27 Eylül 2021 Pazartesi

Galatasaray'ın 2 ciğeri varsa, biri Berkan Kutlu, diğeri Cicaldau


Kat edilen mesafelere baktığımızda, Berkan Kutlu yine ilk sırada. Alışılmış bir durum olduğundan, haber değeri taşımıyor. Herkes, Berkan Kutlu'nun Galatasaray için değerini anlamıştır. Transferi dönemi bazısı "düz futbolcu" diyordu ya, Galatasaray'ın 2 ciğeri varsa, biri Berkan Kutlu, diğeri Cicaldau. Göztepe maçının 2. yarısında 4-4-2'ye döndün, bu 2'li sana oyunun 2 yönünde nefes aldırmaya devam etti.

Berkan Kutlu'nun ayağı çok iyi değil, çok kötü de değil. Organizasyonunu kur ve düzen içinde katkı almaya bak. Seni taşır, takıma nefes aldırır. Şu ana kadar Galatasaray formasıyla kötü maçını hatırlamıyorum. Forma giymediği Kayserispor maçında, tüm düzen çöktü mesela. Muadili de yok, yerine kimi yazabilirsin? Bu Cicaldau için de geçerli, onun da hücum tarafındaki katkısı çok daha ön planda.

Cicaldau da gelirken, daha çok "10 numara" denilse de, "8 oğlu 8" diyelim. O da Berkan Kutlu'nun ardından, en çok mesafe kat eden 2. futbolcu. Mücadele etmesinin yanında, hücumda da en önemli kozlarından biri. Morutan'ın attığı goldeki müthiş pası mesela. Hücum organizasyonu işlemiyor olsa da, yetenekli ayakların var. Muhteşem bir pas ve yetenekli Morutan. Hareketliliğin, tempon zaten iyi. Şu yetenekleri, organizasyona oturtalım artık.

4-4-2 oynayabileceğimizi düşünüyorum. Berkan Kutlu / Cicaldau 2'lisi de orta sahanın merkezi için yeterli olacaktır. 4-1-2-1-2 tarzı bir düzen de kullanabilirsin. Diagne / Halil Dervişoğlu 2'lisinden vazgeçme ve kalan isimleri sonrasında diz. Berkan Kutlu ve Cicaldau oldukça, istediğin her oyunu oynarsın. 4-3-3 de devam edebilir, orada da formüller üretirsin. Morutan sağa geçer, merkeze kayar ya da Assunçao oynamaya başlar. Elin güçlü de, oyuna yansımıyor.

8 yorum:

  1. Berkan Cicaldau Morutan Kerem dörtlüsü 4-4-2 için çok uygun gibi geliyor. Diagne Halil de çok iyi bir ikili olabilir. Halil bağlantıyı kurar orta saha ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da uygun gibi geliyor, o yüzden detaylı bir yazı da yazacağım.

      Sil
  2. Taylan muadili aslında ama bu sezon çok kötü başladı Berkanın fizik kalitesinin yanına yaklaşamıyor şu an. Şöyle takımı cezasız, sakatsız tam kadro bi görebilsek alternatiflerin de form durumu yükselir ama bazılarına çok yük biniyor bazıları hazır olmadan kendini zorluyor falan.. Sezonu bu kadar erken açmamız hiç iyi olmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan Antalyalı bu yıl 6 numarada çok daha sırıtmaya başladı. Değişim bundan.

      Sil
    2. Haklısın, sanki sakatlığı belini çok etkilemiş gibi. Top alışı, dönüşü hatta fizik gücü geçen sezona göre çok kötü. Allah'tan cica-berkan hatta şimdilik sınırlı süre görsek de assuncao var orta sahamızda

      Sil
    3. Alternatif üretmek bu açıdan doğruydu.

      Sil
  3. Ben Marcao ve Assunçao'lu Halil-Diagne hayal ediyorum. Ancak bu durumda da Kerem taca çıkıyor... Assunçao-Berkan-Cica-Morutan-Halil-Diagne gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-4-1-1 de olur, bakalım bir şeyler olsun da :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir