19 Eylül 2021 Pazar

Galatasaray 0-1 Alanyaspor, beklerin de fişini çekersen


Rotasyon gerekiyor, böyle maçlarda olmazsa olmazın. 3 günde 1 maç oynamaya alışmalıyız değil mevzu. O zaman bu kadar derin, alternatifli yapılar neden oluşuyor? Bütünüyle 11'i değiştirmek değil olay, bazı dokunuşlar lazım. Bu sezonun anahtarı tempo ve pres diyoruz. Bence bu işi de iyi yapıyoruz. Yapın ne kadar genç olsa da, Lazio gibi bir maçın ardından oluşacak yorgunluk doğaldı. En azından ön alan ve orta sahadaki diriliğini korumak adına, bazı rotasyon dokunuşları olmalıydı.

Kırılma anı yine "kenar hamlesi" tabii. Yedlin, felaket bir maç oynadı. Bunda kimsenin kuşkusu yok da, Yedlin'i çıkarmanın yolu, sol tarafı da bozmak mı? van Aanholt iyi oynuyor, solu işletiyorsun. Taraftar bir anda tepki koydu, Fatih Hoca da Yedlin'i kenara aldı. van Aanholt sağa geçiyor, Ömer Bayram solda. Sağ zaten hücumda ölüydü, solun da fişini çektin. Savunmada da yediğin kontrayla kaybediyorsun. Tam da, en azından böyle maçlarda kaybetmemeye başladık, geçen sezon bu yoktu diyecektim. Yine aynı senaryo.

İlk 45 dakikayı çöpe attık. Oyunun merkezi öyle kümelendi ki, pas bağlantıları da tıkanınca, oyunu kanatlara hiç açamadık. Haliyle de Morutan kayboldu. Merkezdeki kümelenmeyle de, uzaktan şut atabilmek dışında bir aksiyon oluşmadı. 2. yarının başında gelen değişiklikler ise kağıt üzerinde doğruydu diyeyim. Ön alan baskısını yine yakalamak için, Mostafa Mohamed ve Emre Kılınç şarttı. Merkeze Morutan kayar diye düşünürken, Feghouli geçti. Ön alanda hareketli olduk da, Feghouli hiç işin içinde değildi.

Yine de 2. yarıda baskı var. Topa hakimsin, geliyorsun. Daha fazla pozisyon üretebilmen lazım. Deli gibi korner atıyor, orta kesiyoruz. Hemen hemen hepsi isabetsiz. Mostafa Mohamed'in etkili bir kafa vuruşu dışında, kenar ortaları ya da kornerlerden gelen bir etki hatırlamıyorum. Ön alana yıktın oyunu da, paslarla gelemedin bu sefer de. Feghouli saldı çünkü, yine kayıp. Cicaldau, sahanın her yerinde mesela. Uğraştı ama tek başına nereye kadar?

Yedlin değişikliğiyle birlikte, ipler de Alanyaspor'a geçmiş oldu. Kenar ortaları vardı, bekleri sıfırlamak sonrası orayı da bitirdik. Mağlubiyet doğal yani, gel gel yaptık. Bu mağlubiyet de, rotasyon yapmayan ve son kenar hamlesi ile takımı durduran hocaya yazacak. Lazio maçı nasıl övdüysem, bu maç eleştiri olacak. Kaybedilmemesi gereken puan diyoruz, iç saha mühim, Anadolu ile makas açıldı. Sabredelim, gençler büyüyecek de, şu maçların kaybedilme lüksü yok.

38 yorum:

  1. Ayni hata tekrarlanarak farkli sonuçlar elde edilmez, hoca artik bunu kabul etmeli. Takimin yorgun olacağı belli 2-3 kişiyi dinlendirmek gerekirdi. 45teki değişiklikler 11 başlamalıydı. Bir takimin iki maç arası farkı bu kadar büyükse teknik ekibin kendinde aramasi gereken çok şey vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net rotasyon lazımdı, aynı kadroda ısrar etti.

      Sil
  2. Fatih Hoca çok formsuz.Maalesef çok hata yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formsuz değil de, bazı konularda hala tutucu.

      Sil
  3. hoca eskisi gibi olsa, elde başka sağ bek yokken, yedlin'in yerine %100 eminim ki sağ ayaklı bi hücum oyuncusu alırdı. yani bu maçta kulübeye baktığımda bu isim oğulcan çağlayan'dı. riera'yı sol bek oynatan kimdi ? ümit davala'yı bazen sağ bek oynatan kimdi ? hatta sen de bazen söylüyordun jimmy sol bek olsa diye hatta geçen gün berkan için yazdın. bizi böyle cesur ve yaratıcı düşüncelere alıştıran fatih terim şimdi kendi düşüncelerinden vazgeçmiş görünüyor. oraya oğulcan'ı almaması ya da saha içinden sağ ayaklı birini oraya devşirmemesi bence artık fatih terim'in iflas ettiğinin göstergesidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol beke devşirilecek isim var da, sağ bek için yok gibi. Düşünüyorum, kimse çıkmıyor.

      Sil
    2. abi sağ bek oynayabilen Alpaslan neden düşünülmedi? devşirmeye gerek yok, o pozisyonu oynayan oyuncu var zaten.

      Sil
    3. devşirmeden kastım, eli ayağı tutan sağ sağ ayaklı bi isimle günü kurtarmaktı. yedekte de buna en yakın isim oğulcan vardı. ya da saha içinde gerekirse cicaldau'yu filan çek oraya. aanholt sağ, ömer sol haricinde her türlü hamle yedlin'in olmasından iyiydi zaten.

      Sil
    4. Savunmacı kalacak diye sanırım. Hücumda bir şey veremeyecek olma ihtimali.

      Sil
  4. Bitiriciligimiz ve üretkenligimiz az derken kastim buydu, takimda formsuz Feghouli'yi saymazsak tek yaratici oyuncun 22 yasindaki Morutan ne Halil Ne Mohammed sana yoktan var edecek golcüler degil, Besiktas ya da Trabzon kaliteli ayaklari ile geri dönebiliyor Bakasetas'in dünkü golü mesela yine Marek Hamsik etkisi diyecegim ya da Besiktas'in geri dönüsünde Ghezzal, Batshuayi etkisi bizde bunlar yok maalesef gercekci olalim bu sene yapilanma senesi olur gibi geliyor Sampiyonluk zor.
    Bu mac da hocaya yazar ama rotasyon olsaydi da cok sey degismezdi Besiktas gibi geridem gelip 3 gol atacak bir yapi yok bizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üretkenlik var aslında, bitirme tarafı sorun oluyor. Hareketlilik iyi, bitirici ayaklar var. Ghezzal, Batshuayi maliyetli isimler, biz oralara çıkamayız. Gençlere sabır bu noktada ortaya çıkıyor.

      Sil
    2. Cicaldau 5 top kapma, 7 sahipsiz top kazanma, 8 ikili mucadele kazanma ile sahanin en iyisi idi ama iste bu sekilde bütün takimin yükünü cekince uretkenligi dusuyor ve Morutan da baski yiyince kısır bir takima donusuyoruz demek istedigim bu o kilidi acacak oyuncumuz olmuyor Yedlin'den bir tane orta yok PvA da gelmeyince kanatsiz ve ofansif orta sahasiz bir takima dönüstün Fener'in kaybettigi hafta buyuk avantaj olurdu su maci almak.

      Sil
    3. Morutan şart işte, asla çıkmamalıydı. Merkeze çekilmeliydi.

      Sil
  5. Siz kizacaksiniz belki ama Halil hiç bir şekilde bu takıma fayda etmedi, etmiyor ve etmeyecek. Bütün topları bitirdi bal yapmaz arı misali anca dolanıyor gol aramıyor son vuruş zaten sıfır. Ne yapıp edip Mustafa Muhammed'i kazanmalıyız uzun yıllar Galatasaray'a hizmet edecek bir forvet olabilir. O kadar çok köşe vuruşu kullandık ki hiç birisi tehlikeli olmadı duran toplardan yıllardır kazanımımız yok. Takımı gençleştirmek bir çözüm değil. Bir maç iyi gibi gözüküyordu sonra diğer maç herşey değişiyor ben artık bıktım. Gerçekten taraftar son yıllarda çok yoruldu ve hep bir bahane var. Artık yenilgiler de bahanelere sığınmayalım gerçekleri konuşalım. Puan farkı daha şimdiden açılmaya başladı. Koskaca Galatasaray evinde yeniliyor ve herkes suspus. Bu takımın kalesi düştü görün artık. Sayın Fatih hocamızı çok severim saygı duyarım ama artık birisi yanlış yaptığını söylemeli. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatta başarılar, bomboş bir yorum. Halil Dervişoğlu bu takıma fayda etmedi mi :) (Burak ağabeyin).

      Sil
    2. Bence arkadas sinirli bir aninda yazmis bu yorumu hakli noktalari var ama tam anlatamamis demek istedigini Halil'den beklenti ne olmali konusunu konusmamiz lazim bu adam Milli Takim'da da atiyor bizde de yeri geliyor atiyor ama bir Messi ya da Drogba degil bu adam sana sifirdan pozisyon üretmiyor ayrica.son vurus kalitesi de ne bir Diagne ne de bir Mohammed ayarinda onu da kabul etmemiz gerekiyor ama oyun icinde hepsinden de faydali 2 ayakli her yana dönüp tehlike yaratabiliyor topu getirirsen golü yapar ama topu getirmede sorun yasiyoruz esasen Morutan durdugu zaman Feghouli zaten oynamiyor bize bir yaratici oyuncu daha lazim Ciqaldau arkayi ve ortayi toplamaktan ofanstan cok uzaklasiyor.

      Sil
  6. Değişen bir şey yok aynı şekilde gün geçtikçe kötüye gidiyor takım, maç sonrası açıklamalar takımdan daha kötü maalesef

    YanıtlaSil
  7. Yedlin 1 metre yanına bile pas veremiyor. Alpaslan niye oynamaz orada ??? Yedlin'den daha iyi defans yapar. hücumda ise çok bişey vaat etmese bile en azından yanı başındaki adama isabetli pası verir diye düşünüyorum. Ama oraya Van Aanholt'u çekerek sen sol beki de işlevsiz kıldın. gerçekten aklım mantığım almıyor. Üstteki arkadaşın dediği gibi Oğulcan'ı al hatta sağ ayaklı diye kaleci Fatih'i al oraya. ama Aanholt ne alaka. golü de aynen böyle hem sağ hem sol bek sahada yok diye yedik. şu değişikliği şu hamleyi Bülent Korkmaz bile istese düşünemezdi heralde. tıpkı geçen hafta Abdullah Avcı'nın değişiklik yapsa Morutan'ı çıkarması gibi birşey oldu. k.paşa maçı değil ama hem ts hem bu maç çok net hocanın hamlelerine yazar.

    YanıtlaSil
  8. Daha dün fatih hoca büyük hoca teknik bilmiyor diye eleştirmek saçma ama ilk 4 maçtaki oyuna müdahelelerini eleştiririz o ayrı ama onunla devam edilmeli demiştim. Yanlış kadro ve müdahele sorunu 5.nci maçtada yaşandı yani son 3 maç kaybedilen 7 puanın 1 numaralı sorum fatih hocadır. Ah hocam bu maça rotasyonsuz çıktığımız kadroyu görünce zorlanıcağımızı ben bile gördüm. Diagnenin tepkisini normal buluyorum adam iyi başlamış hadi lazio maçı dahil haklı olarak halil ile devam ettin bu maç diagne ve muhammed ikilisine şans vermen lazım bunun izahı yok hem halil yorgun olacağı için ki yorgunluktan çok kötüydü hemde elindeki 3 major santroforu kullanabilme ve hazır tutmak için diagne bu maçada 11 başlayamayacaksa hangi maça başlayacak, en az 3 değişiklik rotasyonla başlasak böyle bitik ilk yarı oynamazdık. Gelelim değişikliklere yine saçma değişiklikler anholtu sağa alıp sola ömeri koymanın mantığı nedir 2 tarafıda kaybettik böylece solda anholt iyiydi. Morutan neden çıkar cicaldau ile birlikte ileride ayakta kalan 2 isimden biriydi çıkması gereken keremdi. Hocam taktik teknik bilgine sonuna kadar güveniyorum ama rotasyon ve değişiklik konusunda çok formsuz çoook uzun süredir. Hatırlayan olur kupa maçı dahil üst üste taylanı oynatıp sakatlanmasına vesile olmuş dinlenmediği için ve çok kolay gözüken 3 maçlık ankaragücü vs fikstürü 1 puanla geçmiştik taylan yokken normal kupa maçında bu kadar kritik adamı dinlendirmezsen böyle olur son maç emre kılınç şov yapmış bu maç ilk 11 başlat al sana rotasyon. Takımı fatih hoca hazırlasa kadroyu ve değişiklikleri başka hocaya yaptırsak kesin şampiyon oluruz. Bir takım 5 haftada bariz bir şekilde 3 hafta değişiklikler ile geriye giderse ve takım içi denge bozulursa bunun sorumlusu hocadır. Bu maçıda mahvetmiştir rotasyonsuz kadro ve müdaheleleri ile çok üzülüyorum malesef şu kadro ve hoca daha iyisini hakediyor. Bu arada fatih aksoya ilk yarı aarı çıksa ikinci yarı 60dk oyundan atılacak hakem vermedi buda burada bulunsun haram olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuna müdahaleleri eleştiriyoruz biz de. Bazı ısrarları anlamıyoruz.

      Sil
  9. (Emre)
    Abi ilk devreyi izledim. ikinci devreyi de az az. Yorumlari okuyorum da sadece bana mi Yedlin felakat mac gecirmedi gibi geldi? Evet hucumda yoktu katiliyorum, ama Davidson'u da cok rahat birakmadi. Yedlin cikti, bekler bozuldu gol geldi. Iyi køtu orayi tutuyordu.. Bu benim gørusum. Yaniliyor olabilirim. Dedigim gibi macin tamamini izleyemedim dogru durust.

    Rotasyon gerekliydi. Dedigin gibi kucuk dokunuslar. Ogulcan ve Diagne maca ilk 11'de baslayabilirdi. Yada Feghouli 8/10 numara da. Dinlenmesi gereken oyuncularimiz var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedlin, savunma açısından iyiydi. Davidson'u durdurdu, kontraları kesti. Hücumda ise bir o kadar kötüydü, 2 metreye pas atamaz halde. Maçta hücum ararken de, Yedlin doğal olarak eleştirildi.

      Sil
  10. Eleştirmek falan tamam da, Türkiye'de bu kafa yapısıyla bırakın 3 yıllık planlama, 3 aylık planlama dahi yapamaz. Babel'i kenarda görünce sinirlerim zıplıyor benim de ama yerine Atalay veya Bartuğ girse ve maçı kaybetsek, bu oyuncular ıslıklanmaz mı sanıyoruz gerçekten? Babel ile kaybedeceğme Bartuğ ile kaybedelim tamam ama Bartuğ gibi gençlere sabır göstereceksek. O sabır var mı bizde? Yok. İlk maçtan Halil, Ozan Kabak ve hatta Cicaldau'yu çöp ilan etmedik mi? Gençleşelim, geleceğe yatırım yapalım diyenlerin çoğunu samimş bulmuyorum doğrusu. Gencecik, daha yeni kurulmuş, beraber daha doğru dürüst 10 maç bile oynamamış oyunculardan kurulu bir kadro bu. Çok iyi de okunacak, yeri gelecek kötü sonuçlarda alacak. He kötü skorda hocadan başlayıp gözüne kestirdiği her oyuncunun kellesini isteyerek nereye kadar gideceğiz. Bu akşam Twitter'a giremiyorum zira herkes baltaları almış önüne geleni biçiyor. Emek vermeden, kısa vadede köşeyi dönme hayaliyle yaşayan, emek vermek yerine, bitcoin de voleyi vurarak zengin olmayı düşleyen bir toplumda, sabır dalan olmaz. Bize Burak Elmas'lar değil, dünya yıldız diye Krasiçlere, RvP'lere parayı gömen Aziz Yıldırım gşvi başkanlar müstehak. Maalesef benim üç yıllık planlamadan, taraftarın bu kafa yapısı nedeniyle ümidim yok. Umarım Burak başkan ve Fatih hoca kısa vadede başarı hezeyanına kendini kaptırmaz. Son olarak, ultraslan adı verilen ve camiaya gerçekten zarar veren oluşumun temizlenmesi şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O öyle zaten. Erken hükümler, 5 haftada vazgeçmeler, transfer olurken sabır diyenlerin bugünlerde bambaşka kafalarda olması :)

      Sil
  11. 20 yaşında UEFA kupasını yaşadım.Fatih hoca cesur ve yenilikçi bir hocaydı geçmişte.Şimdi ise takıntıları takıma çok zarar verir oldu.Babel her maç girmek zorunda mı?Neden rotasyon yapılacak maçta elinde geniş kadro varken rotasyon yapmayıp,yorgun oyuncular ile başlandı? Dün Beşiktaş rotasyon yaptı sonra asları alıp oyunu kazandı.Biz ise Marsilya maçı öncesi dinlenemedik ve üstüne 3 puan kaybettik.Hocanın şapkasını önüne koyup düşünmesi ve takıntıları bırakması lazım.

    YanıtlaSil
  12. Oyunumuzdan çok çabuk vazgeçtik bir oyun oturtacaksak işler kötü giderken de kaos futboluna kaymadan Lazio maçındaki oyunumuza devam etmeliydik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devam ettik de, yorgunluk oldu işte. Bazı tercihler de hatalıydı.

      Sil
  13. geçen sene linnes ve şener ile ligi bitirebiliriz bu adama hiç gerek yok diye defalarca söylemiştim. yedlin "en basit pası bile" atmakta zorlanan çok kötü bir bek. bugün çıkması doğruydu. 3 atağı mahvetti veremediği paslarla. oysa rakip kaleye yerleşmiştik..

    ancak sol beki oraya göndermek büyük hata. sağ ayaklı herhangi bir yedek girseydi idare ederdi. oğulcan mesela. ne yazık ki artık olumlu değişiklik pek göremiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demişsindir, bilemiyorum. Adsız yorum yaptığınız için, aklımda kalmıyor.

      Sil
  14. Türkiye de bireysel yenetekli oyuncular ile maç kazanılıyor maalesef.Besiktaş ve Trabzon un üstte olmalarının nedeni bu.Avrupada bu oyun sönmüyor ama Türkiye de bu oyun çok iş yapıyor.Galatasaray ve Fenerbahçe ise daha çok takım oyunu oynamaya çalışan bireysel yetenekleri az olan takımla oynamaya calisiyorlar.Bizim oynamaya çalıştığımız Avrupa da oynanan oyun.Ama Türkiye de bu şekilde oynadığın zaman maçları zora sokuyorsun.Bunun çaresini bulmamız gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende de var o yetenekler. Daha gençler ama var yani. Morutan'ı çıkarma 45'de, en yetenekli adamın.

      Sil
  15. Sağ beke Alpaslan'ı alıp sol öne Babel yerine Ömer Bayram'ı koymak bu kadar zor olmamalı ya.

    Babel takıntısı, Feg'den hala medet umma umudu maçın ikinci yarısını çöpe attı.

    Diagne'den neden vazgeçildi yine bir anda onu da anlamadım mesela...

    Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram'ı orta saha ya da sol ön düşünmez olduk, oysa oralarda çok daha iyiydi. Katılıyorum.

      Sil
  16. Doğrusu men de hocanın en az 4 oyunçu ile rotasyon edeceyini düşündüm.
    Meqsed sırf ilk 11 üzerinden bir birilerine daha çox öyreşmek idi. Taraftarın Babel ve Feghouli nifretini anlamaq olar ancaq Yedlinden ne istediler anlamadım.
    Hocanın elinde son 2 qanqren oyunçu qaldı Feghouli ve Babel bunlardan bir türlü yararlanmaq isteyir
    Feghouli 2 çempionluqda öenmli performans göstermiş lakin aşırı derece gamsız bir oyunçu. Ne zaman keyfi istese onda oynayar ve ilk11 olmayanda taraftarın "Feghouli niye kadroda yox" dediyi birisi. Ancaq bu son maç yene yeni yeniden bize öyretdi ki ona qetiyyen etibar yoxdu.Babel ose keçen sezon tek tük güvenilen oyunçulardan biri.Son maçlarda ise direk olaraq her maç xeyir verdi gollar asistler ve s
    Hal hazırda bunlar senin futbolcularındır. Ve birisine 2.5 birisine ise 3.8 verirsen nr etsin hoca heç mi yararlanmasın onlardan?
    Bezi eleştirilerin hedsiz derecede ağır olduğunu görürük artıq dözülmez hal alıb.
    Babel ve Feghouli ikilisini mende oyunda görmek istemirem ancaq bizim isteyin istemememizle olacaq iş deyil.Emin olun ki hoca da onların olmasını istemir ancaq me etmek olar? Hoca zaten lazım olanı edir biz e destek olmaq düşer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyon şarttı, uygulanmadı. Hoca da hata ettiğini söyledi. Bakalım bundan sonra ne olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir