6 Eylül 2021 Pazartesi

En azından, yapacak bir şey yok, önümüze bakalım kararı


Marcao konusundaki düşüncemi biliyorsunuz. Yaptığı hatanın pek affedilir tarafı yoktu ve satılması gerektiğini düşnüyordum. 3'e 5'e bakma sat anlamında değil tabii, mümkün olan en iyi rakama. Ne olursa olsun, bu adam senin bir değerin. Kendi değerine ne kadar hançer vurmuş olsa da, panikle ve anlık öfke ile hareket edilmemesi güzel. Talipleri de çıktı bu sürede ama istenilen rakamlar olmadı belli ki. O yüzden de takımda kaldı. Bu saatten sonra, kendisinden fayda almaya bakacaksın. 150 bin avro cezasını ödedi, TFF zaten 8 maçlık bir ceza verdi. Cezasını çekiyor.

Kerem Aktürkoğlu ile barışırlar mı, barışmazlar mı bilmem. Herkes işini yaptığı sürece de beni çok ilgilendirmez. Selçuk İnan / Sabri Sarıoğlu ikilisi, yıllarca küs şekilde bu takımın formasını giydi. İşlerini yaptılar, herkes kendi önüne baktı. Barış olmayacaksa, böyle bir ortam da sağlayabilirsin. Herkes işini yaptığı sürece sorun olmaz. Kerem Aktürkoğlu haklı tabii, Marcao da özrünü diledi, cezasını çekiyor.

Marcao'yu Avrupa Ligi listesine yazmak doğru karar. Lazio maçından itibaren forma giymeye başlamalı. Eksikliğini de yaşıyoruz aslında. Nelsson / Marcao 2'lisi çok iyi olacak derken, Nelsson'u sol stoper oynatmak zorunda kaldık. Şu an Galatasaray'ın en büyük sorunu, geriden oyun kurabilmek. Marcao, geriden oyun kurabilme tarafında değerli. Çok temiz sol ayağı var ve kısa paslarla ya da kendisi topla çıkarak takımını rahatlatıyor. Kasımpaşa maçında oynasa, 2. yediğimiz golde o kaos yaşanmazdı.

Döndükten sonra da, Nelsson ile iyi bir 2'li olur. Geriden oyun kurabilme sorunu da büyük oranda çözülür. Nelsson da yerini bulunca, performansını arttırır diye düşünüyorum. Bir de 6 numara çekersek, taşlar tam anlamıyla yerine oturacak. Sonuç olarak, affedilmesi doğru karar. En azından, yapacak bir şey yok, önümüze bakalım kararı. Yoksa vicdanen affetmiş değilim de, benim affedip affetmememin bir önemi yok. Sen kimsin diyenler de haklı.

15 yorum:

  1. Luyi şu yeni yeni toparlanan haliyle bile daha iyi bir savunmacı olsa da barındırdığı ekstra özellikleriyle Nelson, szalai vs de dahil ligde muadili olmayan bir stoper. Hatta her zaman neden 6ya evrilmediğini düşünmüşümdür belki hoca istemedi belki de kendi ama bence stoperdekinden de fazla fark yaratırdı. Böyle bir değerin yok pahasına satılmaması bence de hayırlı oldu umarım mental olarak sağlam bir şekilde döner

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk cümle ...haliyle bile Marcaodan daha iyi bir savunmacı olsa da Marcao barındırdığı... şeklinde olacak. Marcao hakkında yazarken adamın adını yazmayı unuttum cümle biraz anlaşılmaz olmuş 😅

      Sil
    2. Marcao değerli cidden. 6'ya evrilmiyor, çünkü sol stoper de değerli. Sol ayaklı daha doğrusu :)

      Sil
  2. Profesyonel dünyada marcao sırf bu olayı yaptı diye 35e satsaydık yarın başkası gitmek istese göndermesek aynı şeyi ypmayı düşünebilirdi bu olaya böylede bakmak gerekir. Keremin affedip affetmemesi hiç önemli değil çıkıp herkes oyununu oynayacak, yönetimi gs düşmanı medyanın gazına gelmediği için tebrik ederim çünkü sorf gs zarar görsün sırf mevzu ga olunca ahlak bekçisi olanlar ağzının payını aldı yoksa ga taraftarına lafım yok yanlış anlaşılmasın :) bu arada marcao sol bekide yedekleyebilir en azından ömerden iyi olur bunuda düşünmek gerekir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3'e 5'e bakma sat olayı imkansız. Öyle lükslerimiz yok. Haliyle de uygun teklifi bekleyeceksin, satamazsan da kazanacaksın. Zaten cezasını çekti, çekiyor.

      Sil
  3. Seninle bu konuda aynı şekilde düşünüyorum. İçimizde buruk bir tat bıraksa da olaya duygusal değil, profesyonel yaklaşmak lazım. Marcao bize lazım bir oyuncu. Maddi, manevi ağır bir bedel ödedi, ödemeye de devam edecek. Özür diledi, kabul edilir edilmez. Ama en nihayetinde bu oyuncu ile yolları ayıracaksak da haraç mezat satmak doğru olmazdı.
    İşin saha içi tarafında çok ama çok ihtiyacımız var. Eğer oynasa idi, Van Arnholtun boşalttığı alanlardan yediğimiz golleri bence yemezdik. Ayrıca oyun kurulumunda ciddi bir kriz yaşıyoruz. Tek başına onun dönmesi yeterli olmaz ama katkı sağlayacağına şüphe yok. Oyun kurma problemimiz biraz daha oyunla ve kurgu ile ilgili. Eğer bir 8 veya 8 almadan transfer kapanırsa ben hocanın yerinde olsam 3'lü defansa dönüp orda 3 kişi olurdum. Hep bu sayede istediği gibi bekleri daha güvenle ileri gönderme imkanı da var. 2 bek de tempolu ve tüm kanadı koridor olarak katetme özellikleri var.
    Umarım sert ve ayağı temiz bir 6 numara takviyesi yapabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda da yazdığım gibi, 3'e 5'e bakma sat gibi şeyler imkansız artık. Öyle lükslerimiz yok.

      Sil
  4. kerem sinir bozmaya başladı. çok meraklıysa fb'ye gitseydi. oynamadığı dönemde ona gs taraftarı çok destek oldu şans verilsin istedi herkes. bu konuda da oldu. marcao adeta idam edilecekti. sabır taşırmaya başladı. ne ailesi ne menajeri koca gs kulübüne ayar çekemez. haddini bilsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem değil, çevresi sinir bozmaya başladı diyelim.

      Sil
  5. Kerem'in menajerinin son aciklamalari fanatik FBJK yorumcularinin aciklamalariyla birebir ayni neden kasiyorlar anlamis degil bu oyun agresif bir oyun ve bunlarin yasanmasi da olasi kapat gitsin kardesim.
    Ben olaya biraz da pazarlama acisindan bakiyorum zira eski yonetimler bu konuda felaketti Marcao da 8 milyon Avroya satilsaydi ya da Mohamed 1.5 milyon Avro kar ile Bordeaux'a gitseydi ne olacakti zaten satabilecek baska futbolcumuz yok, yeni yönetim de kafamda soru isaretleri yaratti.
    Bana göre butun bu pazarlayamama durumlari basarisizliktan oluyor sadece Super Lig degeri degil kesinlikle, su takim Avrupa Ligi'nde bir ceyrek ya da yari final oynasa ,ki eskiden CL vitrininden dolayi bunu yapabiliyorduk, cok daha düzgün fiyatlara futbolcu satabilecegiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O menajerde de sıkıntı var. Kerem'in menajeri farklıydı, ne ara onunla anlaşmış anlamadım. Bunları yönetimler takip etmeli.

      Sil
  6. Olaya sadece sportif veya maddi açıdan bakmamak gerek.Hatasız insan yoktur ve affetmek büyüklüktür.Marcao büyük hata yapmıştır ve bedelini ödemiştir.Bir şans daha vermek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satamadın, katkı alacaksın. Günümüzün şartı bu :)

      Sil
  7. Marcao gitse bile o özelliklerde başka bir stoper gerekebilirdi bu da bize yine zarar ettirirdi. Devre arasında elimiz daha rahat ve vaktimiz varken satilacaksa satılır yine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii, bir de o arayış başlayacaktı. Elde alternatif vardır diyeceğim de, şu orta saha işinden sonra emin olamadım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir