11 Eylül 2021 Cumartesi

Aytaç Kara'nın ismi, transferin son günlerinde oldukça konuşuldu


Aytaç Kara'nın ismi, transferin son günlerinde oldukça konuşuldu. Gözden çıkarıldığı, takımdan ayrılmak istediği gibi şeyler yazılsa da, Fatih Hoca bu ayrılığa izin vermedi. Yeni Malatyaspor'la adı çok ciddi şekilde anılıyordu diye biliyorum. O andan itibaren de, transferinin şartları konuşulmaya başlandı. Ne alaka olduğunu anlamamakla birlikte, geçmişine inenler dahi oldu. Aytaç Kara, son dönemde ligimizin en istikrarlı orta sahalarından biriydi. Bu istikrar sonrası, sözleşmesi de bitmişken, kendisini transfer etmek istemek doğru karardı.

Bu transfer yaz döneminin konusu değildi ki. Sözleşmeyi eski yönetim yapmış olabilir ama Fatih Hoca'nın listesinde olan bir isim. Anlaşma, Ocak ayından bu yana biliniyordu. Hatta Kasımpaşa kendisini bırakmış olsa, Ocak ayında gerçekleşecek transferdi. Eskişehirspor dönemi uç bir potansiyeldi, o sayede de Trabzonspor'a transfer oldu. Sonrasında sakatlık dönemleri oldu, sözleşmesi fesih edildi ama her gittiği takımda biraz biraz yükselmeyi başardı ve istikrar kazandı.

Sezona şanssız başladı. PSV maçlarına maalesef tam anlamıyla transfer yapamayıp çıktık ve bazı isimlere ekstra yük bindi. Aytaç Kara da o isimlerden biri. 6 numara gibi oynadı ve bence takımın geneline oranla, fena maçlar da çıkarmadı. İlk St. Johnstone maçında ise, Muslera'ya attığı pasın ihalesi ona kaldı. Yuhalandı, oyundan çıktı ve kendisi o günden bu yana yok. Kafa olarak da koptu diyeyim. Yuhalanması yanlıştı bu arada. Çok büyük bir tepkiydi o.

Avrupa listesine adı bildirilmedi. Ona yapacak bir şey yok, elde çok fazla alternatif oluştu. Takımdan gönderilmemesi ise doğru, yeni transfer edildi ve bu kadar erken gözden çıkarmak yanlış. Beğendiğim bir orta sahaydı, alternatif olarak elde tutulmalı. Zamanı geldiğinde katkısını verir. 6-8 numara gibi oynatabileceğiniz, yerli orta sahanız var. Bazısı beğenmiyor, tepki de gösteriyor ama 8+3 içinde yapacak çok fazla bir şey yok.

10 yorum:

  1. Anadolu takımlarında direk oynayabilecek hatta takımın yıldızı olabilecek bir oyuncu.Bence de takımda kalması doğru.Zaman zaman şans bulacaktır.Özellikle Türkiye kupası maçlarında performansı yükselebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif olarak geldi, rol ve beklenti belli. Büyük beklentilere girilmezse, mutlaka katkı sağlar.

      Sil
  2. her şeyi çok iyi bildiğini sanan toksik taraftarımız galatasaray'ın yedek kulübesinde kimin olmasını istiyor? cevap verirlerse sevinirim ama muhtemelen veremezler anca yangın yaparlar.

    aytaç gitsin o gitsin bu gitsin. kardeşim fatih terim çıkıp "bu takımın dümeninde aytaç var" demiyor ki. yedek bu adam. ara sıra oynayacak işte. süper lig topçusu. kim olacak modric mi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etiket beklentisi mi var hala diyorsun :)

      Sil
    2. hem de nasıl. delicesine var.
      2006 yılında istanbul'da liverpool'u 3-2 yenen takımın 11'i bu. şu an bu adamlar sahaya çıksa maçı başlamadan kaybederiz. iyi ki twitter yokmuş!

      mondragon
      cihan emre tomas ergün
      sabri okan inamoto carrusca
      ümit necati

      orta sahaya bak be :)

      Sil
    3. O kadro da kötüydü ama, iyi değildi :)

      Sil
  3. Daha öncede yazmıştım 6 numara olmaz aytaçtan ama 8 numarada rotasyonda idare eder, ki böyle futbolcularda lazım. Aytaçın 6 numara için bazı özellikleri çok yetersiz, top çalma istatistikleri ve 2li mücadele istatistiskleri çok düşük, beli zor dönen 6 için çok top kaybeden birisi ama 8 de bu özellikleri 6 kadar sırıtmıyor aytaçın alamate farikası hücum ve savunma yönünde belli bir seviyede olması

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 numara da olabilir, olmaz değil. An gelir, orada idare eder ligde. Hatta zorla, stoper dahi oynar. Oraya da evrilebilir. Ben imkansız görmüyorum. Kariyerini, bu seviyede uzatması adına gerekli bu dönüşümler.

      Sil
  4. UEFA listesine adının bildirilmemesine çok anlam veremedim. Zaten Assuncao’yu bildiremedik ve 6 maçlık uzun bir maraton var Avrupa liginde. Sakatlık veya ceza durumlarında Aytaç orada oynayabilecek sayılı isimden birisiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun ama orada hocaya saygı duydum ben. Yer kalmayacaktı çünkü bazı isimlere. Mecbur kalındı gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir