15 Eylül 2021 Çarşamba

Hem biraz nostalji, hem de Lazio maçına giriş olsun


Hem biraz nostalji, hem de Lazio maçına giriş olsun. Her 2'sinin benim adıma ortak noktasında Lucas Leiva ismi var. 2016 / 2017 sezonu yaz transfer döneminde, 6 numara adına 1 numaralı adayımızdı. Transferini de çok istemiştim. Düşünüyorum da, o gün bu transfer olsa, şu an dahi 6 numara arayışımız yoktu. Fernando geldi mesela, o ihtiyacı dindirdik de, sadece 2 sezon elde tutabildik. Onda dahi "sakatlık istikrarı" sorun oldu. Devamında yine büyük isimler, yatırımlar gördük ve istediğimizi alamadık.

2016 / 2017 sezonunda, gün sonunda Nigel de Jong geldi. İlk etapta daha scout isimleri konuşup, Delaney'leri anarken, devamında Leiva'ya döndük. Dönebilirsiniz, iddialı isim. Orada da 15 Temmuz işte, birçok transferin önünü tıkadı. Galatasaray'a geliyor, anlaşılmıştı diye aklımda. Sonrasında çok uğraştık, didindik ama ikna edemedik. Sonraki sezon ise Lazio bu transferi gerçekleştirmişti. 5.7 milyon avro'luk bir bonservisi vardı ama istikrara bakınca, sonuna kadar hak ettiğini görüyoruz.

Liverpool formasını da çok uzun yıllar giydi ve iz bırakan futbolculardandı. Lider zaten, bayrak adam olmak için yaşayan bir futbolcu. Liverpool'da da böyle anarız, Lazio'da da. Galatasaray'a gelseydi de böyle anardık. Bütün yaz dönemini Leiva transferini zorlayarak geçirmiştik. Dönemin transferle alakalı yöneticisi Levent Nazifoğlu gerçi. Kimi, nasıl ikna edecekti ki. Sonraki sezon, çok büyük paralar harcayarak transfer yaptık. Öncesi ise tamamen karanlık dönem.

6 numara oynar, stopere çekersin. Bir 6 numarada ne ararsan, her özelliğe sahipti. Yılların 6 numara arayışlarını düşününce, bu tarz kaçan transferler adına üzülüyorum. Bu sezon dahi, Lazio'nun olmazsa olmazlarından biri. Avrupa Ligi'nde Lazio karşısına çıkarken de, Leiva'yı anmadan geçmeyelim dedim. Umarım iyi bir sonuç alırız ve Avrupa defterini açmış oluruz. Kendi sahamızda, böyle bir Avrupa maçını kazanmaya yıllardır ihtiyacımız var.

2 yorum:

  1. Liverpool da Gerrard, Torres, Kuyt, Babel ile birlikte oynadıkları senelerde Liverpool çok keyifli bir takımdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Şampiyon olamasalar da, keyifleri yüksekti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir