23 Eylül 2021 Perşembe

Atalay Babacan değişikliği gördüğüm en büyük şovlardan biri


Atalay Babacan'la alakalı unutamadığım bir günü anlatayım. 28 Ekim 2018 tarihli, 2-0 kaybettiğimiz Yeni Malatyaspor deplasmanı. Bugünün Beşiktaş'ı misali, çok fazla sakat verdiğimiz ve eksik kadrolarla çıkmak zorunda kaldığımız haftalar. O gün 21 kişilik kadroyu 19 kişiyle kullandığımız gibi, yedek kulübesinde Atalay Babacan, Yunus Akgün, Recep Gül ve Celil Yüksel gibi isimler vardı. Hemen hemen kimsenin alternatifinin olmadığı bir gün.

30. dakikada Belhanda da sakatlanmıştı ve yerine giren isim Ahmet Çalık'tı. 4-3-3 gibi başladığımız maçta, 3'lü savunmaya dönmüştük. 0-0'dı o an maç ve işler fena gitmiyordu. 3'lü savunmaya dönmekle birlikte, tüm dengeyi kaybetmiştik. Oysa düzenin devam etmesi adına, oyuna girmesi gereken isim Atalay Babacan'dı. Biz ise bu gençleri, kadroyu doldurmak için tutmuşuz. 2-0 da kaybettik zaten o gün. Kötü bir gündü.

O günden bugüne ne değişti dersek, Atalay Babacan 21 yaşında henüz ilk Süper Lig maçına çıkmış oldu. Büyük bir şovdu bu. 3-0 maç, iş işten geçmiş, Atalay Babacan'ı oyuna alıyorsun. 3-0 önde olsan, bence bu değişiklik gelmeyecekti. Babel düne kadar her maçta oynuyordu, bu maçta süre almadı. Bu da şov mesela. Atalay Babacan'ın 21. yaşında ancak Süper Lig'de bir maçta şans bulabiliyor olması da apayrı konu.

Altın jenerasyon diyorduk, bu gençlerin üzerinde duruyorduk. Ozan Kabak şans buldu, aldı yürüdü de, diğer gençler kaybolmaya yüz tutmak üzere. Burada gençlerin de kabahati vardır, herkes aynı gelişimi göstermiyor. Işığı yakan şans buluyordu yoksa. Bugüne bakarsak ise, Feghouli için mi sabrediyoruz sorusu gelir. Atalay Babacan oynasa, daha kötü ne olabilirdi diyen de haklıdır. Atalay Babacan için sabredersin, Feghouli için değil. Gençleşme böyle bir şey değil, sadece transfer yapamazsın. Kendi içine de dönmek zorundasın.

Artık rutinimiz oldu diyelim.
Blog'daki tanıtımlara da 1-2 tık atmanızı bekliyorum.
Bu anlamda vereceğiniz destek de çok kıymetli..

20 yorum:

  1. Baştan sona doğru, eline sağlık. Zaten gençlere şans verilse de çok az bir kredileri oluyor. 15 20 dk süre aldığı maçta bir şekilde gol asist yapabilirse ne ala (bizim Kerem, FB Muhammed gibi). Yok o kısıtlı sürede dikkat çekemezse işi mucizelere kalıyor. Halbuki şöyle düşünmek lazım, belli bir CV ile gelen Gedson bile ilk 3 4 maç kötüydü. Israr edilince gördük ne olduğunu. Tamam hepsi öyle olamaz ama şans verirken de krediyi biraz fazla tutmak lazım. Çocuk verilen 20 dakikada risk alıp birseyler yapmayı mı denesin, neme lazım deyip her topu sağlam mı oynasın? Biraz güven hissetmesi lazım ki gercek oyununu sahaya yansıtsın.
    Atalay beklerken biz jubile arifesindeki Selçuk'a, Jimmy Durmaz'a vs dakika verdik. Bunlardan beklenti neydi mesela? Jimmy maksimum 1 gol 1 asistle kapatırdı sezonu - ki o bile olmadı. Bunun için mi potansiyel yeteneğin süresi olamadı? Ayrıca, alt yapıdan çıkan her genç Messi olacak değil sonuçta, kimisi de iyi yedek olur. Ona da ihtiyaç var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençleri daha cesur şekilde, direkt sahaya atmalı. Feghouli ile uğraşmayacaksın mesela.

      Sil
  2. Çok güzel bir tespit.Babel ve Feghouli oynayacak diye bekleyip duralım.Adamlar emekli olacak hala form tutup maç kurtarmalarını bekleyecegiz.

    YanıtlaSil
  3. Diğer büyük takimlarin kalelerde bile cesurca gençleri oynatirken bizim hala bir Atalay i oynatamamamiz ayıptır. Tespitin 💯/💯 doğru ama gelecek maçlqrda 69-70 den sonra yine Babel-feghouli oyuna girecek ve maç başı parasını alacak...

    YanıtlaSil
  4. Böyle bir kaosun içine Atalay'i atarak onun gelişimine nasıl bir katkıda bulunmayı düşündü acaba hoca.
    Bundan sonra kupanın ilk turunda oynatiriz bir maç da öyle oynar. Bizim oyuncu geliştirmekten anladığımiz bu işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de sırtı sıvazlanıyor, hadi koçum diyerek. Ne yapabilir ki.

      Sil
  5. (Emre)
    Gecen Isliklanan Babel'i mac sonu korudu. Simdi ilk defa oyuna almadi. Demeki taraftar tepkisinden etkileniyor hoca. Dedigin gibi tamamem sov Atalay'in girmesi.

    YanıtlaSil
  6. Hocanın altyapıdaki gençlere "çocuğuma bir şey olmasın" mantalitesindeki anne-baba gibi davranmayı bırakıp şans vermesi lazım. Bu çocuklar yuhalanmayı ve psikolojik baskıyı, 22 yaşına kadar şans verilmeyip 2inci, 3üncü lige bedelsiz transfer olup kaybolmaya tercih eder bence. Futbol camiasında da psikolojik desteği en iyi verebilecek kişi de Fatih hocadır.

    YanıtlaSil
  7. Cok iyi yazi hoca artik dengeyi kaybetti ne forma adaleti ne taktik ya da calisma hepsinde sıkıntilar oldugu cok acik.
    Ancak dün Mensah karsisinda ezilen Assuncao gibi oyunculara milyonlarca Euro vermektense Atalay ve benzerlerine sabredelim daha iyi en azindan surekli calim yemez bizim altyapi oyuncularimiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Assunçao dün çok iyi maç oynadı bence. Yorumun hatalı. Ezildiğini düşünmüyorum, aksine tek başına mücadele verdi. Keşke her trnasfer böyle olsa.

      Sil
    2. Mucadele etmedi demiyorum ki Mensah ile eslesmelerinde Mensah ya faul aldi ya da calim atti gecti basarili engellemesi yok zaten 2. gol de benzer sekilde yendi, Assuncao iyi bir pasor ama iyi bir kesici gibi gözükmedi kesinlikle ve saniyorum sadece 1 basarili tackle yapmis. Sinan Yilmaz'in kanalinda (Sports Digitale) detayli mac analizinde rakamlarla tartistilar bu konuyu ve pas harici istatistikleri ic acici degil ne yazik ki.

      Sil
    3. Assunçao, takımın geneline göre müthiş bir futbol oynadı. Gayet rakibi de bozuyor, ön alan presi var, çok tempolu. Çapa aramadı Galatasaray. Yorumun maalesef yanlış oldu.

      Sil
    4. Assuncao'nun 2. Gol öncesinde topu nasil kaptirdigini izlemenizi tavsiye ediyorum, resmen duvara carpmis gibi oldu Assuncao, orada karsisindaki adam da bir Felipe Melo degil orta sert diyebilecegimiz Mensah ve ona karsi kazandigi top yok, istedigi kadar pas oyununa yatkin olsun oynadigi mevkii icin fizik ve kesicilik olarak yetersiz. Kim yapmisti bu yorumu hatirlamiyorum ama U14 oyuncusu fizigi var demisti birisi ben de öyle düsünüyorum, umarim cok basarili olur beni yaniltir yeter ki bu rezil futbol son bulsun, eksi averaji olan tek büyük takim biziz resmen rezalet Super Lig'in en pahali kalecisi bizde ve eksideyiz.

      Sil
    5. İzledim, olabilir, ilk maçı henüz. U14 fiziği diyen halt etmiş, o kadarını diyebilirim. Basit, sığ, ilk maçtan hüküm verme yorumları yine başlamış. Cicaldau falan da bunu yaşadı, sonrası malum. Melo ile kıyaslayan, futbolcuyu tanımıyor demektir zaten. Boşa konuşuyoruz.

      Sil
    6. Orada Mensah ile Melo kiyaslamasi var yani Assuncao Melo kadar sert olmayan orta sert bir Mensah ile bile mücadele edemiyorsa gibilerinden bir yorumdu, ayrica Cicaldau'yu tartisan futboldan anlamiyordur :)

      Sil
    7. Söylediğim gibi. Hayatım bu gibi peşin hükümlerin ne denli terse düştüğünü izlemekle geçti. Aynı klişe taraftar modeli. Yorum yapmıyorum konu hakkında :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir