19 Ağustos 2021 Perşembe

Yine de turun mutlak favorisiyiz


Artık odağımızı Randers maçına kıralım. Ortada geçmemiz gereken bir tur var ve Avrupa Ligi gruplarına kalmamız gerekiyor. Marcao hadisesi bizi o kadar meşgul etti ki, konuşulması gereken hiçbir şeyi konuşamaz olduk. O konunun cezası mutlaka verilecek, yaptırımı hep birlikte göreceğiz. Konu Galatasaraylının meselesi. Burak Elmas da bu yönde bir açıklama yaptı. Artık önümüze bakalım ve Randers maçını konuşmaya başlayalım.

St. Johnstone'dan daha iyi bir takım olacağını düşünsem de, yine turun mutlak favorisiyiz. Elenmenin mazereti olmayacaktır, söylemek istediğim bu. Elbette rakibi çok fazla tanımıyorum. Tanıyan arkadaşların yorumlarına bakarsak, taktik / disiplin anlamında daha iyi, daha organize bir rakip. Liglerine de iyi başladılar ama çok fazla da pozisyon veriyorlar. Rakiplerinin gol beklentisi oranlarına bakınca, söylemek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Her geçen biraz daha üzerine koyacağız ama yoğun bir fikstür içindeyiz. Sık ve uzun deplasmanlar üst üste gelmeye başladı. Giresunspor deplasmanının 2. yarısı da, anlamsız bir efor sarf etmek zorunda kaldık. Rotasyon düşünmüyorum, buna imkan yok. Çünkü bazı isimlerin alternatifi yok, Nelsson ve Cicaldau gibi isimleri statü gereği kullanamayacağız. Bir de buna Marcao'yu ekledik ve imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışacağız.

Muslera
Boey Alpaslan Luyindama Aanholt
Taylan Berkan Kılınç
Feghouli Diagne Kerem

Emre Kılınç tercihinden emin değilim tek. Feghouli'yi oraya çekse, bu sefer kanatta kim olacak sorusu oluşuyor ve Babel / Arda Turan gibi ihtimalleri konuşuyoruz. Oysa bu isimler, kenardan getirildiğinde daha etkililer. İlk 11 başlamaları, takımın mücadele tarafında 1 kişi eksik oynaması demek. Emre Kılınç ile en azından tempo yapmak, ceza sahası koşuları ile orayı doldurmak ya da dikine çıkışı ile etki beklemek mümkün. Emre Akbaba hazır değil sanırım, yoksa o da orta sahanın merkezi için ciddi bir ihtimaldi.

Umarım kazanırız ve kendi sahamızdaki rövanşa biraz daha rahat çıkmış oluruz. Kazanmak için tüm imkanlara sahibiz. Eksik olsak bile, kadro kalitesi anlamında rakibin net önündeyiz. Odağı ve dikkati kaybetmeden, ön alanda oynamaya çalışalım. Rakip çok pozisyon veriyor, bizim de kaliteli ayaklarımız var. Tempoyu zaten kazandık, şimdi biraz da hücum organizasyonu arayacağız. Feghouli'nin yükselişi, Kerem Aktürkoğlu'nun varlığı, Diagne'nin formu değerli.

4 yorum:

  1. Takıma katılmamla birlikte sadece emreyi sol kanat keremi sağ kanat fegi ortada kullanırdım ayrıca emre keremi kanat değiştirirdim max kerem verimi alabilmek için, barış alperide mutlaka sahaya atardım çocuk avrupa tecrübesi kazanması için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir, maç anında bakacağız artık.

      Sil
  2. Akbaba kadroda, Diagne yerine de Mostafa'yi tercih etmis hoca, bekte de Yedlin var saniyorum hoca ya rakibi cok ciddi bir rakip olarak görmedi ya da baska bir plani var zira deplasmanda Yedlin ve Akbaba ile baslamak cesaret isi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir