10 Eylül 2021 Cuma

Boey'in sakatlığının ardından, Yedlin mi, Alpaslan Öztürk mü?


Sezonu açtık diyebiliriz. Sakatlık haberleri gelmeye başladı ve hiç de beklemediğim bir isim olan Boey'den. En az 2 hafta olmayacağı söyleniyor ki, 3-4 haftaları da bulabilir. Yoğun bir maç trafiğine giriyoruz derken, sağ bekin en alternatifsiz mevkilerden biri olduğunu düşününce, beni bir üşüme alıyor. Rakip Trabzonspor ve Nwakaeme karşısında Yedlin olacak. Alpaslan Öztürk'ün sağ bekte kullanılacağını pek düşünmediğim gibi, kullanılsa da çok bir şey değişmeyecek.

Alpaslan Öztürk'ü sağ bek oynatmak, o mevkide hücumdan vazgeçmek demek. Yedlin'in oynaması ise savunma sorunu. Nwakaeme'nin pek savunma yardımı yok, Yedlin'in hızı hücum adına önemli bir unsur. Bana sorarsanız, bu süreçte 3'lü savunmaya dönmek en makul olan. 3-4-3 gibi oynanabilir ve elimizdeki stoper tipleri de 3'lü savunma oynamaya oldukça uygun. Biraz da, Yedlin'i kullanabilmek açısından yazıyorum.

Yedlin, Boey, van Aanholt ya da Ömer Bayram, bir anlamda 3'lü savunma bekleri. Yedlin'i biraz olsun kullanabilmek adına bu düzen uygun. Tabii çalışılması lazım, bugünden "hadi geçiyoruz" diyerek, oynanabilecek bir düzen değil. Ön çalışması, hazırlığı, sabrı gerekiyordu. Bu takımın bitmek bilmeyen bir 4-3-3 / 4-1-4-1 arası kurgusu var. Asla ödün verilmiyor ve ısrarla bu formasyonlarda devam ediliyor. Fatih Hoca da geçmiş dönemde 3'lü savunmaya zorunlu haller harici pek dönmüyordu. Boey sakatlığı sonrası, zorunlu bir hal olduğunu düşünüyorum.

Muslera
Alpaslan Luyindama Nelsson
Yedlin Taylan (Berkan) Cicaldau Aanholt
Morutan Halil (Diagne) Kerem

Lazio maçında da, Alpaslan Öztürk ile Marcao değişir ve Nelsson sağ stopere geçerdi. Elde imkan var, alternatifi de bol. Fatih Hoca kullanır mı derseniz, pek sanmıyorum. Yedlin sağ bek başlar diye düşünüyorum. Nwakaeme karşısında da kendisine bol şans dileyeyim. Alpaslan Öztürk oynasa da çok bir şey değişeceğine inanmadığım için, 3'lü savunmaya dönmek bana daha hayırlıymış gibi geliyor. Belki de yeni oyun formasyonumuzu bulmuş olurduk.

17 yorum:

  1. Hoca 3lüye doner mi bilmiyorum ama ne zaman böyle formasyon degisiklikleri yapsak yeterince calisilmadigi icin basarisiz oluyoruz zaten takim da cok yeni beraber oynama aliskanliklari yok ben bu mac ozelinde pek umitli degilim acikcasi. Özellikle senin de belirttigin gecen seneden beri yazdigimiz Yedlin'in savunma zaaflari ve karsisinda Trabzon'un en hazir oyuncusunun olmasi bunlar hep problem.
    Ben bir de istatistik paylasmak istiyorum;
    Süper Lig'in ilk 3 haftasında maç başı ortalama en fazla ve en az top kapma girişiminde bulunan 3 takım; sirasiyla:
    Beşiktaş: 40
    Kasımpaşa: 40
    Gaziantep: 37

    Galatasaray: 26
    Adana Demirspor: 25
    Başakşehir: 25
    Kisacasi sorunlarimiz gayet ortada beklentiyi cok yukseltmeden takima destek olmamiz gerekiyor, Trabzon'dan alinacak bir beraberlik iyidir hem bizden iyi hem de hazir takim, Lazio maci ise ruyalarima giriyor hahha.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl bizden iyi takım, savunmalarinda büyük problem var. Hücumda istahlari büyük de, maç başına en çok pozisyona giren takım biziz.

      Sil
    2. Savunma zaaflari konusunda haklisin ama orta saha ve ileri ucta bizden daha oturmus kadrolari var, kalecileri de daha formda zaten su an liderler.
      Bizim kadromuz su an degismis olsa da Roma karsisinda bile bizim PSV karsisinda dustugumuz duruma dusmediler, bize ters gelecek futbol oynadiklarini dusunuyorum umarim kazaniriz cok mutlu olurum ama benim pek umudum yok.

      Sil
    3. Orası öyle de, bizim de hücum hattımız derin ve çok yetenekli. Ortada bence maç.

      Sil
    4. Dikkat etmissindir mutlaka sen de Halil milli maclarda da girdigi her macta skora etki etti bu tip maclarin adami oldugunu dusunuyorum ve umarim hoca son 10 dakika kala sans vermez Halile.

      Sil
    5. Halil'i ilk 11'i düşünerek aldı hoca. Trabzonspor maçı belki kenardan gelir de, ilk 11'in parçası olacaktır.

      Sil
  2. Hayırlı olsun. Sakatlıklar başladı bile. Bunun gibi çok göreceğiz sezon boyunca.

    YanıtlaSil
  3. 3. Savunmaya dönülmesi çok ilginç olur gerçekten rakibin ezberini de bozabilir. Denemek lazım kesinlikle

    YanıtlaSil
  4. Vay Boey sakanlandı diye ahlar vahlar çekeceksek hakkaten kurulan kadro kağıttan helva demek ki? daha dün gelmiş 20 yaşında bir genç adamın yokluğu bizi bu kadar yıkmamalı. Boey'in katkısını, potansiyeli asla küçümsemek değil amacım. Boey ayrıca takım için de kıymetli biri oldu. Ama bir şekilde onun yokluğunu kompanse edebilmeliyiz.
    3'lüye dönse olur ama dediğin gibi bunun hazırlığı denemesi var mı? ısrarla 4-1-4-1 veya 4-3-3 zorlanıyor. Tüm dünyada birçok hoca 3^lüyü yeniden keşfetti, bir sürü versiyonu da var. Ve bence elimizdeki kanat bekleri de bu sisteme uygun. Belki Yedlin'i savunma görevleri azaltılmış bir şekilde oynatsak, sürekli yapacağı bindirmelerle rakibin dengesini bozabilir. Ama hoca maalesef denemiyor. Bir de elimizde pas yeteneği kısıtlı kaleci, bek ve stoperlerle ısrarla geriden çıkmayı deniyor. Umarım bu maçta daha direk oyun tercih edilir. Rakibin önde yoğun baskı ile maça başlayıp hemen skor bulmak isteyeceğini söylemeye gerek yok sanırım. Ve biz de bu şekilde başlanan her maçta istisnasız gol yiyoruz zaten.

    Hocamızın maça özel taktik geliştirdiğini görmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle. Tek sakatlığa ahlar vahlar olmamalı ama Yedlin o kadar güven vermiyor ki. Bence Alpaslan Öztürk de sağ bekte çok tatlı olmaz :( Bakalım hoca ne düşünüyor.

      Sil
  5. Muslera
    Taylan nelson luyi anholt
    Gustavo
    Morutan berkan cicaldau kerem
    Halil/Diagne
    Kadrom bu alpaslanı sağ bek oynatmak intihar olur çünkü nwakame kısa mesafede hızlı ve içe dışa çalım atabilen birisi alpaslan hem çok yavaş hem beli kalın dönüşleride ağır madara olur, yedlin ise mental olarak bitik çok pozisyon hatası yapar, taylan geçen sene 3lü stoper sağı bir önceki sene stoperde iyi oynadı çünkü pozisyon bilgisi iyi sağ bektede bence eldeki en mantıklı seçenek ve hızıda iyi. Stoperde luyi bence sol stoper oynamalı çünkü abdullah hoca kesin solu kapatın sağ alana top gelince şok presle bizi sıkıntıya sokma planını uygulayacak ki her takım bize bunu yapıyor, rakibi şaşırtır bu hamle. Tek karar veremediğim konu dilenmiş formda bir diagnemi yada takımı oynatan halilmi ki milli takımda kondisyonu iyi durumdaydı hangisi yedekten gelse faydalı olur kestiremedim kim çıkarsa eleştirmem ama sağ bek alpaslan veya yedlinle çıkar takım buaradan dağılırsa ciddi eleştiririm. Taylanda sallanıyor görüyoruz hepimiz ama 6 yerine bekte başlamak onada iyi gelecektir çünkü 6 sorumululupu çok çok fazla ben bu kadroyla yeneceğimizi düşünüyorum. Atrıca kesinlikle 3lü denememeli çünkü 3lüde kendi oyunumuzu oynayamama riski var o düzende tecrübeli değiliz. Diagne takım boyu için faydalı sanki halil sonaradan girse daha iyi olur sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan da orada olmaz. Hem alışkanlığı, hem yeterli hızı yok. 3lü savunmanın sağı olmak ile sağ bek olmak bambaşka şeyler.

      Sil
    2. Bek konusunda hızdan önce pozisyon bilgisinin çok önemli olduğunu düşünüyorum taylan çok hızlı olmasada hızlı bir oyuncu ayrıca pozisyon bilgisi yüksek, ayrıca yedlinde hız varda noluyor adam mental olarak bitik ayrıca çok pozisyon hatası yapıyor, iddaa esiyorum taylan şu yedlinden en az 2 kat iyi bek performansı verir defansif olarak, ofansif olarak oyun kurulumuna katkısıylada 4 kat falan verir. Yedlin tercihiyle yenilen 2 golün yanında o taraftan ceza sahamıza yaklaşık 15-16 kez girdiler ki bu rakam çılgın bir rakam.

      Sil
    3. Hız da önemli. Pozisyon bilgisi ise olay, Alpaslan ile de savunursun orayı. Hem hücumu, hem savunmayı dengeli götürmelisin büyük takımda.

      Sil
    4. Bence de yedlin hem hücumj hemde savunmayı dengeli bir şekilde kötü oynadığı için oynamalı :) bu dengeyi başkası sağlayamaz cidden

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir