22 Ağustos 2021 Pazar

Opsiyonu kullanılsa da, her yıl bu futbolcudan kurtulmaya çalışmasak


Ozornwafor'un fotoğrafını dahi bulmak zor. Çünkü oynadığı maç yok gibi bir şey. Menajeri o kadar güçlü ki, Galatasaray etiketini de futbolcuya yapıştırınca, doğru dürüst maç oynamamasına rağmen, Nijerya Milli Takım'ında dahi boy göstertebiliyor. Zamanında Almeria'ya kiraladık oynayamadı, bizde kaldı oynayamadı. Şimdi de Charleroi'ye kiraladık, umarım oynar. Satın alma opsiyonunun olduğu söylense de, rakamı bilmiyoruz. Yüksek bir rakam değildir tabii. Kullanılsa da, her yıl futbolcudan kurtulmaya çalışmasak.

Bence futbolcunun da gelebileceği iyi bir nokta yok. Haliyle de elden bir an önce çıkarıp, önümüze bakmak gerekiyordu. Geçen sezon belli dönemler görelim dedik, hatta stopere Gedson Fernandes'i çektiğimiz bir maç dahi oldu. Orada da oynayamıyorsan, düşünülmüyorsun demektir. Sezon öncesi hazırlık maçında da izledik, yetmez yani. Sol ayağı, fiziği değerli de, bir stoper için "şu aksiyonu da var" diyebileceğim özelliğini hatırlamıyorum.

TFF'nin koymuş olduğu kurallar, statüler sürekli değişiyor. Yabancı konusunda da benim bildiğim lisans çıkarırsın ama kadro bildirmeye geldiğinde iş, kadroya yazmazsın. Elinde belki 16 yabancı olur ama sen 14'ünü kullanabilirsin. Şu anda da birçok yabancı var zaten. Nelsson'un lisansının çıkması için, en az 1 yabancıdan çıkma gerekliliği öne sürülüyordu. Ozornwafor kiralandığına göre, sanırım lisans çıkarılmasının önünü açmışızdır.

7 milyon avro'ya stoper alıyorsun ama lisansını çıkaramıyorsun. Bizlik bir durum değil, tamamen üstümüze oynayan TFF ile alakalı bir gelişme. Darısı diğer elden çıkarmaya çalıştığımız isimlere diyelim, onlarla da yolları ayırıp, önümüze net şekilde bakmalıyız. Süre azalıyor, transfer konusunda hareket alanı (en azından satış anlamında) daralacak. Türkiye'de transfer 1 hafta daha devam etse de, Eylül'ü görürsen ancak ülke içi satış yaparsın. Ozornwafor için Denizlispor derken, Charleroi oldu, sürprizdir bu. Bence iyisi de olmuş oldu.

4 yorum:

  1. Tamamen menajer transferleri yapıyor.Demekki iyi oynamak gerekmiyor.Menajer güçlü ise gerisi kolay.Alt liglerde oynayıp tecrübe kazanması gerekirken oynamayacagı takımlara gidiyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuyu aydinlatmak lazım. Geçmiş yönetim, Davila'nin eline öyle düştü ki, bu tarz menajer hamleleri yaptı. Etebo da bunlardan biri mesela. Diyor ki, size şunu getiririm ama bunu da alırsanız. Ozornwafor'a da böyle etiketi ekledi. Bu işte ne scout ekibinin, ne de hocanın dahli var. Etebo'dan bile, Florya'ya geldiği gün haberi oldu.

      Ozornwafor ilk kiraya gittiği dönem dahi, bonservisini çıkardı. Bu anlamda zararı yok. Ama bize bir faydası da olmayacaktır.

      Sil
  2. Menajer transferi olmasına rağmen bize maddi zararı olmadı adamın, o bile çok ilginç. Pilot takım olayı bundan dolayı çok önemli bence. Balkanlar'dan, Afrika'dan, Güney Amerika'dan potansiyelli ve ucuz oyuncu alıp pilot takımlarda tecrübelendirip karına satma iyi bir gelir kaynağı. Redbull ekipleri ve Chelsea buna iki iyi örnek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz isimler zarar getirmez. En kötü ihtimalle, verdiğin rakamı çıkarırsın zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir