29 Eylül 2021 Çarşamba

Bu 2'liyi birlikte kullanmanın başka formülleri de var


Galatasaray'ın 4-4-2 ya da 4-1-2-1-2 gibi oynayabileceği üzerine daha önce yazmıştım. Daha doğrusu, Diagne ve Halil Dervişoğlu'nu birlikte kullanabilme formülünü geliştirmek gerekiyor. Halil Dervişoğlu, bağlantıda çok iyi isim olsa da, işin skor ve ön alanda kalabilme tarafında Diagne önemli. Bunu da, Göztepe maçının 2. yarısında tekrar gördük. 2. yarıda 4-4-2'ye dönüldü ve hem Diagne sayesinde ön alanda kalabildik, hem de Halil Dervişoğlu'nu yükselttik.

Bu 2'liyi birlikte kullanmanın başka formülleri de var. 4-4-1-1 olur, 4-3-2-1 gibi dizilip, Halil Dervişoğlu'nu forvetin arkasına yazabilirsiniz. Hatta 4-3-3 gibi oynamaya devam edip, sol kanada yakın da oynayabilir. Bağlantı ve oyun aklı tarafında sahada kalması gerektiğini düşünüyorum. Maçı gelir Diagne oynar, maçı gelir Halil Dervişoğlu oynar hali bana sağlıklı gelmiyor. İstikrardan uzaklaşıyoruz çünkü. Stoper tandemi, orta saha ve forvette istikrar şart.

Galatasaray'ın oyun profili ve oyuncu yapısı değişiyor. Daha tempolu ve hareketli isimlere sahibiz. Berkan Kutlu / Cicaldau 2'lisini orta sahanın merkezine yazdığın an da, seni taşıyacak yapı ortaya çıkıyor. Bir kanadı Kerem Aktürkoğlu, bir kanadı Morutan. Morutan zaten oyun kurucu özellikli, orta sahaya da kayar. Kerem Aktürkoğlu da presin, mücadelenin içinde var. Bu hareketlilik, özellikle lig tarafında keyifli bir görüntüyü de getirir.

Tabii biz 4-3-3'den ödün vermeyiz, böyle devam eder. Bu kurguda da, Halil Dervişoğlu / Diagne 2'lisinin bir arada kullanılacağını düşünmüyorum. En azından, Diagne'yi hatırladık ve Göztepe maçının 2. yarısında kullandık. Gördük ki o da bu takımın olmazsa olmazlarından. Seni ön alanda tutacak, skor yapacak, fiziğiyle iş görecek isim. Halil Dervişoğlu, en ileri uçta tek başına kaybolmaya başladı. Bağlantı olmaya çalışırken, tamamen yok oluyor.

8 yorum:

  1. Fenerin berishayı son maçta enner valencianın arkasında kullandığı gibi bizde halili kullanabiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Denemek lazım. Halil o rolü daha da iyi oynar.

      Sil
    2. Halil de çok rahat eder bu pozisyonda çünkü üstünde şuan büyük bir gol baskısı var geçen maçta feguliye atmadığı pas ispatı mesela :)

      Sil
    3. Attı golünü artık. Atmıştır stresi :)

      Sil
  2. Halil ve Kerem Diagne'nin arkasında serbest orta sahaya da Morutan - Cicaldau - Berkan şeklinde de oynayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur o da, alternatif çok. Yeter ki deneyelim :)

      Sil
  3. 4-2-3-1 denenmeli düşüncesindeyim. Kerem-Halil- Morutan-Diagne oyununu merak ediyorum.Halil daha etkili olabilir.Bariş ve Emre kılıç bu üçlüye alternatif olabilir.Tek önlibero çok riskli bir oyun.Berkan ve Cicaldau 2'li oynayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denenir de hoca çok sıcak değil o formasyona. Net oynanır yoksa.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir