22 Ağustos 2021 Pazar

Önü bir an önce açmalı ki, arkadan bu gençler orayı doldursun


Barış Alper Yılmaz transfer edildiği zamanki mutluluğumu hatırlarsınız. 21 yaşında, çok önemli bir potansiyeli, zor bir süreç sonrası transfer edebildik. Şu ana kadar, PSV rövanş maçındaki ilk 45 dakikası hariç süre de almış değil. Zamanı vardır, bir şey diyemem. Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu'nun geldiği nokta sonrası, bu konuda hocaya güveniyorum. Yine de, kurtarıcı misali Feghouli, Falcao, Babel ve Arda Turan'ın aynı anda sahaya atılışını aşamıyorum.

Fenerbahçe maçını da izledik. Muhammed Gümüşkaya ve Arda Güler oyuna girip, potansiyellerini yansıttılar. Belki kadro olarak eksiktiler de, Vitor Hoca da bu gençlere şans vereceğini her fırsatta dile getirmişti. Bu çocukları ısrarla bırakmadı, takımda tutma kararı aldı. Arda Güler potansiyeli, Muhammed Gümüşkaya da attığı müthiş gol sonrası, gelecek adına bir pasaj sundular diyelim. Bunu da görünce, Galatasaray adına üzülüyorum. Barış Alper Yılmaz'ı da sahneye sürebilirdik.

Zamanı var, mutlaka süre alacaktır. Büyük beklentiyle geldi sonuçta. İddialı bir bonservisi var, yaşanan süreç ortadaydı. Futbolcu da özellikle Galatasaray'ı tercih etti, çünkü önündeki gelişen gençleri görüyor. Şu an dahi kullanabiliriz, en azından oyuna sonradan dahil olabilir. Giresunspor deplasmanında maç kadrosunda dahi değildi. PSV rövanşında ilk 11 başlaması güzel de, sonrasında 1 dakikası dahi yok. Ondan da müthiş goller izleyebiliriz, o potansiyeli fazlasıyla var.

Şuna da inanır oldum. Diyordum ya, mesela Babel kalsa, hoca kullanıyor, katkı alıyor diye. Bu adam da gitmedikçe, Barış Alper Yılmaz gibi isimlerin sahne alması mümkün olduğu kadar geç olacak. Önü bir an önce açmalı ki, arkadan bu gençler orayı doldursun. Mutlaka orayı dolduracaklar da, bu süre uzayacak. Gençleşme derken, yaş ortalaması 35 olan isimlerle maçı döndürmeye çalışıyoruz. Yunus Akgün'ü, Atalay Babacan'ı da şu aşamada takımda kaldı. Onlar da şans bulsun.

18 yorum:

  1. Beklediğim yazıydı. Ellerine emeklerine sağlık ağabey. Başından sonuna kadar katılıyorum. Solda Barış Alper sağda Kerem... Ne kaybederiz Allah aşkına. Babel, Arda, Falcao, Feghouili ile ne kazanıyoruz ki Barış ile onu kaybedelim. Zamanı vardır elbet saygım sonsuz ama zamanı var diyerek de posası çıkmışları izlemekten gına geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanı vardır diye düşünmek istiyorum. Geçen sezon büyüyenler malum.

      Sil
  2. Yenileceksek de bu gençlerle yenilelim, Babel-Falcao-Arda ile değil. Ben de sabırsızlıkla oynamasını bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel'i, Arda'yi yine kullan da, topyekûn onlara dönmek mantıksız geliyor bana.

      Sil
  3. fatih hoca varken ilk önce uzatmalarda oyuna girer devre arası da kiralık gider. 2011'de fener maçında emre çolak ve semih'i oynatan hoca nasıl böyle korkak oldu anlamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoglu gibi mi. Ne kadar mantıksız bir yorum.

      Sil
  4. Yaşları 35 olduğu için başlamıyorlar, son 15 diri şekilde kalitesini yansıtsın istendi ve bu tek maç yaşandı. Çocuk hazır olunca herkesten önce alır formayı merak etmeyin

    YanıtlaSil
  5. Dileyelim ki hoca bunların bazılarını gitsinler diye oynatıyor olsun. Birazcık da kalitelerini hiç olmazsa 20-30 dk belki yansıtırlar diye de koymuş olsun. Ama her iki koşulda umalım ki geçici olur. En azından 1-2 tanesi giderse gençlerin önü kesin açılacaktır.

    YanıtlaSil
  6. Tecrübe atılsın yine feguli ve Babel girsin mesela yanında da barış girsin falcaodan ne umudumuz var Allah aşkına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum işte. Ölmediğini mi kanıtlamak istiyoruz göndermek için.

      Sil
    2. Falcao son haberlere göre gidiyor yerine de transfer geliyor diyorlar ama Babel ve Feghouli gitmez o bakimdan Baris ve digerlerinin Kerem kadar hizli bir gelisim göstermelerini zor görüyorum.

      Sil
    3. Kim gidiyor, kim geliyor bilmiyorum artık :(

      Sil
  7. Fatih Hoca iyice pişirip hazır olduğuna tamamen inaninca sahaya sürüyor. Zor maçlarda tepkiyi üzerlerine çekmemek için sanırım özellikle bu oyuncuları sahaya sürmüyor.

    YanıtlaSil
  8. Yunus akgun bundan cokmu kotu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir