10 Ağustos 2021 Salı

Raphael Veiga & Galatasaray, Cicaldau transfer edilmeseydi


İddialar bitmez, her yerden bir şeyler yazılıyor. Palmeiras forması giyen Raphael Veiga ismi de Galatasaray için yazıldı. Bir 10 numara algısı var. Galatasaray, 10 numara almalı üzerinden yorumlar yapılıyor. Takımın "yaratıcılık" oranı düşük çünkü, bence de bu profilde isimlere ihtiyaç var. Ama bu bir 10 numara mıdır derseniz, hayır derim. Kanatlar adına, bu profilde bir isim gerekir. Daha oyun kurucu özellikli diyelim. Orta sahanın merkezine de, Gedson profili, ofansı daha tatlı ama bağlantı oluşturacak bir profil lazım.

Raphael Veiga, klasik bir 10 numara da değil aslında. Orta sahanın merkezinde ya da sağ kanat gibi de oynar. Oyunun 2 yönünü oynamaya çalışır, hareketlidir ama ofansif özellikleriyle ön plana çıkar. Tabelacı bir orta saha diyelim, o da Cicaldau gibi gol özelliğiyle ön plana çıkar. 2020 / 2021'de 32 maçta 9 gol 2 asisti vardı. 2019 / 2020'de ise toplamda 53 maçta 18 gol 4 asistle oynadı. Piyasa değerinin 6-7 milyon avro arasında olabileceği söyleniyor.

Cicaldau sonrası, böyle bir transferin gerçekleşeceğini düşünmem. Sağ kanat oynatsak, tam anlamıyla içimize sinecek isim olmayabilir. Merkeze çeksen, Cicaldau ile aynı anda kullanman çok sağlıklı olmaz. 10 numaralı bir düzende de zaten oynamıyorsun. Cicaldau olmasa, ciddi bir alternatif olurdu diyebilirim. İyi bir futbolcu, çok kreatif, oyun tarzı inanılmaz keyif verir, o ayrı konu. Teknik özelliği, yeteneği gerçekten iyi. Hareketli olması da artı, defansif katkısı da çok olmasa dahi var. Yine de tam anlamıyla aranan isim mi bilemiyorum. O da kanat oynadığındaki olası performansı ile alakalı

Transferde agresif hareket ettiğimiz doğru. Belli bir yaş aralığında, geleceği kurgulamak için çaba gösteriliyor. Şampiyonluk kadar, sonrası da önemli. Ffp sarmalında o kadar günü kurtarmaya yönelik hareket edildi ki, yarınları hiç konuşamadık. Ffp sarmalından çıktığımız ilk sezon da, böyle bir hareketliliğe ihtiyaç vardı. Kimi risk olarak görse de, bu mecburiyettir. Galatasaray'ın geçen yılları, bu politikaya sebep oldu.

6 yorum:

  1. Takimdaki tek yaratici oyuncu genc Cicaldau olacaksa isimiz var zira Besiktas Ghezzal ve Texeira'yi bitirdi, Trabzon desen benzer sekilde birden fazla yaratici oyunculari var, Fenerbahce desen yine oyle bizim tarafta takimin genclesmesini destekliyorum ama yeniden yapilanma derken kilit acacak oyuncu yapisi yine yok bu takimda bana göre kadro mühendisligi yine yanlis sekilde gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi de transfer kapanmadı ki, yapılıyor işte. O tarzda biri de alınacak mutlaka. Kadro mühendisliği mükemmel şekilde ilerliyor.

      Sil
    2. Savunma acisindan evet mantikli isler yapildi geri dortlu Marcao haric degisti ama dedigim gibi Fatih Hocanin oynatmak istedigi tarzi az cok biliyoruz ve ne yazik ki orta saha ve aciklar bu isteklere cevap verecek duzeyde degil, atiyorum o efsane maclarimizdan Real Madrid ya da Schalke maclarini dusunelim bu yapiyla o tarz rakiplere karsi kaleye bile gidemezsin, demek istedigim bu umarim transfer tahtasi kapanmadan bu hamleler de gelir zira Babel, Feghouli, Arda, Aytac vs bu isimlerle fark yaratabilecegimizi dusunmuyorum.

      Sil
    3. Yapılacaktır işte. Bu söylediğin konu ancak transfer dönemi bittiğinde gerçekleşmezse konuşulur :)

      Sil
    4. Transfer donemi bittiginde burada bunlari konusacagiz elbette :) , su ana kadar yapilan hamleler kötü degil en azindan onceki yönetimden cok daha fazla güven veriyor Burak Elmas yönetimi. Yukarida soylemek istedigim defanstan önce orta ve ileri ucu dizayn etmemizin daha mantikli olacagiydi, Gedson yine kadroya alinmamis zira o gelirse bu konu hakkinda orta saha adina negatif yorum yapacak cok sey kalmiyor kanatlari da genclerle hallederiz butce yetmezse ona da karsi degilim yeter ki orta sahamiza lig baslamadan sekil verelim.

      Sil
    5. Abi o da fırsat işte. O an önüne hangi isim düşerse alıyorsun. Dur önce hücum dersen, o an eline geçen savunma fırsatını kaçırabilirsin. Anlatmak istediğim buydu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir