1 Eylül 2021 Çarşamba

Çok anlamsız, garip, fazlasıyla da komik duyarlar okuyorum


Çok anlamsız, garip, fazlasıyla da komik duyarlar okuyorum. Şans verilmemesinden girmişler, Falcao ve Babel süre aldığı için küstü dahi demişler. Falcao'nun 5 dakikaları, Babel'in de kanat oynaması mı küstürmüş oluyor? Geçen sezon, sakat olmadığı sürece oynayan o değil miydi? Koca camia işi gücü bırakıp, Mostafa Mohamed'i mi pışpışlayacaktı. Pışpışladı da bu arada, aslında sorunların temelinde bu var. Fatih Terim, Mostafa Mohamed'in ismini belirtmeden önce hanginiz futbolcuyu tanıyordu?

Kendi geldi gitmek için, talebi kabul gördü. İstediği de olacaktı. Zamalek ile aradaki hadiseleri bilmiyorum. Ne oldu da bu transfer gerçekleşmedi, mutlaka açıklaması gelecektir. Mostafa Mohamed'e dönersek, süresini alıyor, her fırsatta sahada zaten. Diagne şu an senden daha iyi durumda, hem de en ölü haliyle. Diagne oynayacak tabii, bunda ne var. 45'de de olsa giriyorsun oyuna, bazen hoca direkt seni 11 başlatıyor. Ne verdin, bu sezon ne durumdasın?

Geçen sezona fırtına gibi girdi ve çabuk kesildi. Hata bizde, öyle uçurduk ki. Olmadan oldum havası bu, kendini yıldız zannetmeye başladı. Yedek kalır düşer, ben bu takımın çok üzerindeyim havalarına girer. Elimizde Cristiano Ronaldo var da ben mi bilmiyorum? Galatasaray'dan önce futbolcuyu kim tanıyordu, Fatih Terim tanıttı bu adamı. Israr etti, oynattı, gelişimi için her şeyi yaptı. Çalış, al formayı. Forma orada, seni transfer eden teknik direktör, sana niye şans vermesin?

Hoca, Euro 2020 maçlarını dahi seninle izledi. Doğru forvet tarzını gösterdi, nasıl oynaması gerektiğini izletti. Oyununa yön katmasını istemesi suç mu? Burak Yılmaz'a dokunuşunu hatırlayın, Şampiyonlar Ligi'nde kaç gol attı, adam Drogba'nın arkasında ezilmedi bu sayede. Oyun içi katkını arttır, mücadele et diyor. Tüm takım sana odaklı oynayamaz, böyle bir lüksü yok. Düzen de senin üzerine kurulamaz, daha o seviyeye gelmedin. Bak Diagne'si nasıl değişiyor, gamsız dediğimiz adam.

Diagne, maçta penaltı kaçırıyor ve aynı maçtaki 2. penaltıyı ona attırmıyorlar. Mostafa Mohamed ise maçta kaçırdığı penaltının ardından, bir penaltı daha olunca topun başına geliyor. Hem de şampiyonluk maçı. Hoca diyor ki, futbolcuyu kazanmam, şampiyonluktan çok daha önemli. Bu mu şimdi Mostafa Mohamed'i kaçırmak, küstürmek? Bazısı da Felipe'lere iniyor, aynısı yapıldı diye. Abi bu kadar mı dar açı kovalıyorsunuz? Bu kadar mı Fatih Hoca nefretiniz? Sizin ben dar açılarınızı seveyim.

Mostafa Mohamed'den bu saatten sonra katkı almak zor. Benim beklentim yok en azından. Umarım katkı verir, iyi işler yapar diyeyim. Gitmek istiyordu, burada kalmak için gönüllü olmayacaktır artık. Keşke bu transfer gerçekleşseydi. Kalsın diyenler de zaman içinde üzülebilir. Şu an 3. forvet konumuna düşecek. Umarım çalışır da, giydiği formanın farkına varır, ayakları yere basar. Potansiyeli var, yetenekli. Mental anlamda ise çok uzaklarda bir yerde.

32 yorum:

  1. Abi en son Luyindama için böyle diyordun epey bir toparlanma görüldü :) umarım Mostafa'da da görürüz o toparlanmayı. Tabi her şey kendisinde bitiyor. Bu kadar keskin bir düşüş nasıl olabiliyor aklım almıyor benim. Bilmediğimiz ne sorunları var acaba? Gerçi ben de katılıyorum sana bu transfer süreci iyice tuzu biberi olacak düşüşün. Daha da kötü etkileyecek gibi. İnşallah sorun ne ise çözülür de geçen seneki günlerini tekrardan hatırlatır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama da hala eskisi gibi değil. + onun durumu sakatlık, burada mental bir hadise var. O kadar alakasız konular ki :)

      Sil
  2. Eline, kalemine sağlık. Eklenecek bir şey yok. Fatih Terim nefreti maalesef bizim taraftarlarımızın da belli bir kesiminde moda oldu. Eleştiri, beklenti ayrı bir şey, nefret başka bir şey. Florya'da karınca ezilse Fatih Terim'den bilecekler. Yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok açı kovalar oldular, nereden vursak diye. Gözler kör oldu.

      Sil
  3. Bu arada genç oyuncu almanın avantajları bunlar işte, bak mohamed performansı son dönemde çok düşüktü formsuzdu ona rağmen karla satıyorduk,genç oyuncudan zarar etme şansımız yok her türlü satılabiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki öyle, genç ve potansiyelli isimden en kötü şartta dahi zarar etmiyorsun.

      Sil
  4. En başta hedefi Fransa'ydi sanırım. Gelişim sağlayamıyor ve bunun sorumlusu büyük oranda kendisi. Çalışması lazım yoksa Mısır'da kalır.

    YanıtlaSil
  5. Allah'tan maçlar seyircili. taraftar destek verir mohamed gol atar hocaya sarılır yürür gideriz inşallah

    YanıtlaSil
  6. Mohamed'in şanssızlığı pandemi oldu. dolu tribünler önünde oynayıp gol atıp o coşku ve sevgiyi görse hayatta gitmek istemezdi. neyse bu sezon tadar o zevki sonra onyekuru gibi kulübe bağlanır

    YanıtlaSil
  7. Repertuarını genişletmek istemeyen bir futbolcu ya kalmak istemiyordur ya da vizyonsuzdur. Babel ve Falcao süre alıyor ve gitmiyor, bu adamı gönderiyoruz mantığı da saçmalığın daniskası. Şu iki adama teklif gelse ilk gidecek iki oyuncu onlardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca dokunmak istiyor, onu en iyisi olsun diye zorluyor. Bunu görmüyor kimse, inanamıyorum.

      Sil
  8. Jonas Wind için konuşulan rakam 9 milyon euroydu, Mohammed'in taban fiyatının 8,5 milyon olduğunu gördük, keşke Wind'i alabilsek diyorum ben, Morutan dan sonra en önemli transferimiz olur. Gedson'u opsiyonsuz kiralayabiliriz, Diagne'nin sözleşmesi bu yıl sonunda bitecek, Halil'in durumu belirsiz, Mohammed için de görünen, en azından ihtimal olarak, ya bonservisini almayacağız, ya da alıp satacağız, dolayısıyla bir santrafor almamız gerekecek, bence hazır para harcama şansımız var ve piyasalar durgunken bu işi bitirmemiş lazım.

    YanıtlaSil
  9. Her bele durumlarda Fatih hocaya eleştiriler dözülmez hal almağa başlayıb
    Mustafanı israrla transfer etdiren hoca
    Onu ilk 11 e koyan hemişe arxasında duran hoca ancaq Mohammadin performansı düşdü deye tenqid olunan yene Fatih hoca.
    Bu adamın problemleri var üzünden belli olur. Her epizoddan sonra üzünde bir narazı ifade yaranır
    Diger bir hadise de Marcao ile Kerem arasında yaşanan hadise
    O olaydan sonra Keremin her hal hereketi bezilerine antipatik gelir.
    Niye zerbe vurdu niye adam kecçdi ? O nece gol sevincidir? Bu usağın bir terefi qaxlmaga başlıyıb ve s
    Bunlar biraz da yabancı sevicilikle elaqelidir mence.Eyni şeyi Kerem etse düşüne bilmirem
    Men bütün bu durumların öhtesinden gele bileceyimizi düşünürem. Başımızda illerin tecrübesi var.Mostafadan da belke bir şekilde fayda ala biler. Biz yeter ki ne aşırı sevek ne de yerin dibine soxaq

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilqar qardashım, yazdıklarıvı men başa düşebilirəm ama Burak'ın başa düşdüyünü düşünmürəm. Azerbaycan dili öyrəşməyənlər üçün çətindi, belke biraz daha Türkçe'ye yaxın yaza bilərsən?

      Sil
    2. Menim eziz qardaşım onsuzda azərbaycanca türkceye yaxın dildir
      Başa düşülmeyen bir şey mence yoxdur?
      Hemde azərbaycanca qala qala niye türke yazmalıyam?

      Sil
    3. Yazdığım sehv anlaşılmasın türkceye birnsözüm yox sadece bildiyim anladığım dilde yazmalıyam onsuzda yazdığım aşağı yuxarı anlaşılır məncə

      Sil
    4. Bizim dilimizde ə, q ve x harfleri kullanılmadığı için anlaşılması zor oluyor ve bazı nüanslar farklı (başa düşmek Türkçe'de fazla kullanılmıyor mesela), yoksa benim için zaten bir sıkıntı yok yanlış anlama :)

      Sil
    5. Azerbaycanlı kardeşlerimizin her zaman başımızın üstünde yeri var ki, yeri olmasına da gerek yok. Mekan onların zaten, biriz biz :)

      Tevci arkadaşımın hakkı var ama, Türkiye alfabesinde olmayan harfler yazıya eklenince bir zorluk oluşuyor. Yoksa ben de anlıyorum yazılanlardan az çok, geneli anlıyorum diyeyim :)

      Sil
    6. Başınız var olsun abiler
      Önemli olan bir birmizi anlamamız.
      Ortada bir sorun yoxsa ne gözel
      Ə herfini bilirdim de q ve x ni bilmirdim bu arada :)

      Sil
  10. bir kere ilk başta adamı kaosa iten halil umut meler oldu. bu unutulmasın!
    mohammed gece hayatına feci kapıldı. kadın delisi diye herkes konuşuyor. eşini getirmeme sebebi de bu. eşin varken eve bağlanırsın çünkü.

    hocanın bana göre tek suçu kaçan gollere fazla sert tepki veriyor. biraz yapıcı olmalı 68 yaşında artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toparlayacak artık, yol kalmadı. Önce ailesini buraya getirerek işe başlayacak.

      Sil
  11. diagneye duygusal diyorduk, Muhammed hepten lisede elini 1 dk. tutmadık diye hıçkırıklara boğulan sevgilime döndü. Bence ciddi anlamda alıngan oldu. Hocanın randers maçındaki bana göre HAKLI tepkisi (1 metreden abanıp kaçırdığı gol) , oyundan alınırken ve girerken surat ifadesi, maç sonu taraftar reaksiyonu (sosyal medya) bunlar daha da geriye götürdü Muhammedi. Bir de şey diyorlar; ya ikinci forvet olmak istemiyor, hep ilk 11 istiyor. Ya kardeşim sen bu takıma geldiğinde takımda FALCAO vardı ya. Sen bunu bilerek göze alarak gelmedin mi? Formda bir falcao'yu kesebilir misin? Ne oldu da şimdi bu berbat futbolunla ilk 11 sevdalısı oldun. Çalışacaksın kardeşim çalışacaksın, bak diagneye sahada basmadık yer bırakmıyor. Evet kaçırıyor saç baş yolduruyor ama pozisyona giriyor. Sen sahada hayalet gibi dolaşırsan hoca da tepki koyar taraftar da. İnşallah hocayla başkanla güzel bir toplantı bir yemek organizasyonu ve güzel bir konuşmayla sorunlar çözülür ve eski Muhammedi izleriz. Zira Galatasaraylı olan herkes forvette seni istiyor o ilk zamanki Muhammedi istiyor buna emin ol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcuda bitiyor iş, çalışacak alacak o formayı. Potansiyeli var. Onu transfer eden teknik adam, neden durduk yere gözden çıkarsın ki? Futbolcunun yükselememesinin kendi başarısızlığı olacağını bilmiyor mu.

      Sil
  12. Hikmet KESKİN01 Eylül, 2021 17:33

    Haksızlık içeren bir yazı olmuş bence. Fatih Terim'in de bu süreçte hataları oldu. İlla ki bir tarafı tamamen haklı, bir tarafı hasız duruma düşürmeye gerek yok.

    Önceki yazılarınızda Mustafa Muhammed'e karşı tahammül sınırının neden düşük olduğunu sizde yazmıştınız -ki bence bu doğru. Fatih Terim'in bir basın toplantısında doğrudan bir futbolcuyu hedef alan demecini ilk defa gördüm ben ve en büyük hata buydu. Kendisini kazanmak için kapalı kapılar ardında ne yaptı bilmiyorum ama kaybetmek için gözlerimizin önünde çok şey yaptı. Yani özetle kim daha haklı konusuna girmeyeceğim ama iki tarafında hataları var. Umarım bu saatten sonra fayda almasını bilir kendisinden.

    Saygılarımla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı son derece haklı bence, haklı olduğunu düşündüğüm için yazdım. Hocanın genel manada, herkes için hataları olmuştur da, yazıdaki amaç, hocaya yapılan haksızlığı dile getirmek. Tahammülsüzlüğü var da, neden var mesela. Vardır hataları tabii. Yazının amacı, hocaya yapılan haksızlığı dile getirmemdi. Eleştirin içi çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
    2. Yazı sonuna qeder hakı. Oyuncu bele tavır sergileyince Fatih hoca da düz olanı eledi.
      Yersiz sevicilik zarar verer her kese
      Ağlını başına yığsın çalışsın formasını alsın

      Sil
  13. Ben artık mustafa olayının arkasında başka şeyler olduğunu düşünmeye başladım özellikle son maç bence direkt fatih hocaya yazar puan kaybı, tamamıyla teknik kadro sebebidir 2 puan ama mustafa konusında fatih hocayı eleştirmek bencede çok saçma, hatta ben madem mustafa bu halde neden babeli forvete atmadık bari top tutardı tıplar duvar gibi dönmezdi yazdım. Olur olmadık herşeye foraat kovalayıp fatih hocayı eleştirenleri hiç doğru bulmuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne var bilmiyorum, pek merak da etmiyorum :) Ben sahadaki performansa bakarım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir