19 Ağustos 2021 Perşembe

Randers 1-1 Galatasaray, organizasyon olmadıktan sonra pas ne fayda


Kötü oyun bu. St Johnstone'nun kötü bir takım olduğunu söylemiştim, Randers de çok farklı değil. Bu maçta rakibe karşı üstünlük kuramamanın da izahı olmamalı. Yorgunluk değildir sebep, rotasyonlu kadro zaten. Eksikler var, şu yoktu, bu böyle oldu da diyemezsin. Sahadaki futbolcuların kalitesi, rakip kalitesinin oldukça üzerinde. Randers, kendi sahasında 1-1'i bulduktan sonra skoru korumak için hücum dahi düşünmedi. Top sende, pas oyunu oynuyorsun da, bunu ağır şekilde yaptıktan sonra ne anlamı var ki. Falcao, Arda Turan, Babel, Feghouli ile hücumdaki bu ağırlığı en derinden yaşadık.

Hatamız, yeniden "amansız pas" düşüncesi. Amansız pas derken, Alpaslan Öztürk / Luyindama ikilisiyle oyun kurmaya çalışıyoruz. Muslera zaten her topu rakibe atıyor, Yedlin ayakta bile kalabilmiş değil. Luyindama için, Giresunspor karşısında serap görmüşüz, sol stoperde de olmadı. Taylan Antalyalı ister istemez geriye gelirken de, hücumda eksiksin işte. Emre Akbaba da kendi ceza sahasının içinde gezmek zorunda kaldı. Kimse top alamıyor ki.

Mostafa Mohamed biraz hareketliydi mesela, topla hareketlenmeyi biraz daha zorladı. Tabii onun topla hareketlenmesini beklemek doğru bir hücum planı mı sorgulanır. Kerem Aktürkoğlu'nun ayağına bakıyorsun, çünkü hücum etkin yok. Rakip yarı sahasına biraz yerleşiyorsun, ceza sahası çevresinde seri paslaşıyorsun ve etkin oluşuyor. Maalesef bunu çok kısa süre zarfında yayabildin, genele asla yayamadın.

2. yarıda ise, ilk yarıdaki o etki de yoktu. Karambol bir andan rakip 1-1'i buldu ve sonrasında hücumda biraz daha akıl diyerek, eldeki hareketlilikten de olduk. Çok fazla savunma hatası var. Kendi ceza sahamız içinde ısrarla rakibe vurduruyoruz. Kanatlardan da çok rahat geldiler. Aanholt yalnızdı, Kerem Aktürkoğlu yardımcı olamadı. Yedlin'in ise ne savunma, ne hücum, hiçbir türlü direnci kalmamış. Bunu da hücumu çok düşünmeyen rakip yaptı, altını çizmek lazım.

Yine kazanabilirdik, girdiğin pozisyonlar oluyor. Bu da rakibin bireysel hataları ve senin bazı kaliteli ayakların sayesinde. Organizasyon yok yani, hücum adına bundan bahsedemeyiz. Böyle olunca da, ne kadar pas yaptığının önemi yok, hücumda etki oluşturup, rakibe baskı uygulayamıyorsun ki? Ön alan baskısı da yapmadık mesela, orta sahada karşıladık sürekli rakibi. Takımda da, en kötü kaybetmeyelim düşüncesi vardı gibi. Bu turu geçeriz, kuşkum yok da, bu görüntüyle ötesi zor. Ciddi anlamda gelişim gerekiyor.

37 yorum:

  1. Hoca bize sabır gösterin diyor gençlere kendi daha göstermiyor o sabrı anında 35 liklere dönüş yapıyor, bazı arkadaşlar şu kadar maç oynadık normal bu görüntü diyor, yav abiler Giresun maçında marcao kerem şeysinden dolayı kaynadı araya ama o maçta kötüydük zaten, diagne aldı o maçı bireysel becerisi ile, hangi maçı iyi oynadı bu takım ya? sabır göstereyim tamam da hoca göstersin önce sonra biz sabır gösteririz yeter Falcao babel feg yeter ya göndericez diyor Burak elmas ısrarla oynatıyor hoca, yazık ya valla yazık benim hiçbir umudum yok bu takımdan, maçın en iyisi de 23 lük Berkan bu arada..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönüşü ben de eleştirdim. Hepsi aynı anda olmamalıydı.

      Sil
  2. Kötü futbol izlemekten çok yoruldum artık. Rakibin toplam değeri Falcaonun maaşı kadardır, ama nedense makas bizim lehimize açık olunca hiç konusu geçmiyor. Galatasaray'ı izlerken mutlu olamıyorum artık. Teknik taktik konuşulacak hiçbirşey yok sahada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın artık kendini bir resetlemesi lazım. "Ben bilirim" ile olmuyor günümüz futbolunda. Yanında kendisine biat edecek yardımcılar değil kendisine fikir verecek,çözüm getirecek, konusundan pro yardımcılar olması lazım. Mancini'nin yanında savunma hocası , hücum hocası, pas antrenörünün de olduğu özel ekibi vardı italyan milli takımında. Karagümrük bile senden daha iyi taktik seviyede ise orada iki dakika bir durup düşünmek lazım. Bu işin futbolcu kalitesi ile alakası bir noktaya kadar. O noktadan sonrası bence artık hocanın kendi özüne dönmesine bakıyor.

      Sil
    2. Konu ekip mi onu bilmiyorum. Felsefenin, düşüncenin değişmesi gerekiyor bence.

      Sil
    3. Felsefe zaten 96-00 dönemi gibi yapmak istiyorum dedi hoca ama mesela arkadaş iyi bir yere değinmiş bu akşam da gördüm karagümrük ile ilgili görüntüleri, adam bunu düşük seviyeli malzeme ile yapıyor geriden pasla çıkmayı, bizde sürekli luyindama şöyle ayağı kötü böyle kötü deniyor, abicim karagümrük ün stoperleri ayakları eminim luyi den daha kötüdür ama farioli bunu doğru yerleşim ile yapıyor çünkü pas açısına çıkarsa bir oyuncu isterse Ahmet çalık olsun yine pasla çıkarsın mesele oyuncuların ayağı değil zaten
      keza Giresun maçında bile marcao Van aanholt Taylan Berkan gibi oyun kurabilen adamlar vardı da ne oldu 2 press de darmadağın oluyor takım bunun pasörlükle alakası yok, biz sahada yerleşemiyoruz, bu kadar kötü yerleşim olursa isterse busquets getir o da patates olur valla fizik olarakta beğenmiyorum takımı ben, fizik kalite ile ön plana çıkan adamlar bile sahada zor yürüyor, yani hoca transfer konuşacağına bu takım niye vasat takımlara bu kadar pozisyon veriyor ona baksın bence

      Sil
  3. Arda, Babel, Falcao ve Feg girdikten sonra uykum geldi. Hocanın oyun planı neydi ban anlayamadım? Bu sene ne oynatmayı düşünüyor onu da anlayamadım henuz. Bu maçın ihalesi hocaya kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 yıldır ne oynatmak istediğine kendisi de karar veremedi ki. Mıy mıy mıy pas pas pas.. Herkes sabit ayağına top bekliyor. Topu alan mıy mıy mıy pas yapmaya başlıyor. O kadar yavaş oynuyoruz ki işte onyekuru'yu mumla arayacaz gibi. Şut çekmek yasak zaten olmaz ille pas ile girilecek kaleci ile karşı karşıya kalana kadar. Adamlar 17 yaşında çocuk sokuyor sahaya. Biz Emeklilikte Yaşa Takılan arkadaşları alıyoruz :)

      Sil
    2. Mıy mıy kelimeleri Sinan Yılmaz'a ait, ondan kapmışsın bu yorumu sevgili zynec :)

      Konuya gelirsek, katılıyorum elbette. Amansız pas oyununun gideceği yer yok, tempo ve presin senin olmazsa olmazın olmalı.

      Sil
  4. Yedlin kadar ben de rahatlikla oynarim bir tane bile bindirme yapmadi hep geriye ya da yana pas atti bu adam nasil PL'de tutunmus aklim almiyor.
    Tam Diagne'nin maciydi hoca neden sans vermedi anlayamadim, Feghouli az zorlayinca hemen dagildilar rakip vasat bir takimdi ve bitik Feghouli haricinde oyun aklimiz yok, minimum Gedson ve Ciqaldau girmeli bu takima Berkan+Taylan dinamik ama cok kısır bir orta saha, Salih Ucan olsa mesela en azindan ara pasi yapardi. Burada da belli oldu ki her maca Taylan+Berkan ikilisiyle cikamayiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veganlığa geçince mi böyle oldu, o kadar anlamadım ki. Çok güçsüz.

      Sil
  5. Cok bariz bir sekilde kasmadilar, Hatay macini dusunuyorlar belli ki. Rakip zaten kalitesiz, evde yenilmemiz olasi bile degil. Beni isyan ettiren laubalilik ve mac secme mevzusu. Umarim bir kazaya kurban gitmeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakip de skora tutundu, pek hücum düşünmedi. Kazanmak gerekiyordu.

      Sil
  6. İşin en acı tarafı hoca konusunda hiç bir plan yapmadan yönetime gelen B.Elmas in Fatih Terim'in eline bakması.caresiz bir şekilde hocanın vicdanına kaldık. Bir 3 sene bu şekilde geçmez. 2 ay oldu hala ne sistem var , ne de bir ışık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakacak tabii, planını ona göre yaptı çünkü. Şu an beklemek gerekiyor.

      Sil
  7. Hoca acayip bir çelişki içerisinde. Gençleştirme operasyonu yapacağız diyor, oyuna girenler EYT ekibi. Barış ve Kaan'ın yüzüne bakılmıyor, Yunus, Atalay ve Ali yollanıyor. Tamam oyuncu pazarlamak istiyor ama bunun yeri gelir kapısı UEFA mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuyu detaylıca yazdım, yarın yayında olur.

      Sil
  8. Pas oyununda hızlı olmaz isen rakipler kapanır ve sonuca gidemezsin.Besiktaş sıradan defans oyuncuları ile tek topu iyi çıkıyor ve sonuca ulaşıyor.Biz ise sürekli yan pas yapıyoruz.Takimda yeni oyuncular var.Bence sistem oturacak ama zaman alacağa benziyor.Umarım bu süreçte en az kayıpla geçeriz.Taraftarında biraz sabırlı olması gerek.Takimda birçok yeni isim var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka planlar üretebiliyor olman gerekiyor. Biz aynı plandan devam. Tempo, pres, gençleşme derken, görüntü yine aynısına döndü.

      Sil
    2. Cok dogru yorun, farkli hatta bambaska oyuncularla yine ayni kisir oyunu oynuyoruz enteresan gercekten.

      Sil
  9. ligin ilk matçını qalibiyyetle başladıq
    3 gun sonra 2. Mac var anlaşılan odur ki hoca gücü 2 ci oyuna saxlayır bu oyun
    Belke de transferler tamamlandıqdan sonra bunnan sonra ilk11 görmeyeceyimiz veya nadir hallarda göreceyimiz
    Emre K
    Emre A
    Yedlin
    ALpaslan
    Mustafa(Halil gelse esas o oynayacaq deye düşünürem)
    İlk 11
    Yaxın tarixde bele uefanın tesnifat merhelelerinde çox rotasyon elemişliyimiz var
    Ancaq indi bir tayfa peyda olub
    Sanki hamısı futbol dahisi hamısı oyunu oxuyur Guardiola mektebinden yetişib )))
    Ancaq tenqid ancaq tenqid
    Fatih hocanın kamandaları umumi olaraq hemişe noyabrda suret yigar(kasım)
    Meselen kecen il itirilen xallari itirmek istemir
    Sezon evvelinden yarisda olmaq istəyir
    Hemise geriden gelesi deil kecen il
    1 top ferqle cempionluq getdi
    oyuncuıarini riske atmaq istemir Boey falan niye bu qeder tufan qopur anlaya bilmirem
    Hele sezon evvelidi men inanıram ki transferlerde olacaq hocamız kamandaya oyununu oturdacaq
    Her ne olur olsun turu kececik in se Allah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi güzel yazdın da, keşke ilk bakista biz de anlayabilseydik :) Azerbaycanlı kardeşlerimize selamlar :)

      Sil
    2. Abi, yazdiqlarim anlasilmir?:(

      Sil
  10. yukarıda bir arkadaş çok doğru yazmış. 10 katımız değerindeki takım bizi 6lık yapıyor, biz neden 10 kat değerli olduğumuz takımı farklı yenemiyoruz? içeride kazanırız ama hem içeride hem de deplasmanda kazanmalıydık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cunku senin kagit uzerinde 10 kat degerli olmani saglayan futbolcularin sahadaki degeri kiyasladigin kucuk takimdaki futbolcular kadar bile degil ama 10 katimiz dedigin takimdaki herkes degerinde oynuyor, bu biraz da ülkenin gercegi o cok degerli oyuncular Turkiyeye gelmiyor gelenlerin de Falcao gibi Feghouli gibi verimleri dusuk olsa da ucretleri yuksek oluyor, kisacasi proje takimi olamazsan pek sansin yok büyüklere karsi ya da Sneijder, Hagi, Drogba gibi istisnalari bulacaksin ama o tip oyuncular da 20 senede bir kere geliyor ve ulkenin ekonomik durumu da gittikce bozulmusken neden sana gelsinler, bu saatten sonra o seviyeler Super Lig icin zor.

      Sil
    2. Nedeni futbol, odak, belki üst üste deplasmanlar. Bilemiyorum.

      Sil
  11. Bu maç için aslında giresun maçı öncesine gidelim avrupa ligine kalırsak en az 6 milyon euro civarı para alıcaz bizim için büyük para yani zatıf giresuna rotasyon yapılmalı diagne bu maça saklanmalıydı ki feg üst üste 2 maç oynamaktansa bu maç ilk 11 başlamalıydı anholtda hakeza. Hadi giresunda başlattın ikinci yarı öncesi 2-0 rakip 10 kişi hoca çıkarsana sarı kartlı taylan anholt diagne boyle bunların şimdilik yedeği yok lazım sana bu adamlar şimdi hataya çok rotasyon yapsan sıkıntı haftaya randers maçı takımı dengeli götürmek lazım. İkincisi 1 tane hücum organizasyonumuz yok yazık feg falcao babeli böyle kullanarak gönderemezsin hocam yönetimin restini fatih hoca berbat etmiştir ne vardı ağuatosun sonuna kadar kullanmasan kadro dışı kalsalar belki 1-2 si giderdi kurtulurduk sen naptın idari karar vs deyip kullandın sonra gitsin diye bakarsın. Takıma girenler fecaat ne desem boş, çok sevdiğim fatih hocamın şu kadroyu hücum ve defansif olarak yönetemediğini düşünmeye başladım çok üzücü, emre akbaba 3 sene oldu tamam sakatlandın vs vs yeter artık güçlen be kardeşim işinize saygınız olsun 2 ay para pazarlığı yapacağına 1-2 az kazanıp hemen kamp başlar başlamaz sahada olmalıydın sonrası covid vs derken sezon boyu toparlayamazsın artık yedlin mental olarak bitmiş anholt yorgunluk sebebiyle pozisyon hatalarıda yaptı. Berkan biraz daha ileride konumlanmalı bek kanat bağlantılarına girmeli kerem sağ kanatta daha verimli half spaceleri daha iyi kullanıyor bunu solda 1 maç daha izleyip daha iyi anladım emre kılınçta çok güçsüz dolayısıyla sorun tek tek futbolculardan ziyade takım yönetiminde organizsayonel konularda malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa Ligi'ne kalırsın da, bu tarz maçları kazanmak özgüven sağlayacaktı. Avrupa'daki konumun malum, maç kazanamaz haldeydin.

      Sil
  12. Temposuzluk devam.
    Bireysel hatalar devam.
    Santrforu topla buluşturamamak devam.
    İzleyiciyi sıkan, uyutan futbol devam.

    Son bir umut diye bu sezonu izleyeceğiz. Bakalım neler olacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Santraforu topla buluşturamamaktan öte, onun oyun içi katkısı bekleniyor gibi. Diagne o oyunu iyi oynuyor da, Mohamed o forvet değil.

      Sil
    2. Acik konusmak gerekirse Mohamed'de ozellikle orta saha civari ve ilerisi oyun anlayisi yok ancak ceza sahasi civarinda bulusursa tek top yapiyor Diagne ise yeri gelince bir orta saha gibi top dagitabiliyor aslinda Fatih Hoca uzerinde dursa tam bir sistem oyuncusu olabilir Diagne.

      Sil
    3. Hoca da Mohamed'in o tarza bürünmesini istiyor. Sıkıntı o. Aslında bu oyuna en çok uyacak forvet Halil Dervişoğlu.

      Sil
  13. Biz 4 senedir ne izliyoruz, amacımız nedir ben anlamıyorum?
    1 - Oyunu geriden çıkartırken azıcık pres bile görsek, yani Giresunspor, Randers, St. Johnson kalitesinde pres dahi görsek, sürekli pas hatası neden yapıyoruz? Çıkarken neden kontra yiyyoruz. Bu KADER midir?
    2 - Bu pas saçmalığı, hastalığı, nereden çıktı? Kim fikri? Kim soktu senin kafana bunu hocam? Ne izledin de bu sonuca ulaştın? 900 pastan sonra atak geri pasla Muslera'da sonuçlanacaksa ve o da uzun vuracaksa bunun amacı nedir?
    3 - Geride, maldin - costacurta - nesta- pique- buskets yok hocam lyundama var, marcao var, omar var, lines, yedlin denen futbol katili var... var da var. İspanya mili takımı dışında böyle gereksiz manasız pas yapan dünyada başka takım kalmadı.
    4 - Taç atmayı öğret takıma. Taç nasıl atılır? Rakibe atılıp kontra yememek için ne yapmak lazım? Taçtan sürekli gol yiyoruz. Taçtan gol yememeyi öğret mesela.
    5 - Korner atmak, duran toptan gol atmak falan belli ki bizim için hayal ve ADVANCED seviye. Onları geçtim. Hedefim tacı öğrenmek

    Sonuç: Dünya geçiş oyunu oyunuyor. Senin bulduğun icat ettin, çok iyi bildiğin, önde baskı, dönenleri toplama, hızlı dikine oyun.. Bunları sen 25 sene önce yaptın hocam. Artık bırak bu pas saçmalığını unut ya. Direk çık. Bas, dönenleri al. Pozisyona giremiyoruz. golü geçtim. Bu takım bu mantalite ile 50 gol bile atamaz. İmkansız. Gol pozisyonu yok maçta.

    Bu 4 yıldır süren garabetin, FFP ile, Mustafa Cengizle, kiralıklarla, Ali koçla, medya ile, TTF ile hakemle vss.. hiçbir şeyle alakası yok. Hoca ya kendine gelip bu manasız futbolu bitirecek ya da bırakıp gidecek. İş oraya gidiyor. Kimse beklemez. kimse 3 sene beklemez. Kimse Kasım ayına kadar bile beklemez. Bir GS efsanesinin yuhalanarak gitmesine az kaldı. Bu çorba sistemsizlik artık son bulmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum. Giresunspor bile biz defanstan oyun kurmaya çalışırken pres yapıp önde basıyor. Biz neden bunu hiç yapmıyoruz, anlamıyorum. Geçen sezon Beşiktaş'ın en iyi yaptığı işlerden biriydi. Rakip topla çıkarken biz neden orta sahada bekliyoruz. Bu pas saçmalığında kim hata yapacak diye korkuyla maç izlemekten bıktım. Ek olarak hocanın yerinde olsam Yedlin'in lisansını iptal eder, paf takıma gönderirim. Yerine altyapıdan genç ve yerli bir oyuncuyu koyarım A takıma.

      Sil
    2. Marcao / Luyindama ilk dönem oyunu gayet iyi geriden kuruyordun. Tabii o zaman Mariano ve Fernando gibi aktörler vardı. Bugün Marcao dahi gitmiş halde. Farklı bir plan uygulanabilir, biz aynı oyunda ısrar ediyoruz. Bu da hata.

      4 yıllık garabetin ile hepsi ile alakası var. Bunu yok görmek, başkasının ekmeğine yağ sürer. Bir Galatasaraylının bunu yok görmesi beni üzdü.

      Sil
  14. Oyunumuz yok bunun bir sebebi de kadro istikrarı olmaması yine Emre Akbaba filan oynamaya anlamak çok zor gerçekten bu tercihleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim oynayacak, rotasyon şart. İstikrar desen de, rotasyon şart.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir