 Ağustos 2021 Salı

Mostafa Mohamed Bordeaux'da


Bu ayrılığı inceden konuşmaya başlamıştık, bugün ise nihayete erdi. Ben bu yazıyı yazarken, kaç paraya gitti, Galatasaray'ın kazancı ne oldu gibi konuları bilmiyorum. Maddi şartlar belli olursa, bir güncelleme yazısı daha yazarız. Ayrılığa şaşırmadım, beklediğim bir gelişmeydi. Geçen sezon transferi ile birlikte müthiş etki oluşturan, devamında düşen ve bir türlü ayağa kalkamayan bir Mostafa Mohamed izledik. Maalesef ki pek ayağa kalkabilecek gibi de görünmüyordu. Hocanın düzenine uydurulamayışı, hocanın da onun üzerinden bir düzen uygulamak istememesi etkenlerden biri.

Türkiye'ye uyum sağlayamaması ve dil problemi de bir etken. Çalkantılı gece hayatı, ailesini bir türlü Türkiye'ye getirmemesi ise en büyük etken. Tabii transfer yaparken bunları araştırmak lazım. Aklında da Fransa vardı gibi, Türkiye'ye gelmeden önce de bunu zorluyordu. Belki de o gitmek istedi, bilemiyorum. Değerini bulan herkes satılabilir diye düşünüyorum. Önemli olan, Galatasaray'ın şu noktada ne yapacağı. Bu transferin mutlaka altyapısı vardır. En azından böyle düşünmek istiyorum.

Gomis'in satılıp, üstüne 2 forvet sözü verilip, forvetsiz oynanan Şampiyonlar Ligi'ni unutmadık. Tabii onlar Mustafa Cengiz yönetimi. Bu yönetim farklı, plansız, programsız hareket etmeyeceklerdir. Halil Dervişoğlu'nu istiyoruz zaten, geldiği gibi de takımın 1. forveti olacaktır. Yerli olması, oynadığımız oyunun ona uygunluğu öyle büyük etken ki. Mostafa Mohamed'in de 2. forvet olmayı kabullendiğini pek düşünmüyorum. Ayrılığı biraz da o istemiştir.

Fatih Hoca söylemişti, Euro 2020 maçlarını Mostafa Mohamed'le birlikte izliyoruz ve forvette oynaması gereken tarzı ona gösteriyorum diye. Buna da ayak uyduramadı. Hoca biraz daha forvetinin oyun içi katkısını bekliyor. Mostafa Mohamed ise beslenmek istiyor, ayağına bekliyor. Diagne dahi bu değişimi yaşadı ve oyun içi katkısı müthiş noktaya geldi. O vakit neden transfer edildi diyebilirsiniz de, belki bu dönüşümü yaşayabileceğine inanıyordu. Her genç de tutacak diye bir şey yok. Transferin maddi şartlarını görünce tekrar konuşuruz da, ortada mutlaka bir kazanç vardır.

Mostafa Mohamed'in, Fransa Ligi'nde iyi iş çıkaracağını ve piyasa yapacağını düşünüyorum. Sonraki satıştan pay eklediysek de, çok iyi bir iş olacak. Umarım maddi kazanç da iyi seviyelerdedir ve Halil Dervişoğlu adına imkanlar oluşmuş olur. Falcao, Babel, Emre Akbaba gibi ayrılıkları da beklemeye devam. Gençleşme derken, Mostafa Mohamed'in gidişi kaynaklı mutlaka bir üzüntü oluştu. Gelen de genç, bunu atlamamak lazım. Politikada bir değişiklik yok ki. Ayrıca bu gençler, biraz da sonraki satış sonrası kazanç elde etmek adına alındı. Potansiyelinin altına gittiği için eleştiri olacak, bu da doğal.

33 yorum:

  1. Çok isabetli karar bence. İsteksiz olduğu net belliydi, istediğimiz oyuna ayak uydurması da zor. Halil gelirse, Ocak'a kadar idare ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle görünüyor. Gitmek isteyeni tutmak zor.

      Sil
  2. Bence gitmek istedi ve kendini sahaya veremedi.Çok büyük potansiyeli var.Topsuz oyunu gelişir ise müthiş bir santrfor.Umarım birsonraki satıştan pay almışızdır.Birkaç yıl sonra Salah ile birlikte Premier ligde görebiliriz kendisini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka nedenler de olabilir tabii. Doğru adrese gidiyor gibi görünüyor.

      Sil
  3. Kesinlikle sonraki satıştan pay olması gerek.Yoksa çok pişman oluruz.Isteksiz ve gitmek istediği belliydi. Topsuz oyununu geliştirmesi durumunda birkaç yıl sonra büyük bir takımda izleriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eklemişlerdir diye tahmin ediyorum. Bu yönetim maddi anlamda boş iş yapmıyor.

      Sil
  4. Fatih Hocanin imali 5 yillik sozlesme imzaladigimiz oyuncumu da gitmek isteyebiliyor aciklamasi bence Mohamed'i kastediyordu ve kendisi gitmek istedi zira Diagne'yi kesemedi ya da guvenmedi kendine, ben uzgun degilim olmayacagi belli idi ama acil kaliteli bir forvet alinmasi gerek duydugum kadariyla Falcao da bugun yarin ayriliyormus, sadece Halil yetmez. Gomis de bostaymis hahha :)

    YanıtlaSil
  5. Halil Dervisoglu Fenerbahçe 'ye gider ve forvetsiz kalırsak şaşırmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Dervisoglu Galatasaray'da kardesim, bu aksam geliyor Turkiye'ye. Yalniz Adem Buyuk, Gomis ya da benzeri bir tecrubeli forvet daha lazim ama sadece Halil yetmez.

      Sil
    2. Bence de. Muhammed Demir geliyor aklıma :) Tecrübeli bir yerli forvet düşünürdüm. Adem Büyük olsa o kadar sorun yoktu ki.

      Sil
  6. Katiliyorum zaten 7 milyon Eurolar konusuluyor, Avrupa Liginde gruplarda bile oynatsak cok daha iyi rakamlara gidebilirdi.

    YanıtlaSil
  7. Muhammed'den ne kadar para kazanırız bu çok önemli. Yeni transfer gelmese bile Diagne ile devam edebiliriz. Falcao da nasılsa gitmiyor en azından yedekte iş yapsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao Ispanya'ya gidiyor kardesim Rayo Vallecano ile anlasmis butun portallara dustu bu haber az önce.

      Sil
    2. Gitsin, sonra konuşuruz :)

      Sil
  8. Doğru transfer kaybettirmiyor, yolu açık olsun.

    YanıtlaSil
  9. Muhammed fransa ligi gibi bizim ligin üstünde bir ligde başarılı olursa takım organizasyonu olarak bence kendimizi sorgulamamız lazım bu entryi sadece gece hayatı yüzünden form düşüklüğü yaşadığı doğruysa imha ederim :) ki çok güçsüz doğruda olabilir bilemiyorum

    YanıtlaSil
  10. Oyuncu da uymayabilir, her genç tutacak diye bir şey yok. Kazanmak adına her şey yapıldı bence.

    YanıtlaSil
  11. Abi Halil Dervisoglu 1. Forvet diyorsun da bugune kadar sampiyon olan takimlarin genelde 20 ve uzeri gole katki eden forvetleri olmustur Bafe Gomis, Burak, Mario Gomez vs. Vs. Halil'in gecen seneki son vurus kalitesini dusunerek 20 golun uzerine cikabilecegini dusunuyor musun merak ediyorum zira sampiyonluk yolunda atan ile tutan en onemlisidir derler bilirsin ben Halil'in 1. Forvet olacak kadar iyi bir bitirici oldugunu dusunmuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmander kaç gol atmıştı. 2 yılında toplamda 15 golü yok. O olay tarz meselesidir, ne oynadığın ile alakalıdır.

      Sil
  12. geldiği günlerde verdiği katkıyı hatırlıyorum arada da cidden çok güzel şeyler hayal ettiriyordu insana. 6 ayda yaşadığı düşüş cidden sıkıntılı bir durum. buna rağmen hala alıcısı varsa ve bizim oyun planımızı ona göre düzenleme ihtimalimiz yoksa elden çıkarılması çok mantıklı olur.

    umarım bordeaux işi yalan olmaz da hem biz para kazanırız hem mohammed'de istediği transferi yapmış olur. bizde onu hep o ilk geldiği zamanlardaki performansı ile hatırlarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım. Buradan dönerse, geri dönüşü de sorun artık. İyice kafası burada olmayacak.

      Sil
  13. Çok beklentim vardı MoMo'dan. Bu adam bize 20 milyon kazandırır diyordum, hayallerimi yıktın MoMo. Yukarıda bir arkadaş yazmış: Fatih hoca 5 yıllık sözleşme imzaladığımız adam gelip ben ayrılmak istiyorum diyebiliyor demişti. Bunun üzerine ayrılıklar olacak gelenler olacak demişti. Kastı bence de momo'ydu. Diagne'nin bana tv karşısında saç baş yoldurduğu anlar geliyor gözümün önüne. Keşke gomis gelse 1 sene oynasa eminim şu haliyle 15 golü var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırı derecede gitmek istemiş. Yapacak bir şey yok.

      Sil
  14. Süreç bitti görünse de, henüz bitmedi. Bakalım :)

    YanıtlaSil
  15. Mustafa Mohammed 'in gitmemesinden sonra Babel ayrılığı olabilir düşüncesindeyim.Hoca Diagne ve Halil 'e Babel 'i alternatif olarak kullanabilirdi.Şimdi ise Diagne,Halil ve Mohammed olacak.Babel kanatta oynadığında el freni işlevi görüyor.Forvet oynadığında ise daha yararlı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir de, talipleri görmeli. Ülke içi olur ancak, maaş bizde kalır yine :)

      Sil
    2. Başakşehir kötü gidiyor.Onlardan ümitliyim.

      Sil
  16. Kaldıysa Avrupa Ligi'nde parlatmak lazım. Daha iyi şartlarda satılabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir