16 Eylül 2021 Perşembe

Galatasaray 1-0 Lazio, çok bekledik Avrupa seni


Yeniden Avrupa. "Yeniden" deme sebebi de, geçen yıllarda kaybolan benlik. Galatasaray'ın benliği "Avrupa" üzerine. Avrupa'da geçen son yıllar da hayal kırıklığı üzerineydi. Bu doğrultuda 3 yıllık plan ve "gençleşme" diyoruz. O genç kadroyla, dinamizmi ve hareketliliği artan Galatasaray'ın, oyun olarak da üstün olabileceğini gördük. Lazio karşısında, üstün bir futbolla kazanıyorsun. Bu galibiyete uzun süredir hasrettik.

İlk 10 dakikada yaşanan bocalama dışında, geri kalan dakikaların tamamında üstün bir Galatasaray vardı. Sarri'nin düzeni "pas" üzerine, seri paslaşmalarla oyuna hükmetme peşindeler. Galatasaray ise bir ara yüzde 65 - 70'lik topla oynama oranlarını gördü. İlk 10 dakikada, Felipe Anderson'u van Aanholt karşısında etkin kullandılar ama durdurmayı başardık. Sonrasında da Immobile ile savunma arkasına sarkma denemeleri başarısızdı.

Marcao'nun dönüşü değerli. Geriden oyun kurabilmenin yüzde 80'i o çünkü. Marcao yokken de, geriden kısa paslarla oyun kurmaya çalışıyorduk. Marcao'nun varlığında ise, bu oynamaya çalıştığımız oyun değer kazandı. Nelsson sağ stoperde daha iyi göründü, onun varlığı da Yedlin'i yükseltti derken, savunmada taşlar oturmuş oldu. Taylan Antalyalı ve özellikle de Berkan Kutlu sayesinde zaten orta sahada müthiş bir dinamizmin var. Bir an olsun presi bırakmadılar ve topu hızlıca geri kazanan, oyuna da hükmeden Galatasaray'ı izledik.

İlk yarıda Kerem Aktürkoğlu'nu tutmadım. Çok top ezdi çünkü, tercihleri hatalıydı ve tekte oynamayı başarabilmesi lazımdı. 2. yarıda ise bence o da ivme kazandı. Galatasaray'ın baskısı her geçen zaman arttı, üst üste pozisyonlara girmeye başladık ve rakip kaleci hatası da olsa, o baskı "hataya" sürüklüyor işte. 1-0 sonrasını da iyi oynadık, bu değerli. Belki tempo her geçen dakika doğru olarak düşürüldü de, hücumdan ödün vermedik, açık alanları kullanmak adına Morutan ve Kerem Aktürkoğlu'nu olabildiğince oyunda tuttuk. Sonrasında artık savunma hamleleri ile tempoyu sıfırladık ve rakibe alan bırakmadık.

Lazio'nun uzaktan şutları var. Savic'in savunma arkasına sarktığı bir pozisyon dışında, bu uzaktan şutları sayarız. İyi savunduk çünkü. Immobile gibi savunma arkasına iyi sarkan bir ismi de durdurduk, Muriqi gibi hava toplarında daha aktif bir ismi de. Nelsson / Marcao tandemi, geriden daha iyi oyun kurabilmek kadar, savunma çarklarını da güçlendirdi diyelim. Genç bir yapı, zaman içinde, tecrübe kazandıkça, birlikte oynayarak büyüyecekler. Başarı olarak da, iyi futbol olarak da çok şeyler vaat ediyoruz. Bunu her fırsatta söylüyorum.

39 yorum:

  1. Savunma anlamında çok iyi durdurduk rakibi. Uzun yıllar sonra ilk defa isimli bir Avrupa takımı elini kolunu sallaya sallaya bize hücum etmedi. Bu kadronun değerini Avrupa maçlarında daha iyi anlayacağız sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson ikili mücadele ve hava topu kaybetmemis demek ki esas yerinde oynadiginda böyle bir performans verebiliyor hem de Lazio ayarinda bir takima karsi.

      Sil
    2. Öyle tabii. Erken ve peşin hükümler verildi. Taşlar yerine oturunca, görüntü bu.

      Sil
    3. luyindama bomba yapacaksa sağda da yapar. bari solda oynasın nelsson'un yeri bozulmasın.

      Sil
  2. Lazio çok dinamik bir takım değil baskı yemedik ama bu onların sorunu. İyi oynadık. Takım kazandikca gelişerek iyi olacak. Sonrada rotasyon kısmı aynı akil ile zaman icinde düzelecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu görüşe katılmıyorum lazio sarri pas düzenine daha uyum sağlayamadı inzaghi 352 sinden ve geçiş oyunundan pas oyununa evrilme aşamasında dersen anlarım ama lazio gayet dinamik bir avrupa orta üst sıra takımı, lazio baskı ve pres yaptı ama o kadar belson marcao ve taylanla deldikki baskıyı yıldırdık cidden iyiydik yani

      Sil
    2. Lazio, pas oyunu oynamaya çalışan bir takım. Sarri futbolunun kalbi bu zaten. Uyum arıyorlar, zamana ihtiyaçları var. Ama biz de uyum arıyoruz, yeni takımız.

      Sil
    3. Stoperler baskı yemedi muslera boş haldeki yedlin e bir çok top attı. Ama Taylan ve Berkan topu aldığında bekletmedi çünkü pas acısı buldu. Adam adama baskı yapmadı Lazio.

      Sil
  3. Yedlin ve Nelsson cok iyi degil miydi, dogru yerlesimi bulduk bence ve demek ki Marcao olsaydi berabere biten maclarin ikisini de kazanabilirdik zira Lazio'ya göre zayif takimlara puan verdik.
    Macin yildizi Morutan'di cok iyi bir asist, 1 direkten dönen top bir de zorlamasiyla atilan bir gol vardi, takimin tartismasiz en yaratici oyuncusu tartismam bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson yerini bulunca, liderliği ve güvenli futbolu ile Yedlin'e de etki ediyor işte.

      Sil
  4. Şahsım olarak çok eleştirdim ama bu maçı takım halinde sisteme sadık kalarak Fatih Terim sayesinde kazandık. O bu değil herkez iyiydi. Ama illaki en iyi secilecekse bu bence berkan , iyinin kötüsü de RVA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarri'nin maç sonu fotoğrafı her şeyi açıklıyor :)

      Sil
  5. çok hasret kaldığımız bir galibiyetti bu. Hızır Reis'e çok dua ettim, yetiş diye, şans da yardım etti. Ama şans çalışanın, didinenin, azmedenin yanındadır. Biz maç boyunca hakettik galibiyeti.
    Bu genç takıma inanmak lazım, güvenmek lazım, bir hata da yıkmamak lazım. Doğru yoldayız, inşallah daha iyilerini başaracağız.
    Takımda beğenmediğim yok, Yedlin'i bile beğendim:))
    Ama Marcao'ya ayrı bir parantez açmak lazım. Gladyatör gibiydi bugün. Muazzam bir top oynadı. İtalyan takımlarına da işaret fişeğini çaktı.
    Bütün camiaya özgüven aşılayan çok güzel bir galibiyet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedlin iyiydi zaten. Çok şeyler beklemiyorum, rotasyonda orayı doldursun yeter :) O da Nelsson etkisi biraz.

      Sil
    2. Yedlin kötü futbolcu degil zaten hem oynama aliskanligi kazanamadi uzerine bir de özgüven kaybi yasadi burada geri dönemedi fizik olarak hazir oldugunda hem Linnes hem Sener tipinde futbolcularin hepsinden daha hizli, dedigin gibi Omar orayi doldurana kadar katki yapsin yeter.

      Sil
    3. Doldurmasını umuyorum ben de :)

      Sil
    4. Omar formda dönse, Asuncao uyum saglasa üzerine bir de arada Gedson'u alsak (zira halen Benfica'da kadroya giremiyor) Uefa'da buyuk bir sürpriz bile yapabiliriz, kadronun potansiyeli cok yuksek.

      Sil
    5. Gedson bence aşırı anlamda gerekmiyor. Cicaldau orada iyi isim.

      Sil
  6. (Emre)
    Yedlin 5 top kapma, ve 7/10 ikili mucadele kazandi. Bugun iyi oynadi.

    Guzel bir mac oldu. Galibiyeti hak ettik. Bu kadar ustun oynamamizi beklemiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reaksiyonu bekliyordum da, bu kadar iyi futbolu ben de beklemedim.

      Sil
  7. Genç takımımız için çok iyi bir moral ve özgüven kazanımı oldu.Psv maçındaki 11 kadrosundan 7 oyuncu farklıydı bugün.Yeni transferlerimiz gerçekten başarılı.Umarım lig için de iyi bir moral olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla daha da gelişeceğiz. Böyle bir grupta alınacak tecrübe, gençler açısından çok kıymetli.

      Sil
  8. Çok beğendim takımı, bu takımın 2 eksiği var daha birincisi boey yok ki yedlinde çok iyiydi ikincisi taylan formda değil ama formda olmayan hali bile çok değerli assuncao gelince gözardı edildiğini gözlemlemiştim taraftar arasında ama taylanın bugün uzun toplarını ve kilit pas girişimlerini gördük formunu kazanınca yine vazgeçilmez olacak. Muslera iyiydi, stoper ikilisi muhteşemdi italya santraforu ki faal en iyi 10 forvettidir biri bence sonrası giren murique resmen ezildiler ikili mücadele hava topu pas defansı ileri çıkarma presi kırma herşey çok iyiydi marcao çok iyiydi çok çok değerli iki tarafıda eşit kullandık. Yedlin şaşırttı nelsonun varlığımı diyelim ama hakaızlık olur bireysel açıdanda iyiydi güven verdi adam avrupa maçı oynaması lazımmış. Berkan çok dinamik maşallah kerem ilk yarı 14 top kaybetmiş 2-3 tanesi tehlikeli olabileceğimiz çok basit kayıplardı bu kayıplar keremin seviye atlamasını engelliyor bu konuyu aşmalı. Morutan çok iyi saf yetenek çok beğeniyorum halil çok çok değerli bir santrofor nasıl top tutar dersi verdi cicaldau bence maçın yıldızı çok zeki hep olması gereken yerde. Fatih hoca için bence kırılma maçıydı ve herkese ben daha buradayım mesajı verdi takım için ise özgüven açıaından genç bir takım için çok değerli gs çok iyi yolda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada alternatifleri, opsiyonları ve derinliği arttırdık. Şu an istediğimiz aksiyonu alabiliriz.

      Sil
    2. Daha alamayiz. Marcao Avrupa var. Defansta baskı yemedigimiz bir maç oldu. Stoperler in ve kalecinin ayağında bukadar uzun süre top bırakırsan oyun kurarız. Hücumda kerem gelismeli, repertuarı mi artırmalı. Hücum planları oluşturulmalı. Bence takımın kalbi cica zamanla çok büyüyecek gibi. Ama takım keyifli.

      Sil
    3. Baskı derken, gayet ön alanda basmaya çalıştılar. Hurra prese gerek yok ki, ondan da çıkardık. Marcao büyük etken.

      Sil
    4. Adamlar basma planıyla başladı ama baskıyı rahat kırdığımızda görünce baskıyı hafiflettiler ve pozisyon almaları adamlar basmadılar diye yorumlamamak lazım bu fikirden vazgeçiren bizdik bu konuda takımın hakkını verelim

      Sil
  9. Heyecanla bekliyorum o geleceği :)

    YanıtlaSil
  10. Qelebeye inandıq ve haqlı olaraq o qelebenin sevincini yaşıyırıq.
    Oyuna gelince men 3 lü savunma dqşünürsqm ancaq hocanın bezi şeylerden ödün vermeyeceyini zaten her kes bilir.
    Takım olaraq bir bütün oynadıq. Her kes yaxşı mübarize apardı. "Yaxşı oynamasa da olar esas mübarize aparsın" düşüncesi deyesem yerli oyunçular üçün keçmir. Kerem çox top itirsede kritik yerlerde yalnış seçimler etse de çox mübarize apardı. Menim favorilerim hemişe görünmez qehremanlar olmuşdur ona göre de Berkan Cicaldau ve Halil ferqlendirirem. Bu arada Yedlinin pis oyunçu olmadığını zamana ehtiyacı olduğunu demişdik. O da toparlamağa başlayıb.
    Qrupdan çıxacağımıza cani gönülden inanıram.
    Neçe bele zefer yazılarına abi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3'lü savunma olabilir de, hoca zorunlu haller dışında dönmüyor buna. Kendi oyununu geliştirme aşamasında şu an :)

      Sil
    2. Uzun vadede bu cesaret bize cox seyi qazandiracaq :)
      Önemli olan destek olmaqdır.
      Takımda o işıq var gelecek adına

      Sil
  11. Lazio gibi bir takım karşısında ilk 10 dakika haricinde güçlü, ayağı yere sağlam basan bir Galatasaray izledik. En çok sevindiğim konulardan birisi de garanti pas tercihleriydi, riskli hareketlerden uzak durduk bu da bireysel hata ihtimalini en aza indirdi. Defansın saatli bombası luyindama olmayıp, nelson sağa geçince performansı bambaşka oldu. Bizim uzun zamandır beklediğimiz stoper tandemi Nelson-Marcao'ymuş meğer. Ama ligde luyindamaya devam :( Takım harikaydı bugün daha da iyi olacak. Bugün sadece bir avrupa maçı ve 3 puan kazanmadık. Bugün takımdaki bütün gençlerin özgüvenini de kazandık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da bunun altını çizdi, artık garanti pas oynayacağız diyor. Pasın hızı yüksek, bu değerli.

      Sil
  12. Topu kullanarak savunabilen enerjisine güvenen bu tecrübe ile tokat gibi bir imza oldu.
    Mekanın sahibi geri dönme hazırlığında yolu açık olsun taraftarlık buna destek olmaktır sabırla ve tutkuyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabır elzem. Yarın Marsilya seni farklı da geçebilir, takılmayacaksın. Bu gençler tecrübe kazandıkça büyüyecekler.

      Sil
  13. Bu genç takımın hata yapacağı maçlar da olacak.Taraftar olarak tepki gostermememiz ve sabretmemiz şart.Bu sene şampiyon olmasak bile bu takımın keyifli maçlarını izleyelim.Gelecek yıllar da zaten bu gençler tecrübe kazandıkça farklı olacak ve başarı gelecektir inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda da söyledim, birlikte oynayarak, bu seviyede tecrübe kazanacaklar.

      Sil
  14. Takım çok iyiydi başkan, ama sanki Diagneyi küstürüyoruz gibime geliyor. Eğer Mostafa'nın bonservisi alınmayacaska, ki alınmayacak bence bütçeden dolayı, Diagne iyi başlamıştı, birden 3. forvet olması iyice bitirecek. Bu maliyetteki bi adamı Momo için kaybediyoruz sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küstürme değil de, hoca Mohamed'i de kazanmaya çalışıyor. Bir de o an oyun ne istiyor, bu mesele. Mohamed, ön alanda müthiş bir baskı yaptı mesela, presin içindeydi. Diagne'ye bunu yaptıramazsın. Yarın gol ararken, tercih yine Diagne olur. Ya da Halil Dervişoğlu oynamaz, 11'e yazacağın isim Diagne olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir