27 Eylül 2021 Pazartesi

Bugün çoğu büyük takımın aradığı, kadrosunda görmek isteyeceği bir yerli stoper


Alpaslan Öztürk transferi değerliydi, bunu her fırsatta yazıyorum. Bugün çoğu büyük takımın aradığı, kadrosunda görmek isteyeceği bir yerli stoper. Eli çok rahatlatacaktı çünkü. 8+3 içinde daha da gerekiyor. Şu ana kadar kendisinden tam anlamıyla yararlandık da diyemem. An geldi, forma giydi ve bence iyi işler çıkardı. Önemli noktası, basit oynuyor. Luyindama'da olmayan bu işte. Basit oynamıyor, risk alıyor ve hataya çok müsait.

Fiziği toparlıyor, kendisine geliyor diyoruz da, hala hataya çok müsait ve oynanan oyun ile pek alakası yok. Sağında Yedlin, kalede Muslera, sağ stoper Luyindama. Bu üçlü o kadar hataya müsait ki. Lazio maçında, Nelsson / Marcao oynadığında işler iyi gidiyordu. Nelsson da lider karakter, Yedlin'i yükselten isimdi. Geriden iyi oyun kurdun, ayaklar yere sağlam bastı ve oyunun yükseldi. Marcao'nun yokluğunun acısını çekmeye devam ediyoruz.

Göztepe maçının 2. yarısında, Alpaslan Öztürk yine iyi bir maç çıkardı. Sağ stoperin arkası büyük boşluktu mesela, golü de öyle yedik. O boşluk kapandı, Yedlin biraz daha yükseldi ve müdahaleleri ile de ciddi katkı sağladı. Basit oynuyor bir de, hataya o kadar da müsait değil. Oynadığın oyuna daha yatkın yani. Nelsson da iyi bir maç çıkardı bu arada. Özellikle de önde bastığımız anlarda müdahaleleri çok iyi. Zaman içinde, kendisinden yana beklentilerim çok yüksek.

Alpaslan Öztürk, Donk'un rolü için geldi. An gelecek iş yapacak, yedek kalacak sorun etmeyecek. Takımın ruhu, mücadelesi için de elinden geleni yapacak. Yüksek beklentilere girmeden, işini yaptığını izleyeceksin. Marcao dönene kadar da, Alpaslan Öztürk / Nelsson tandemiyle devam etmemiz gerekiyor. Luyindama ile risklere yatkınız, bunun önüne geçmeliyiz. Marcao döndükten sonra, Nelsson / Marcao istikrarı zaten bozulmaz.

13 yorum:

  1. Luyindama maalesef sürekli risk alıp hata yapıyor.Bu kadar iyi bir stoper neden bu hale geldi akıl alır değil.Geldigi ilk dönem harika maçları vardı.Sakatligi atlattı ama hala bir türlü basit oyunu benimseyemedi.Alpaslan konusunda katılıyorum.Bizim dışımızda tüm takımlarda yerli kuralı nedeniyle 11 başlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basit oynasa biraz daha, her şey güzel olacak ama yapmıyor bunu. Talimat değil yani, kendi isteği. Alpaslan Öztürk böyle oynamıyor.

      Sil
  2. hocam luyindama'nın bu takımda yeri olduğunu düşünmüyorum ben artık. abi bu kaçıncı hata ya? Mesela askerlikte bir emre itaatsizlik vardır, bir de emre itaatsizlikte ısrar vardır. Israrın cezası ağırdır. Artık luyindamanın yaptığı şey hatada ısrardır hocam, cezası da ağır olması gerekir. Yeter artık bıktık, dünkü ıslıklama doğru değildi evet ama yeter artık. Aynı şeyleri izlemekten bıktık. Hata da yapsa Alpaslanla devam etmeliyiz artık, Marcao dönene kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun tarzı uymuyor bize, daha da geriliyor. Bunu söyleyebilirim.

      Sil
  3. top rakipteyken luyindama'yı gördüğümde rahatlıyorum, çünkü eminim ki rakibiyle girdiği ikili mücadeleyi mutlaka kazanır. bu kadar iyi savunmayı ligde başka hiçbir stoper yapamıyor. ama top luyindama'nın ayağındayken ise adeta pimi çekilmiş bi bomba gibi, bazen çok basit kısa pası bile atamıyor. böyle bi ikilem içinde çok ilginç bi oyuncu işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağırlıklı olarak topa hakim oynadığın için de, Luyindama sırıtıyor. Topu rakibe ver, geride bekle. Luyindama'dan iyi stoper yok :) Geçen sezon Alanyaspor deplasmanı gibi.

      Sil
    2. Aynen katılıyorum.Fenerbahce de oynaya Kim de aynı.Top rakipteyken ve pas oyununda yer almiyorsan çok iyiler.Hatta ligin en iyi stoperi luyindama ve kim.Ama topla oynamayacaklar.

      Sil
    3. Kim'in yine topla ilişkisi Luyindama'ya göre iyi. Basit oynuyor bir de. Tabii 3lü savunmanın bu noktada avantajları oluyor.

      Sil
    4. Yine aynı şeyi söyleyeceğim. Hoca o zaman oyuncuya göre oynasın. 3 lü savunma denesin mesela. Takımda her şey ezbere gidiyor. Oyun planı ezber oyuncu değişiklikleri ezber duran toplar ezber oyun planı ve yerleşim ezber... sürekli kötüye gidiyoruz iyiye gitmesi için de bir değişiklik yapılmıyor.

      Sil
  4. Üstteki yoruma katılıyorum. Ligin en iyi savunmacısı ama top ayağındayken bildiğin deli taklidi yapıyor :) Yaptığı hareketlerin başka bi açıklaması yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin en iyi savunmacısı mı, bu tartışılır :)

      Sil
  5. Bu tarz çok yönlü oyuncular her takıma lazımdır. Önemli olan doğru yerde doğru zamanda kullanabilmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu aralar da kullanmak adına ideal zamanlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir