13 Ağustos 2021 Cuma

Söyleyeceğim şeyler ezber olacağı için, tekrara düşmek istemiyordum


Diagne'yi neden konuşmuyorsun diye soranlar oldu. Aslında hep konuşuyordum, konuşmaya da devam ediyorum. Artık söyleyeceğim şeyler "ezber" olacağı için, tekrara da düşmek istemiyordum. Yine de yazayım. Diagne, değersiz bir forvet asla değil. Maalesef öyle bir algımız var ki, ya çok övüyoruz, ya da yerden yere vuruyoruz. Diagne ilk transfer olduğu dönem de iyi iş çıkarmış ama herkes "sat sat sat" modundaydı. O gün söylediğim, elimizdeki değeri bu kadar değersiz kılmayalım olmuştu.

Diagne de davranışlarıyla bunu sağlıyor. Disiplinsiz, güven vermiyor, bazen kontrolsüz. İyi bir şey var ki, kendini hazır tutmasını biliyor, fiziği daima iyi. Maç eksikleri oluyor, idmanlarda göremiyorsun, kampa geç geliyor ama adam hazır. Sahada olduğunda da katkısını bir şekilde veriyor. Geçen sezon da, Premier Lig performansı bana göre iyiydi. Takımı düşmüş olabilir, Diagne orada kalmayı hak etti. O satış işi kongre dönemine kaldı, bekledi, iş sıcaklığını kaybetti derken futbolcu elde kaldı.

Fatih Hoca doğrusunu yapıyor ve Diagne'den de katkı almaya çalışıyor. Ön elemelerde de o katkıyı aldı. Feghouli misali mutlaka Diagne ile de görüşmüştür. O yüzden oynatıyor ve katkı almaya çalışıyor. Hala satılıktır, belki ayrılmak da istiyordur. Onu oynatarak, piyasasını parlatma düşüncesi olabilir. Söylemem şu, 2 - 3 milyon avro için harcanacak isim değil. En kötü ihtimalle, 5 - 6 milyon avro'yu görmediğimiz sürece böyle bir satışa izin verilmez.

Elimizdeki değeri, değerli kılacağız. Kötülemenin faydası yok, zararı bize. Bazı isimlerin devam etmesi imkansız olur da, onları kadro dışı dahi bırak. Falcao böyle mesela. Şu dakikadan sonra katkı alman imkansız. Feghouli ise böyle değildi, süre almaya başladı. Diagne ise zaten alıyordu. Geçen sezonun ilk yarısında da katkısı oldu bu adamın, seni yukarıda tutan isimlerdendi. Premier Lig etiketi de yedi. Satacak olsan da, iyi paraya satabilmelisin. Bu da yönetim işi, o piyasayı kullanabilmek.

10 yorum:

  1. İyi fiyata satamiyorsak Diagne ,Feghouli ve Luyindama'nın kazanılması gerekiyor.Kesinlikle iyi oyuncular.Ama sorunları olduğu aşikar.Ne kadar verim alırsan o kadar iyidir.Bu ligde Beşiktaş Nsakala ve Wellinghton gibi sıradan oyuncular ile şampiyon oldu.Elimizdeki oyuncuların değerini arttırmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da onu deniyor zaten. İyi fiyatlar gelmeyecek gibi. En azından Feghouli ve Luyindama'dan.

      Sil
  2. diagne ile bir oyun planı oturtmak zor olabilir ama gole ihtiyacın olduğu anda ligde sana bunu çok rahat verebilecek isimlerden biri. eğer çer çöp fiyatına satılacak ise elde tutulup mohammed'in formsuzluğu döneminde katkı alınabilir ki lig maratonu sürecinde de özellikle deplasman maçlarında defansın arkasına kaçırılarak skor katkısı alabileceğimiz bir isim.

    ha halil'in alınması için diagne'nin üçe beşe bakmadan satılması gerekiyor ise yukarıda saydıklarıma rağmen hemen bugün kendisine teşekkür edilip yollar ayrılsın derim. keza gedson'un transferi içinde kendisini gözümü kırpmadan feda edebilirim. ama bu özel durumlar haricinde belli bir nakit girdi sağlanmadan yollamamak gerekir.

    falcao konusunda ise yarattığı maliyeti düşünnüce kontratını feshedemeyeceğimiz için tam manası ile üçe beşe bakmadan bir şekilde transferi sağlanmalı diyebiliriz.

    keza nelsson transferi sonrası bir şekilde luyindama ile de yolların ayrılması göndeme gelecektir. hem düşen performans hem sözleşmesinin son senesi olması sıkıntı yaratacak durumlar ama yabancı sınırı varken yedekte tutmak için lüks sayılabilecek bir isim olmaya başlad.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plan da oturur aslında, oturmaz değil. En kötü ihtimalde dahi rotasyonunda yer alır. 3'e 5'e bakma sat tavrı tehlikeli bence, değersiz kılmak anlamına gelir ki, değerli forvet.

      Sil
  3. idmandan kaçmıyor çok belli. yoksa hep diri kalamaz. sevip okşanması gerekiyor. ekstra çalışma yazsan ondan da kaçmaz.
    yazık oldu 90 gol atardı gs için 4.5 sezonda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdmandan kaçıyor kastı, sezon başı kampları. Pek göremiyoruz ama bireysel de olsa belli ki iyi hazırlanıyor.

      Sil
  4. Katılıyorum diagne değerli bir golcü, adamda enteresan bit pozisyonların içinde bulunma durumu var çok pozisyona giriyor, karambollerde hep var, iyi penaltı alır. Ayrıca bu sene kampa geç katılmasına rağmen geçem sezon premir lig antremanı yemenin ve maçlarda boğuşmanın etkisiyle belli kendiside iyi çalışmış fiziki durumu çok iyi. Medyaya düşen son haberde beni sevin bende herşeyimi veriyim tarzı bir açıklamasını okudum. Diagne duygusal bir adam sahiplenildiğinde seviyesi artabilen oyunculardan. Kendisinden sadece halilin gelişi ile vazgeçilmeli yabancı sınırı ve halilin farklı profili sebebiyle ama yoksa muhammed ile rotasyonlu sezonu çok iyi götürürler. Bu adamı gönderip andone falan peşinde koşmakta hataydı. Ayrıca diagnenin geçen sene 4 maçını izledim adam bildiğiniz oyun falan kuruyordu ortasaha önünde burada yapmadığı işleri falan yapıyordu garip adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'yi de iyi paraya satamıyorsan faydalanacaksın. 2-3 milyon için gözden çıkarılacak forvet değil asla.

      Sil
  5. Diagne çok farklı bir kişilik. Kontrol etmek çok zor onu. Sahada işini bir şekilde yapıyor ama. Tek yönlü bir santrafor da değil kesinlikle. Mustafa, Diagne rotasyonu ile devam edeceğiz bu sene sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha dışında da aslında çok sorununu duymuyorum. Onun meselesi kendi kendine :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir