10 Ağustos 2021 Salı

Victor Nelsson Galatasaray'da


Stanciu haberleri vardı, görüşüldüğü yazıldı, başkan da açıkladı hatta. Sonrasında Tanganga, kiralık olarak iş bitti diye yazılıyordu. Morutan konusunda da bunları okuduk. 3'ünün ortak noktası, transferlerin gerçekleşmemiş olması. Bana öyle geliyor ki, hedef şaşırtma işini iyi yapıyoruz. Nelsson gündem ise, listende 1. sıradadır. Cicaldau'nun da öyle olduğunu düşünüyorum, sağ kanatta da eminim ki Morutan harici, bambaşka bir isim ilk sırada. Galatasaray bu işleri sessiz ve bir anda yapıyor. Süreç bir anda değil elbette de, bize yansıyan hali bu.

Potansiyelli, geleceği olan ve geliştirmen halinde, çok daha yüksek rakamlara satabileceğin futbolcular için ödenecek yüksek bonservis bedellerine takılmıyorum. Çünkü maaş düşük oluyor ve o bonservisi bir şekilde çıkarıyorsun. Peki Luyindama diyenler olacak. Eğer o sakatlık dönemi olmasa, en kötü ihtimalle 12 milyon avro'ları görüyordun. Marcao için "küme düşen takımdan gelen stopere o kadar paralar verilir mi" deniyordu, onun da en kötü hali 10 - 12 milyon bandında gezdi ki, çok daha fazlası olacak.

Nelsson için de bu geçerli. Yüksek bir bonservis bedeli olsa da, potansiyelin ederi bu. 1 önceki sezon, Dortmund'un gündemine geldiğinde, 8 - 10 milyon avro arası konuşuluyordu. Şu an ise daha uzun vadeye yayıp, 7 milyon avro civarında bir bonservis bedeli ödedin. Maaşı ise düşük tuttun ve elini güçlendirdin. Ölü yatırım yapıp, olmadık yıllık ücretler vermek yerine, transferi bu şekilde gerçekleştirmen daha mantıklı. Herkesi böyle alamazsın da, yatırım yaparken düşüncen bu olur.

Nelsson'u zaten konuştuk. Kjaer'i andırdığını söyleyenler oluyor. Onun da nedeni şu. Kjaer de ağır bir stoper ama bizlere ağır gibi gelmiyor. Pozisyon alması ve zamanlaması o kadar iyi ki, ağır olmasını konuşmuyorsun. Nelsson da öyle. İyi pozisyon alması ve zamanlaması sayesinde, ağır olması çok göze batmıyor. 22 yaşında ama oyun aklı oldukça yüksek. 30 - 40 metrelere rahatlıkla uzun toplar atabilecek bir stoper. Geriden oyun kuran, pas oynamayı seven Galatasaray adına ideal tarz. 22 yaşında olmasına karşın, lider özelliği de var. Bu da Marcao'ya artı.

10 yorum:

  1. eğer hava topu ve araya kaçan forvetler hususunda sorun yaşamaz isek iki oyunu geriden kurabilen stoper ile elimizi ciddi manada güçlendirmiş olabiliriz. bu noktada luyindama'dan uygun bir bedelle çıkılacağını umuyorum. luyindama'dan çıkılarak bu ikiliyi dengeleyecek canavar fizikli bir önlibero da bulunursa oldukça ilginç düzen ile sahaya çıkabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hava topu konusunda, kenardan değil de, cepheden iyi. Kaçan forvetler konusunda da, zamanlaması ve pozisyon bilgisi çok iyi.

      Sil
  2. Gayet guzel is. PVA, Marcao, Nelsson, Boey 4'lusu tutarsa onumuzde ki 4-5 sene rahat eder, ve istikrarli bir defans hatti yakalariz. Saniyorum Luyindama ve Ozornwafor gider.. bunlarin yerine olasi bir Turk stoper transferi/kirasi da gelirse olay baska yerlere gider, elimiz cok rahatlar.

    Geriye kalan inceci skorer bir kanat - Feg'in gitmesi. Bir tane inceci 8-10 numara, Diagne + Falcao'nun gidisini de dusunursek bir de Halil hamlesi gelirse takimin cehresi cok degisir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama kalabilir de, o konudan hiç emin olamıyorum. Giderse eğer, bence de bir stoper gerekir. Mümkünse yerli.

      Sil
  3. Oyuncu kiralamak yerine bonservisi ile genç bir stoper almak çok daha mantıklıydi. Doğru bir hamle daha yaptık. Kuzeyli oyuncular bir şekilde alıcı buluyor satarken de sorun yaşamayız düzenli oynar ve gelişirse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Tanganga tutsa, geri alabilmek çok zor olacaktı. 15 milyon avro opsiyondan bahsediliyordu.

      Sil
    2. Evet mesela Gedson tuttu iyi oynadı ama tadı damağımızda kaldı bize katkısı az oldu.

      Sil
    3. O yüzden de bonservisli isimler önem kazanıyor :)

      Sil
  4. Abi nakit verelim desen 5-6ya alınırdı o kadar vadeyi uzatınca ister istemez bedeller artabiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicaldau için de bu geçerli. Ona yapacak bir şey yok işte. Satış mantığı her yerde böyle :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir